Jaký ADAT k RME FF 400?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 13:37

Zdar, prosím o radu. Máme zvukovku RME FF 400 usb, která má 8 in a 8 out a chceme ji využívat pro kapelový in ear monitoring. K této zvukovce potřebujem nějaký ADAT 8in 8out, abychom měli 16in a 16 out, které budeme moci ovládat přes total mix RME. Výsledkem spojení s RME by mělo být to, že budu moci jakýkoliv z celkových 16 vstupů namíchat s čímkoliv do jakéhokoliv z 16 výstupů...Díky moc.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od mando » 15 úno 2013 14:41

potrebujes na vstupoch aj mikrofonne predzosilovace?

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 14:50

Ne, půjdou tam pouze linky....

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Jens Ludwig » 15 úno 2013 14:50

tak pro kapelovej monitoring by mohl stačit i ADA8000 nebo teď nová verze ADA8200

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 14:59

Kvalita bude dostatečná? Nemáte s tím někdo zkušenost? Šumy atd...díky

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Jens Ludwig » 15 úno 2013 16:31

ADA8000 používá spousta lidí na live-zvučení jako rozšíření třeba k yamahám 01V96 a zatím sem nikde neviděl nějaký výraznější problémy...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Liquid Sound » 15 úno 2013 17:23

Viděl jsem zvesela rozpadající se hodiny na koncertě v Arše. :)

Imo je to prostě čínskej Bérák se všim všudy. Na pomocný akce jako monitoring do zkušebny okej, na profi použití imo v žádnym případě. Klasicky poťáky do dvou let v čudu, zdroj vydrží o chvíli dýl. Prostě úměrný ceně.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 17:47

A nějaký tip na něco případně lepšího? Měli jsme pujceny focusrite optopre mk2, ale ten má jen adat out....

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Liquid Sound » 15 úno 2013 17:54

Zkusil bych se mrknout po nějakym Motu co umí standalone třeba z druhý ruky.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Jens Ludwig » 15 úno 2013 18:40

nebo ProFire 2626...
ta standalone umí a má i PADy na vstupech

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 18:59

Motu 828mk3 by šla taky? Díky moc za rady.

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Jens Ludwig » 15 úno 2013 19:16

šla by taky, jen mi přijde jakou ústřel k FF400 dávat 828 - obzvlášť, je li to za účelem monitoringu...

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 19:27

No hledám jen přiměřenou kvalitu. RME jsme koupili kvůli nahrávání. Až později nám došlo, že bychom to mohli zkombinovat s adat a použít i pro in ear monitoring a neutrácet více peněz za mix se 4-mi stereo auxy. Jelikož jsme nacpali dost peněz do sluchátek, tak bych to nechtěl úplně pokazit něčím hodně podprůměrným předtím.... Nekteré výstupy z adat budou i pro zvukaře. Máme na to kolem 10k, takže nemusím za každou cenu jít do Uliho...:)

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Jens Ludwig » 15 úno 2013 19:45

tak bych se podival po tej 2626 - 828 stojí něco kolem 17k, jestli se nepletu...

Já jsem tu 2626 používal právě jako stand-alone k 828

Endlman
Příspěvky: 14
Registrován: 11 úno 2011 14:35

Re: Jaký ADAT k RME FF 400?

Příspěvek od Endlman » 15 úno 2013 20:19

Díky za tip :)

Odpovědět