Kondenzatorovy mikrofon

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
gambler

Kondenzatorovy mikrofon

Příspěvek od gambler »

Zdravim,rozmyslam nad nejakym kondenzatorovym mikrofonom,hlavne na spev a pripadne na elektro akusticku gitaru do 300 eur..Zatial mam dvoch favoritov
Blue Microphones BlueBird https://www.muziker.sk/blue-microphones ... microphone
Rode NT 1A NEW https://www.muziker.sk/rode-nt-1a-new
Mate ich niekto odskusane?Ktory je lepsi?Pripadne vedeli by ste odporucit nieco lepsie v spominanej cenovej kategorii?

rastis

Re: Kondenzatorovy mikrofon

Příspěvek od rastis »

a neni takychto tem plne toto forum ? vsak len za posledny mesiac sa tu radili mikrofony viacej razy ...

gambler

Příspěvek od gambler »

Kde sa rozobera mic na spev a akusticku gitaru?Konkretne Rode vs Bluebird?Konkretne do 300 eur?Mas pravdu toto forum je plne... Plne zbytocnych kokotskych komentarov ako si prave vyprodukoval..Takze poprosim ta nabuduce sa ani neunuvaj v mojom vlakne ked nemas co k veci..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ideální je vyzkoušet, který ti líp sedne. Všechno ostatní jsou víceméně jen subjektivní náziry někoho jiného (aneb slovy klasika: není lepší/horší mikrofon, ale vhodnější/méně vhodný) 8)

P.

gambler

Příspěvek od gambler »

To by bolo najidealnejsie len ked clovek nema znameho v hudobninach tak si to tazko moze tak odskusat a na druhu stranu so studiovymi mikrofonmi nemam v podstate ziadne skusenosti....
Inak co sa rode tyka tak sa mi paci na vokaly.
Bluebird co som pocul nahravky na internete tak sa mi zdali strasne akoby orezane spodky na vokaloch, neviem ci to je mikrofonom alebo to tak nasledne poorezavali v DAWku.Ak by to bolo sposobene upravami v studiu potom jednoznacne kupim Bluebird. Lebo ten nahrava paradne aj perkusie a nastroje..
Takze je len ze ci nema niekto skusenosti s oboma..

rastis

Příspěvek od rastis »

gambler píše:... Plne zbytocnych kokotskych komentarov ako si prave vyprodukoval...
je neuveritelne, co clovek o sebe prezradi 8 slovami :)

prajem Ti skvele rady v uzasnom vlakne - je cele iba Tvoje :)

matucha

Příspěvek od matucha »

U bluebirdu se mi nelibilo jeho rozliseni a plochost. Urcite s tim jde nahrat v poradku znejici veci, ale...

Rode je jinej odstin stejnyho problemu. Akorat posunutej na klinickou stranu. Dobry treba na namlouvani voiceoveru na youtube (s notnou davkou de-esseru), ale na zpev a kytaru nic po cem by se kdokoli zkusenejsi utlouk (eufemisticky receno).

Nad obema pro me porad vyhrava oktava mk319 (a mozna i dalsi ze stejny rady). Pravda zni trochu vic vintage a neni to nejdokonalejsi mikrak na svete, ale ma to svuj charakter a krome superhlasityho zpivani zvlada skoro vsechno. Dokonce se mi hodne libila na kotle ;).

Na akustickou kytaru pak urcite neprohloupis malomembranama - treba oktava O12 (ted myslim nekdo prodava par na midi.cz) nebo notoricky line audio cm3

S trochou trpelivosti a stesti mozna natrefis na stary AKG C414 (EB nebo BULS) za skoro ty penize ktery mas, ale spis bliz k 500-600e, coz je klasika kterou tezko neco zkazis a tim se da nahrat vicemene vsechno. Akorat bacha, maj na kondenzatory trochu slabsi vystup, takze preamp nesmi byt uplny orezavatko. A taky rozhodne sumej vic nez treba Rode, neni to ale nic hroznyho a je to mala dan za prirozenejsi zvuk.
Moderni C414 me osobne pripadaj preprocesovany v porovnani s tema starejma a C214/C314 prej je uplne jinej mikrak.

Dalsi kandidati (ale asi spis z druhy ruky a natazenejsim rozpoctem) jsou neumann tlm102 a gefell m930.

A jeste z uplne jinyho ranku, stary sennheiser MKH405 jsou porad pod radarem a pritom jsou fakt supr. Na ebayi bezne okolo 200e. Je k tomu potreba prevod z phantomu na tonader (20-30e stojej). Peknej tlustej zvuk s hladkejma vejskama. Je to malomembrana, takze by nekteri rekli ze to neni moc na zpev... ale pritom to byl v jednom obdobi mikrofon na kterej zpival Sinatra.

gambler

Příspěvek od gambler »

Matucha dik moc za typy.Skusim teda popozerat inzertne stranky a najst nieco z toho co si spominal za dobru cenu..Uz som dokonca nasiel nejaky neumann a oktavy na bazosi.
Inak na taky sennheiser som nahraval spev kedysi,neviem ci konkretne tento model ale bola to taka ista sennheiser tycinka..Nahravali sme na tom aj akustiku ..Zistim ci to bol presne MKH405,lebo za 200 eur by som nevahal..
A pri mikrofonoch nevplyva vek na kvalitu?

Rastis-vypoveda to ze ma seru komentare ako si dal..Ja viem ze by si bol najradsej ak by tu nikto neprispieval, ludia snorili vo vlaknach z roku 2010 ked nieco potrebuju..Aby sem nechodili ziadni zaciatocnici a pod..Vtedy by si mal dusicku namieste..
Po celom svete ludia co nieco vedia zarabaju a biju sa o ludi co sa chcu ucit,organizuju platene workshopy a podobne..Len tu na audiozone ich posielate do pecka,cest vynimkam..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gambler píše:To by bolo najidealnejsie len ked clovek nema znameho v hudobninach tak si to tazko moze tak odskusat a na druhu stranu so studiovymi mikrofonmi nemam v podstate ziadne skusenosti....
co robis ? Ved si oba kupis v muzikeri a jeden do 14 dni vratis .. jaky problem ?

Inak tiez si myslim ze lepsie je kupit dva mikrofony .. Jeden velko membranovy a jeden malomembranovy .. A mas rozhodne univerazlnejsie riesenie , ako len jeden velky .. CM3 kupis u iva a nezruinuje ta to : http://www.velvetsound.net/cz/5-mikrofo ... audio-cm3/

gambler

Příspěvek od gambler »

Pytkin-super dik, som nevedel ze sa da takto nakupovat.. :palec+: A to sa musim dopredu dohodnut s predavacom na tom ci?
Tak ja som prave myslel ze by som radsej kupil jeden mikrofon ako rozdelovat uz aj tak low budget na dva mikrofony ..Mam elektroakusticku Taylorku ktora neznie uplne zle aj ked je len cez kabel no a mikrofon by som mal do "kombinacie"..

jammix

Příspěvek od jammix »

gambler píše:A pri mikrofonoch nevplyva vek na kvalitu?
kondenzator ako sučiastka má maximalnu životnosť 30rokov zaleži na kvalite najlacnejšie činske končia po 5 rokoch.vid PC dosky.
Kondenzatorovy mikrofon sa vola kondenzatorovy koli principu nabijania medzi membranami z kovu.
Môže však mať v sebe aj sučiastku kondenzator .. vačšinou má .

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gambler : kup si tie mikrofony cez webshop muzikeru .. a mas 14 dni , neviem ci nie dokonca 30 dni na odskusanie .. a bez udania dovodu to mozes vratit .. tak to funguje v kazdom WEBshope .. na to je zakon ..

gambler

Příspěvek od gambler »

Pytkin-Tak vyskusam teda ten blubird a rode,na ten moj spev to musi aj tak bohate stacit..

jammix

Příspěvek od jammix »

ja teda som nikdy nemal odvahu niečo planovane vratiť , Aj ked som o tom premyšlal , bol som si isty že by som si nechal obe veci :D
gambler mne sa zda že ten bluebird je dobra volba a s NT1 sa aj tak raz časom niekde stretneš a vyskušaš.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já chci jít do tohohle páru http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... c-2-stereo

Na zpěv a na akustické nástroje, hlavně housle, kytara, mandolína, možná cimbál, gajdy(dudy).
Tužky mám dvoje CM-3 a JZ - BT - 201.
Má tady někdo ty velkomembrány Golden Age?
Kdyby dal nějaké reference.

Odpovědět