Dobry den vsem!
Potreboval bych poradit. Potrebuji pro dceru koupit nejaky levny synth, novy, cca ~5000 czk. U tech samohrajek samozrejme se nabizi Casio a Yamaha. Co by ste mi poradil? Pokud by to melo klávesy s dynamikou úhozu tak by to bylo super. A pokud by to slo pripojit na Android tablet a PC (Win).
Treba
https://keyboardy.heureka.cz/yamaha-psr ... ecifikace/
nebo
https://keyboardy.heureka.cz/yamaha-ez-220/specifikace/
(tech Casia je prilis)
To co me mate je ze treba u Yamahy je veskery software co ukazuji na jejich strankach pro iPad/iPhone??? Nechapu proc by nejaka firma delala sw jen pro 15% trhu kzyz Android drzi 75%?? Je to vazne tak nebo existuje sw i pro Android a Windows?
Dekuji!!!
Dalibor
Levny synth (samohrajka)
Re: Levny synth (samohrajka)
Myslim, ze by si mal prehodnotit svoje priority.
Levny keyboard pre dceru ..... "snad s dynamikou, ale urcite spojenie s tabletom" ... To mi pride trosku mimo.
S cim to chces spajat a naco ? Urcite to dcera potrebuje ?
Cez USB to spojis so vsetkym, co vie USB-MIDI (USB host).
Btw. podiel na trhu nehovori nic o technickej vhodnosti platformy na toto pouzitie.
Apple kralovalo v multimediach, ked Android nebol este ani myslienkou a MS kakal do plienok.
Levny keyboard pre dceru ..... "snad s dynamikou, ale urcite spojenie s tabletom" ... To mi pride trosku mimo.
S cim to chces spajat a naco ? Urcite to dcera potrebuje ?
Cez USB to spojis so vsetkym, co vie USB-MIDI (USB host).
Btw. podiel na trhu nehovori nic o technickej vhodnosti platformy na toto pouzitie.
Apple kralovalo v multimediach, ked Android nebol este ani myslienkou a MS kakal do plienok.
Nevim zda bude potrebovat, ale kdyz uz je to moznost tak radsi aby to slo nez aby neslo. Budes potrebovat automaticku klimatizace v aute? Co to je za uvazovani?
To je jedno co bylo, nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple a ani idiot abych platil jeji ceny. Konec koncu nemam Apple zarizeni a nechci ho kupovat. Jsou omezene a pro radove spotrebitele.
Kdyz Atari ST kraloval v MIDI, apple mel jedno tlacitko na mysi.... (mozna porad ma)... tak co to rika? Nic. Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo...
V kazdem pripade, je to jedno, zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny nebo je vse na Applu.
To je jedno co bylo, nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple a ani idiot abych platil jeji ceny. Konec koncu nemam Apple zarizeni a nechci ho kupovat. Jsou omezene a pro radove spotrebitele.
Kdyz Atari ST kraloval v MIDI, apple mel jedno tlacitko na mysi.... (mozna porad ma)... tak co to rika? Nic. Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo...
V kazdem pripade, je to jedno, zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny nebo je vse na Applu.
Toto by som do rozumnej diskusie na tomto fore radsej nezapajal:
"... nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple ...
... Jsou omezene a pro radove spotrebitele....
... Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo... "
Klimatizaciu pouzijem kazde leto. Co tak prirovnanie k taznemu zariadeniu na aute za 220 000Kc?
Myslim, ze si sa chytil presne tej najmenej dolezitej casti mojho prispevku.
Presne tak, ako si sa chytil tej najmenej dolezitej casti na tom keyboarde.
Kolko ma dcerka rokov ?
Na otazku som Ti uz odpovedal - ak to ma USB Midi, pripojis to k comukolvek, co vie USB MIDI host.
Samozrejme len na noty - t.j. nejaky notator.
https://europe.yamaha.com/files/downloa ... _om_b0.pdf
str. 48
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... _om_a0.pdf
str. 40
"... zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny...".
Existuje, a je aj pouzitelny. Na co to chce dcerka pouzivat ?
"... nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple ...
... Jsou omezene a pro radove spotrebitele....
... Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo... "
Klimatizaciu pouzijem kazde leto. Co tak prirovnanie k taznemu zariadeniu na aute za 220 000Kc?

Myslim, ze si sa chytil presne tej najmenej dolezitej casti mojho prispevku.
Presne tak, ako si sa chytil tej najmenej dolezitej casti na tom keyboarde.
Kolko ma dcerka rokov ?
Na otazku som Ti uz odpovedal - ak to ma USB Midi, pripojis to k comukolvek, co vie USB MIDI host.
Samozrejme len na noty - t.j. nejaky notator.
https://europe.yamaha.com/files/downloa ... _om_b0.pdf
str. 48
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... _om_a0.pdf
str. 40
"... zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny...".
Existuje, a je aj pouzitelny. Na co to chce dcerka pouzivat ?
Otazka byla "AUTOMATICKA" klimatizace
neni to nutnost ale je lepsi nez obycejna takze proc ne 
Je ji 14. Bude se ucit hrat ale jak je hodne do techniky predpokladam ze bude chtit pouzit i nejaky software aby nahravala veci pres MIDI nebo dalsi veci - nevim, nejsem hudebnik i kdyz jsem se davno zabyval MIDI a pocitacemi spolu s kamosek ktery je hudebnik
Nahravani novych pisnicek do synthu nebo prehravani z pocitace, sequencer co ja vim....
ptal jsem se na Android protoze ma tablet ktery moc nepouziva a je to mensi nez notebook tak se mi zda praktictejsi nez to pripojovat na PC/notebook....
Omlouvam se za veci ohledne Apple

Je ji 14. Bude se ucit hrat ale jak je hodne do techniky predpokladam ze bude chtit pouzit i nejaky software aby nahravala veci pres MIDI nebo dalsi veci - nevim, nejsem hudebnik i kdyz jsem se davno zabyval MIDI a pocitacemi spolu s kamosek ktery je hudebnik

ptal jsem se na Android protoze ma tablet ktery moc nepouziva a je to mensi nez notebook tak se mi zda praktictejsi nez to pripojovat na PC/notebook....
Omlouvam se za veci ohledne Apple

- ReaktoplazmAR
pokial to nema byt na cvicenie klaviru a ma to byt (lacny) syntak tak by som doporucil pozriet napr. Novation Xiosynth alebo M-audio Venom.. takych syntakov co maju usbMIDI a vstavanu zvukovku je dnes celkom dost
sem si zadaj "venom": https://www.midi.cz/vyhledavani/
a vybehne ti ich hned niekolko
sem si zadaj "venom": https://www.midi.cz/vyhledavani/
a vybehne ti ich hned niekolko

Chytre masinky, ktore spominal Reaktorplazma, su pre specificke publikum - taka ta dance-techno scena. V niecom su urcite lepsie, ale su ovela menej univerzalne. Casto nemaju ani "normalny" zakladny klavir.
Pre 14-rocnu, ktora sa este len zacne ucit, by som asi isiel cestou "samohrajka na inzerat". Za nizsiu cenu dostanes "viac muziky".
Cili :
- samohrajka, pretoze je to univerzalnejsie (casto to ma pomocky na ucenie - diody pri klavesach a pod),
- na inzerat, pretoze prave toto je kategoria, ktora sa pod 2-3 rokoch pouzivania predava - t.j. je tam asi najvacsia ponuka.
Pre 14-rocnu, ktora sa este len zacne ucit, by som asi isiel cestou "samohrajka na inzerat". Za nizsiu cenu dostanes "viac muziky".
Cili :
- samohrajka, pretoze je to univerzalnejsie (casto to ma pomocky na ucenie - diody pri klavesach a pod),
- na inzerat, pretoze prave toto je kategoria, ktora sa pod 2-3 rokoch pouzivania predava - t.j. je tam asi najvacsia ponuka.
- ReaktoplazmAR
ja som len dal iny pohlad.. poziadavky su trochu nejasne..
ja som svojim deckam yiez kupil najprv samohrajku s dynamikou a uciacim programom a po case ked som videlze to mavyznam tak dig.piano, ale to mal starsi 6 a prihlasoval som ich na klavir.. v takom pripade nema cenu rozmyslat na pripojenym ale skor nad kvalitou klaviatury
ale 14 rocne dievca s tabletom.. mozno ma rada aphex twina.. co ja viem?
ja som svojim deckam yiez kupil najprv samohrajku s dynamikou a uciacim programom a po case ked som videlze to mavyznam tak dig.piano, ale to mal starsi 6 a prihlasoval som ich na klavir.. v takom pripade nema cenu rozmyslat na pripojenym ale skor nad kvalitou klaviatury
ale 14 rocne dievca s tabletom.. mozno ma rada aphex twina.. co ja viem?
Jeej vidis, ja zijem v minulosti. Mozno naozaj chce nieco up-to-date ... a tatu so samohrajkou Yamaha posle do Prcic.