Ja na tvojom mieste by som si urobil výlet do nejakej serióznej predajne, vyskúšal si kúsky, ktoré tam majú a ktorá by sa mi najviac páčila, tú by som vzal. V tejto cenovej kategórií je tá kvalita dosť podobná a kúpu bez vyskúšania by som asi neriskoval.
toto by som nekupoval naslepo, pri akustickych gitarach byva vysoke percento neladivych kusov, nezalezi na znacke a tyka sa to aj drahsich modelov. rozhodne ist do obchodu, vsetky vyskusat a vybrat najlepsiu.
neladivy kus znamena ze nech robis co robis, nikdy to presne nenaladis. suvisi to s kobylou, nultym prazcom, s prehnutim krku...
akusticka gitara na rozdiel od elektrickej nema moznost doladit oktavy na kobyle, cize ak nie je rovno po vyrobeni 100% naladitelna, nie je vela moznosti, ako to doriesit. a kedze je zaroven oproti elektrickej gitare cela makksia a pruznejsia, dovodov, preco by nemusela kazda jedna vyrobena 100% spravne ladit, je viacej... pri lacnych modeloch je utopia mysliet si, ze kazdy kus prejde rukami gitarara, co bude mat ku kazdej individualny pristup...
no dobre ale ja som zacinajuci amater, ja by som nerozoznal ani neladivy kus od ladiveho a nepoznam nikoho kto by mohol ist so mnou pozret do obchodu ..
Proboha, tyhle organizační věci si snad dokážeš vyřešit sám, pokud už máš občanku .. to není téma pro audiozone. Audiozone se týká jen ten fakt, že se nedá kupovat kytara bez toho, abys ji vzal do ruky !
markuc píše:se nedá kupovat kytara bez toho, abys ji vzal do ruky !
ale to je vec odvahy
problem vidim v tom že tá gitara má hodnotu na učenie a možno tak na nahravanie mizerneho piezo zvuku ktory je v podstate vždy mizerny lebo to je piezo , lepší premp to nezachrani velmi . a pri piezo ani moc nevadi že tá gitara nema solid top. Len , je to polka ceny nejakej gitary ktora už by bola na nahravanie vhodna aj cez mikrofon . a z toho pohladu je to draha gitara.