Jaky sedmioktavovy masterkeyboard

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
fova

Příspěvek od fova »

Jinak nevite nekdo, kde v Evrope koupit Oberheim MC 1000 za dobrou cenu?
Nasel jsem pouze tohle:

http://www.organservis.cz/obchod/zbozi/27634/

a pak jsem cetl tady nekde na foru, ze ho nabizel za podobnou cenu ve svem shopu hubert.

Vsechno jsou to ale ceny kolem 25000Kc.
Naposledy upravil(a) fova dne 13 čer 2007 18:15, celkem upraveno 1 x.

Martin

Příspěvek od Martin »

Vícevrstvé presety nemají nic společného se zónama.
Více vrstvý preset má ale co dělat s křivkama a úhozem.
Například doepfer má tak špatně udělané zóny, že se při žádné curve nedostaneš nad 117 velocity, ikdyž do toho budeš bušit jako blázen.
Ale vše se dá pak doladit v sekvenceru - ale myslím, že to je už práce navíc a hodnotím to jako nedostatek masteru.

Já jsem kdysi kupoval Ob.1000 za 499Euro u thomanna a pak ho dlouho thomann prodával za 449.
Super cena za tak dobrý master.
Byl jsem s ním maximálně spokojenej.

Pokud se ti nepodaří sehnat O 1000 , doporučuji si připlatit a za 999 koupit O3000 , případně ALESIS QS8.2 (výborný jako Master , klaviatura podobná Oberheimu , navíc slušná piána a bezkonkurenční vzorky bicích z DM5

fova

Příspěvek od fova »

U Thomanna Oberheim momentalne nemaji a v cele Evrope se mi nepodarilo najit jedineho prodejce, kde by MC1000 meli, krome tech, co uz jsem zminil vyse.

Kdyz uz jsem se nakonec smiril s tim, ze bych to vzal draz od z toho ceskeho Organservisu, tak prodejce mi sdelil, ze to nema skladem a musi to nejprve poptat v Italii.
Z jinych zdroju jsem se dozvedel, ze Oberheim vyrobu MC1000 ukoncil, takze se obavam, ze Organservis mi nic nesezene.

Byl jsem v kontatku take s materskym zavodem Viscount v Italii a pozadal jsem je, jestli by mi to neprodali naprimo. Sdelili mi, ze oni jsou vyrobci a ne prodejci, takze zase nic.

Zbyva mi jeste ten Hubert, jestli nema neco skladem.

No, jeste budu shanet dal.
Naposledy upravil(a) fova dne 13 čer 2007 18:16, celkem upraveno 3 x.

fova

Příspěvek od fova »

Stale se mi nedari ten Oberheim MC1000 nikde sehnat, takze zacinam uvazovat o necem jinem.

Martine, videl jsem te na jedne fotce s tvoji kapelou, jak hrajes na CME UF8.
Co si myslis o tomhle masteru?
Cetl jsem recenzi, ze kladivkova mechanika u UF8 je pomala a tezko se na ni hraje, takze to bude asi uplne neco jineho, nez ten Oberheim. Mas z toho take takovy dojem?
Navic pry tyhle klapky nereaguji na jemny stisk klaves. Musis se do toho oprit, aby zaznel ton.
Jaky mas ty pocit ze hry?
Co kvalita zpracovani?

A jaky je Oberheim MC2000 nebo 3000 v porovnani s 1000. Je to stejna mechanika?
Naposledy upravil(a) fova dne 13 čer 2007 21:32, celkem upraveno 1 x.

Martin

Příspěvek od Martin »

Na CME UF8 jsem hrál pouze u Thomanna, ale bylo to pro mě zklamání.
To je mnohem lepší klaviatura na P70

Co očekáváš od masteru ? after touch, PB,Modulation, další kontrolery, poťáky, hodně MIDI výstopů,zóny ?
Nestačilo by Ti spíše nějaké Stage piáno?
Nebo kladívková mechanika od YamahyP70 (cca 650EUR) + nějakej starej synt s poťákama. Například : E-MU PK 6,
http://cgi.ebay.de/EMU-E-MU-PK-6-pk6-Pr ... dZViewItem

ten se dá sehnat za cca 12.000 (navíc získáš i slušné zvuky)

Možná je škoda, že si nesáhl po Alesis QS8.2 (klaviatura velice příjemná na hranici mezi kladívkovou a vaváženou ) , teď už je vyprodaný a nevím (krom USA za 25.000) kde se dá sehnat.
Oberheim 3000 má výbornou klaviaturu. O něco lehčí než kladívková .
Výborná stage piana dělá kupodivu i KAWAI (například : http://www.thomann.de/de/kawai_es_4.htm
nebo tohle je super : http://www.thomann.de/de/kawai_mp_4.htm
a tohle bych chtěl mít doma :) http://www.thomann.de/de/kawai_mp_8.htm - dřevěná mechanika úúúúúúúááááááá :)

fova

Příspěvek od fova »

Martin píše:Na CME UF8 jsem hrál pouze u Thomanna, ale bylo to pro mě zklamání.
Aha, ja myslel, ze hrajes v kapele Jednoduse, tak jsem si te asi s nekym spletl.
Martin píše: Co očekáváš od masteru ? after touch, PB,Modulation, další kontrolery, poťáky, hodně MIDI výstopů,zóny ?
Nestačilo by Ti spíše nějaké Stage piáno?
Nebo kladívková mechanika od YamahyP70 (cca 650EUR) + nějakej starej synt s poťákama. Například : E-MU PK 6,
http://cgi.ebay.de/EMU-E-MU-PK-6-pk6-Pr ... dZViewItem

ten se dá sehnat za cca 12.000 (navíc získáš i slušné zvuky)
Od masteru ocekavam kladivkovou mechaniku kvuli pianovym zvukum, ale zaroven musi byt pouzitelny i pro organy a smycce. Modulacni kolecka bych asi chtel, after touch jsem zatim nikdy nepotreboval, ale muze se hodit, zony staci dve, midi vystupy staci dva, ostatni nepotrebuju.

Stage Piano jsem mel doma - Korg SP200 a nebyl jsem s tim spokojeny. Mechanika byla hrozne tezka a bolely me z toho ruce. Zahral jsem si na Yamahu P60 a prislo mi to podobne.

Zvuky nepotrebuju, mam slusne v pocitaci (viz muj podpis) a pro zive vystoupeni mam jine klavesy.
Martin píše: Možná je škoda, že si nesáhl po Alesis QS8.2 (klaviatura velice příjemná na hranici mezi kladívkovou a vaváženou ) , teď už je vyprodaný a nevím (krom USA za 25.000) kde se dá sehnat.
Ten Alesis vubec neznam, tak jsem se na to radsi vykaslal. Navic je to Amerika a nevim, co bych delal v pripade poruchy.
Martin píše: Výborná stage piana dělá kupodivu i KAWAI
Ja bych tam nedaval zadne KUPODIVU. Kawai je v tomhle vyhlaseny jako spicka. Zvlast ta MP rada. Ale to je trochu jina cenova kategorie a zrejme neexistuje suport v CR.

No vypada to, ze snad budu mit novy Oberheim MC2000. Hubert se mi ozval, ze ho ma na prodejne. Jeste se ozvu, jak to dopadlo.

Martin

Příspěvek od Martin »

Držím palce, ať si s nástrojem spokojený a vyhovuje pod rukama.

( každému sedí něco jiného - takže dlouze osobně vyzkoušej a nepřeplať :) )
za 999,-Euro máš z Německa Oberheim MC 3000.

fova

Příspěvek od fova »

Jeste jedna informace pro dalsi pripadne zajemce o Oberheim produkty:

Byl jsem ted par dni v kontaktu take primo s vlastnikem firmy Oberheim, coz je italska firma Viscount a ti mi sdelili nasledujici (pokud jsem to spravne pochopil):

MC1000 s 88 kladivkovymi klavesami a MC2000 jsou vyprodane a uz nebude mozne je sehnat.

MC1000 s 76 vyvazenymi klavesami a MC3000 jsou skladem.

Mam z toho dojem, jako by doprodavali kusy, ktere Oberheim kdysi vyrobil na sklad a nove uz nevyrabi. Ze by chteli tu vyrobu kompletne ukoncit?

Byla by to skoda, protoze mi prijde, ze v teto cenove hladine a kvalite se velmi tezko hleda nejaky vyrobek. Myslim si, ze vyrobci jaksi o tento segment trhu nemaji zajem.

fova

Příspěvek od fova »

Dnes mi dorazil Oberheim MC2000 od Huberta.
Protoze vyroba tohoto modelu je zastavena a nikde jinde v Evrope se mi nepodarilo ho sehnat, myslim si, ze jsem koupil posledni kus v Evrope, ktery byl v prodeji :-)

Uvodni dojem byl ten, ze ten nastroj je postaveny jako tank. Ma pres 20 kilo (cele telo je z kovu) a pusobi dojmem, ze bude velmi obtizne na nem cokoliv znicit. Prestoze je to jen masterkeyboard, vypada se vsemi temi ovladacimi prvky a velkymi rozmery jako nejaka workstation. Ma 3 kolecka, 2x MIDI IN, 2x MIDI THRU, 4x MIDI OUT, konektory pro 4 pedaly, 8 zon, lcd panel, 4 tahove slidery, programovatelny aftertouch a velocity a kdo vi co jeste dalsiho. Nevim, jestli to vse vubec nekdy vyuziju :-)
Napajeci trafo je ukryte uvnitr nastroje, takze se nevali nikde po zemi.

Nasledovala zkouska klavesnice.
V zivote jsem vlastnil nebo hral na nekolik samohrajek, syntaku, digitalnich pian, masterkeyboardu i klasickych pian. Vzdycky jsem byl spise klavesak nez pianista.

Na MC2000 jsem si dnes vecer prehral zvuk klasickeho piana, hammondek a el. piana a muj zaver je, ze tahle klavesnice je neco vyjimecneho.
Je velmi rychla, klapky se nevraci line nahoru, takze nema problem s rychlymi pasazemi.
Jsou to sice kladivka, ale mechanika je hodne lehka, takze ja jako netrenovany pianista s ni nemam velky problem.
Mechanika je koncipovana jako pomerne univerzalni - lze na ni bez problemu provozovat jak pianove zvuky, tak organy.
Co me uplne omracilo je obrovska dynamicka hloubka. Konecne jsem mohl svobodne vyjadrit pro hrani sve emoce.
Dopefer PK88 se s MC2000 podle me neda srovnat, protoze ten nema kladivka a je orientovany spise na organy a smycce, nez na pianove zvuky. Tim padem neni tak univerzalni.
Jedina podobne kvalitni klavesnice, s kterou jsem se kdy setkal, byla na jednom pianinu Petrof.
Takze zatim maximalni spokojenost!

Martin

Příspěvek od Martin »

Gratuluji !

kolik stál?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

my co jsme byli u huberta jsme si na nej i sahli, takze je castecne i ezone pokrtenej ;)

fova

Příspěvek od fova »

Martin píše:Gratuluji !

kolik stál?
Myslim, ze to bylo 24 000Kc i s dopravou do Plzne.
S Hubertem vse probehlo bez problemu. Doporucuji.

fova

Příspěvek od fova »

Dnes jsem tu mel na navsteve kamaradku, ktera se leta ucila v LSU na klasicke piano a stale hraje soukrome i verejne na klasicke i digitalni piano. Take vim, ze ma docela prisne pozadavky na kvalitu. Jeji manzel je spickovy cesky houslista.
Zahrala si na MC2000 a zhodnotila ho tak, ze proti digitalnimu pianu, na ktere hraje (Korg SP200), je tohle o neco prijemnejsi na hrani, ale do mechaniky klasickeho piana (Petrof) to prece jen ma daleko.
Mechaniku MC2000 hodnotila celkove jako slusnou. Docela me takove hodnoceni potesilo.

Mimochodem, muj predchozi master keyboard Fatar TMK88 hodnotila jako desivy a Doepfer PK88 jako "mechaniku na hrani na zabavach, ale rozhodne ne jako kladivkovou mechaniku pro pianovy zvuk".

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : a SP200 ona hodnoti ako ?

fova

Příspěvek od fova »

V dobe, kdy se ten SP200 kupoval (2004) to byla subjektivne nejlepsi volba v dane cenove kategorii (kolem 25 000Kc). V CR se dale prodavala za tyhle penize Casio Privia, Yamaha P60 a GEM prp7. Yamaha P90 a 120 byly v te dobe cenove nedostupne a byly zlevnene az pozdeji.

Hlavni plusy SP200 vidim v tom, ze ma 64-hlasou polyfonii, zajimave znejici zvuky, celokovove telo a dost slusnou mechaniku.
Nectnosti: zvuky jsou trochu chemicke, zvlast, kdyz si to poslechnes na sluchatka, klavesnice je dost pomala a tvrda, nema to LCD a sekvencer a nejdou tam vrstvit zvuky.

Pokud uvazujes o levnejsim digi pianu, tak doporucuji otestovat i Casio Privia. Zatimco Korg se s novym modelem SP250 stale drzi kolem 25000Kc, Privia spadla na 15500Kc, coz je hooodne zajimava cena. Premyslim o tom, ze bych ji koupil nasemu 5-ti letemu synovi, ktery ma ted na podzim nastoupit do LSU.

Odpovědět