K věci: - Jsem pianista, hraju klasiku ale hlavně jazz. Jazz hlavně v akustickém triu (basa, bicí, klavír).
- Znám aspoň základy syntézy zvuku, historie, druhy, pojmy. Hrál jsem si párkrát s Yamahou CS 5 a jinýma oldschool analogama.
- Hraju na stage piano Roland RD-700 SX kvůli skvělé klávesnici a bezva samplům piana a vintage EPs, příležitostně Hammondy (na hammer klávesnici ale vopruz:)
- Rád bych obohatil zvuk a objevil nové cesty a možnosti, přeci jen to klasické trio a jeho zvuk je trochu svazující. Pro lepší orientaci - rád bych zkusil kombinaci live hraní na akustické nástroje spolu s elektronikou, ale tak aby to bylo organické a nenásilné (jako třeba u Cinematic Orchestra nebo Tunng) --> tzn. plochy, nové zvuky ...
- První otázka: Jestli se chci vydat tímhle směrem, je vůbec dobrý uvažovat o synťáku jako o dalším nástroji k RD-700 nebo máte lepší návrhy ?

- Druhá otázka: Mapoval jsem terén synťáků a vzhledem k finanční situaci jasně pokukuju po low-price level. microKorg x Korg R3 x Korg X50 x Roland SH-201 x Juno G x Alesis Micron x Alesis Ion x Waldorf Blofeld ... na tyhle kousky jsem narazil. Juno a Ion jsou už možná za mým finančním stropem, jsou tam jen pro případ ..

Díky za odpovědi