levny bedny

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
deep rhythm

levny bedny

Příspěvek od deep rhythm »

ahoj. Potrebuju aktivni studiove monitory, moje penezenka rika tak za 8000,- maximalne! Na netu sem vybral asi 6 modelu od 7000 - 8000,-.

Fostex PM0.5 MkII 8000,-
KRK RP 5 G2 7700,-
Yamaha HS50M 6800,-
Behringer B1031A 7200,-
M-audio BX8a Deluxe 7116,-
Samson Rubicon 5a 8100,-

Tak ktery? Bohuzel sem byl vykradenej a takle to dopadlo :evil: Dik za pomoc

kexik

Re: levny bedny

Příspěvek od kexik »

prve styri mozu byt, skus si ich vypocut, ktore sa ti budu pacit najviac

posledne dve su bieda, tam by som ani neskumal dalej

komasix

Příspěvek od komasix »

ještě k osmičkám bych do výběru přidal tohle http://www.audiotek.cz/product-39752-jmeno

Peter Cherry

Příspěvek od Peter Cherry »

Mám podobnej (tady již x-krát probíranej) dotaz jako kolega. S tím, že potřebuju ty monitory kvůli prostoru spíš menší a budou těsně před šikmou podkrovní střechou (myšleno zevnitř:) Z toho co jsem pochopil má smysl uvažovat o následujících:

Yamaha HS50M (zatím vedou, nebude ale problém s basreflexem vzadu)?
KRK Rokit 5G2
Fostex PM0.5 MkII
Fostex PM0.4 White
Behringer B1031A

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja jsem na ty M-Audia na zahranicnich forech cetl docela chvalu, opravdu jsou tak spatny?

Osobne byt tebou tak vyzkousim ty Behringery, za ty penize to vypada zajimave. Ale osobni zkusenost nemam.

Ad Yamaha: Ja koukal kdysi po HS80M, ty vypadaji celkem dobre, 50ky na tom budou predpokladam podobne. Bassreflex vzadu by mohl byt problem jedine, pokud mas bedny blizko steny.

komasix

Příspěvek od komasix »

pozor b1031a jsou s 8" reprem. S 5" reprem jsou b1030a které vlastním a jsem dost spokojen. Bohužel kvuli nedostatku času jsem zatim na nich slyšel jen pár oblíbenejch desek, takže žádný srovnání ani report nemůžu poskytnout, ale zahraniční recenze jsou super. (i když jich neni moc)

kexik

Příspěvek od kexik »

Wohma píše:Ja jsem na ty M-Audia na zahranicnich forech cetl docela chvalu, opravdu jsou tak spatny?

Osobne byt tebou tak vyzkousim ty Behringery, za ty penize to vypada zajimave. Ale osobni zkusenost nemam.

Ad Yamaha: Ja koukal kdysi po HS80M, ty vypadaji celkem dobre, 50ky na tom budou predpokladam podobne. Bassreflex vzadu by mohl byt problem jedine, pokud mas bedny blizko steny.
opravdu. ma ich moj kolega tu v praci, pocuvam ich skoro denne. ziadne stredy, ziadny detail. charakter podobny ako uliho 2031, ale este menej detailu a este plochsi zvuk

ekral

Příspěvek od ekral »

mam ty Yamaha HS50M a jsem spokojeny, ovsem necekej zadne velke basy.

Jinak pohledej tady na foru, najde ti to spoustu diskusi a doporuceni.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Já mám teďka novou a především SKVĚLOU zkušenost s B&W MM-1- Teďka točíme s Danem Bártou a posloucháme na tomhle a dlužno dodat pane jo. Koupim je asi jako druhej poslech. Na malý bedýnky do 500 USD je to parádní. ;)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

pulDag

Příspěvek od pulDag »

Momentálně dávám pryč Alesis m1 active 620.
Za 6500 Kč.
Rok staré, kupované na kytarách. V případě zájmu PM.

deep rhythm

Příspěvek od deep rhythm »

na Alesis sem uplne zapomnel. M1 Active MK II bych se musel placnout pres kapsu. 8500,- to dela. :D

Peter Cherry

Příspěvek od Peter Cherry »

ekral píše:mam ty Yamaha HS50M a jsem spokojeny, ovsem necekej zadne velke basy.
To u malejch beden fyzicky ani nejde. Znamena to, ze na nich neuslysim basy, ktere pak na velkejch hifi bednach budou prebasovany? Jak se tohle resi v praxi pokud se micha na malejch bednach?

ekral

Příspěvek od ekral »

Peter Cherry píše:
ekral píše:mam ty Yamaha HS50M a jsem spokojeny, ovsem necekej zadne velke basy.
To u malejch beden fyzicky ani nejde. Znamena to, ze na nich neuslysim basy, ktere pak na velkejch hifi bednach budou prebasovany? Jak se tohle resi v praxi pokud se micha na malejch bednach?
Jako neco z nich uslysis a neco ne, asi se musis naucit jak to pak zni na velkych bednach, nebo si koupit subwoofer. Ty bedny jsou uplne v pohode, ale musis si uvedomit, jakou si kupujes kategorii, mne to treba uplne staci (nejsem profik) a z tohoto pohledu jsou uplne luxusni a uplne skvele vypadaji.

jakubt

Příspěvek od jakubt »

Oživuji starší thread... Chci si koupit použitelné monitory, ale rozpočet je velmi nízký, tak uvažuji o Fostex PM0.4 http://www.fostexinternational.com/docs ... 4n.shtml#1 , protože mají dobré recenze, jsou levné (cca 5 kKč/pár), dá se relativně snadno vyřešit jejich umístění, a líbí se mi vzhledově. Je mi jasné, že 4" woofer znamená veliký kompromis na basech, ale zajímá mě, zda to bude razantní zlepšení monitoringu oproti současnému stavu, což jsou přebasované "konzumní hifi" bedny sony a sluchátka akg k-77 - s tím, že oboje mám za ta léta naposlouchané a mix průběžně kontroluju kolečkem přes několikery repráky a sluchátka v domácnosti.
Ještě k umístění - budou asi blízko zdi, takže to asi bude chtít dát za ně na tu zeď nějaký pohltivý materiál? Basreflex má díry vpředu, což je při umístění blízko stěny předpokládám výhoda.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Už se znovu opakuju :-)

Ale doporučuju koupit Adam a3x
..a časem k nim Sub7

Odpovědět