Karta pre nahravanie 8 stôp + audio na MIDI
Karta pre nahravanie 8 stôp + audio na MIDI
Uvazujem o jednom sposobe nahravania bicich, ale zatial nosim v hlave len splet domienok a predstav. Ide o to - chcel by som nahrat bicie na 8 mikrofonov tak, aby kazdy mic siel na jednu samostatnu stopu. Na to zrejme potrebuje 8 kanalovu zvukovku. Kazdu zo stôp, jednotlive udery, by som chcel zamenit za MIDI, myslim, ze by to malo ist pomocou drumagogu alebo ineho SW, aby sa na toto midi aplikovalo VSTi so samplami. Takze otazka c.1 znie, slo by to takto nahrat, da sa audio premenit na MIDI aj so zachovanim dynamiky? Otazka c.2 treba na to 8-kanalovu kartu? Ktore najlacnejsie karty, by boli na toto pouzitelne?
Re: Karta pre nahravanie 8 stôp + audio na MIDI
1. Kopak a virbl pomerne v pohode, ale u hihaty a cinelu bude vysledek minimalne problematickej. Kdyz uz, tak bych plechy nechal zivy a nahrazoval jen kopak, virbl a tomy.
2. ano, na kazdy nahrany kanal potrebujes kanal na zvukovce, ktery ti signal prevede z analogu na digital. A nezapomen, ze kazdy mikrofon potrebuje jeste pred tim preamp. Mozna jedna z nejlevnejsich variant by mohla byt z druhe ruky delta 1010LT a k ni nejaky levny mixacek s osmi preampy a osmi vystupy. Ale otazka je, jestli to ma smysl. Kvalita z toho nebude nic moc. Radsi bych zvolil o neco drazsi variantu a sel do nejake novejsi zvukovky s osmi preampy. Kolem 10ti tisic se myslim da neco sehnat, vyber tu je napr. focusrite, presonus, maudio a dalsi.
2. ano, na kazdy nahrany kanal potrebujes kanal na zvukovce, ktery ti signal prevede z analogu na digital. A nezapomen, ze kazdy mikrofon potrebuje jeste pred tim preamp. Mozna jedna z nejlevnejsich variant by mohla byt z druhe ruky delta 1010LT a k ni nejaky levny mixacek s osmi preampy a osmi vystupy. Ale otazka je, jestli to ma smysl. Kvalita z toho nebude nic moc. Radsi bych zvolil o neco drazsi variantu a sel do nejake novejsi zvukovky s osmi preampy. Kolem 10ti tisic se myslim da neco sehnat, vyber tu je napr. focusrite, presonus, maudio a dalsi.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Cinely by boli problem, to ano, ale to by sa uz dalo doklikat. Preco by bola kvalita z toho nic moc, ak by sa to aj tak cele zamenilo za sample? Vsak tak by zvuk nemal nic spolocneho s nahravacim HW, to vsetko by bolo vlastne len miesto mysky a klikania. Akym sposobom by sa dal premenit ten audio signal na midi?
zopar cinel doklikas .. ale hihatka je celkom problem ..
No, anebo nahrávat živé bicí rovnou do MIDI pomocí triggerů (stačí i nějaké samodomo) např. se stařičkým Alesis D4.
Při troše schovívavosti se to dá pak využít i pro živé hraní, když jsou bicí šunky, nebo je průser v ozvučení.
Pak nepotřebuješ vůbec 8kanálovou zvukovku ani hafo mikrofonů.
anebo ? za nějakých 9.000.- (cca 370 EUR) i s možností natáčet v paneláku v jednu v noci ( paličky nejsou v ceně
, vše ostatní máš ) :
Při troše schovívavosti se to dá pak využít i pro živé hraní, když jsou bicí šunky, nebo je průser v ozvučení.
Pak nepotřebuješ vůbec 8kanálovou zvukovku ani hafo mikrofonů.
anebo ? za nějakých 9.000.- (cca 370 EUR) i s možností natáčet v paneláku v jednu v noci ( paličky nejsou v ceně

krtko: myslel jsem, ze pokud bys ty plechy nechal z mikraku, tak ze to nebude na tom lowendu nic moc zvukove. A jak pise Pytkin, par cinelu doklikas, ale hihatu a ride moc zive nenaklikas, minimalne ne s velkyma zkusenostma a s velkou trpelivosti. Jeckiesuv tip na ty pady taky neni uplne od veci. Ale i k tomu bych asi zkusil dat hihatu a ride zivy a vzal bych je dvema mikrofonama - takze k tomu nejakou aspon trochu slusnou zvukovku se dvema preampama. Takhle jsem nahraval blackmetalovej Ul a vysledek je myslim snesitelnej.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Hihat som klikal X krat na nerozoznanie od originalu, to teraz neriesim.. Ja som si myslel, ze s trigrami by to bolo este drahsie, ako lacna sada mikrofonov + zvukovka.. hlavne v tom nemam jasno, ako to funguje - tie trigre sa napichaju do nejakeho bicieho modulu, z ktoreho ide 1 vystup do zvukovky a v multitracku z toho modulu viem nahrat midi stopu?
trigre das do modulu , z ktoreho uz ide midi ..
Teď mě napadla věc
Neexistuje už nějaká simulace hry na bicí pro wii ?
To by byl ojeb !
Sedl bys na židli a mlátíš jen do vzduchu. Data by šla z wii nějak do sekvenceru.
edit :
Tak jo
existuje

Neexistuje už nějaká simulace hry na bicí pro wii ?
To by byl ojeb !

Sedl bys na židli a mlátíš jen do vzduchu. Data by šla z wii nějak do sekvenceru.
edit :
Tak jo