Je to dobrá volba? (Behringer UCA202)

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Bornnover

Je to dobrá volba? (Behringer UCA202)

Příspěvek od Bornnover »

Zdravím,
je mi jasné, že se tu podobné téma muselo objevit nepočítaněkrát, ale přesto se chci zeptat.
Chci si vyzkoušet něco ukutit s hudbou (doma i pak s kapelou) a sháním se po levnější zvukovce (protože se mi nechce dávat dejme tomu 3 000, když nevím jestli to někam povede) a do oka mě padla následující Behringer UCA202 (http://hudebnicentrum.cz/inshop/zvukove ... ca202.html) za cca 880 Kč. Na internetu jsem četl, že jde sice o poměrně dobrou zvukovku s malou latencí a solidním zvukem, ale jde mi konkrétně o to, jestli se mám jako absolutní začátečník starat o to, že má jenom 16 bit/48 Khz. Na live hraní (bude se z toho dělat vývod z notebooku) to bude určitě v pohodě, ale na nahrávání nevím jak moc to je potřeba.
A popřípadě pokud máte v podobné cenové relaci nějaké další tipy, které by posloužily líp.

Moc díky.

Kermitak
Moderátor

Re: Je to dobrá volba? (Behringer UCA202)

Příspěvek od Kermitak »

Zkus napsat, co s tim planujes delat. Chces delat jen nejakej doprovod pro kapelu, nebo chces i neco nahravat? (hlas, kytaru, basu, klavesy, nejaky akusticky veci, ...?). Jinak se radi blbe.

Bornnover

Příspěvek od Bornnover »

Jaj, sorry. Takže takhle.
Chtěl bych to na dvě věci:
a) dělání čistě elektronické hudby a vokálem - master keyboard, hraní se SW synthy, samply - klasika + nahrávání vokálu (mám mikrofony Shure PG58)
b) Hraní s kapelou na živo a na zkouškách - s notebookem a master keyboardem - klasika.

Dík a omlouvám se za nedostatečné info.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Bornnover píše:Jaj, sorry. Takže takhle.
Chtěl bych to na dvě věci:
a) dělání čistě elektronické hudby a vokálem - master keyboard, hraní se SW synthy, samply - klasika + nahrávání vokálu (mám mikrofony Shure PG58)
b) Hraní s kapelou na živo a na zkouškách - s notebookem a master keyboardem - klasika.

Dík a omlouvám se za nedostatečné info.
Ahoj,

Na nějaký vyzkoušení to určitě stačí. Já mám UCA 200 jako záložní. Občas mi ale naživo klekla :( (asi špatný ovladač). Na softsynth je v pohodě, to nahrávání vokálu už bude horší ... karta nemá předzesilovač a už tam určitě bude šum. Otázka je, když jí koupíš za pár stovek, jestli to vůbec řešit :)

Odpovědět