Levny synth (samohrajka)

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
DaLanik

Levny synth (samohrajka)

Příspěvek od DaLanik »

Dobry den vsem!

Potreboval bych poradit. Potrebuji pro dceru koupit nejaky levny synth, novy, cca ~5000 czk. U tech samohrajek samozrejme se nabizi Casio a Yamaha. Co by ste mi poradil? Pokud by to melo klávesy s dynamikou úhozu tak by to bylo super. A pokud by to slo pripojit na Android tablet a PC (Win).

Treba
https://keyboardy.heureka.cz/yamaha-psr ... ecifikace/
nebo
https://keyboardy.heureka.cz/yamaha-ez-220/specifikace/

(tech Casia je prilis)

To co me mate je ze treba u Yamahy je veskery software co ukazuji na jejich strankach pro iPad/iPhone??? Nechapu proc by nejaka firma delala sw jen pro 15% trhu kzyz Android drzi 75%?? Je to vazne tak nebo existuje sw i pro Android a Windows?

Dekuji!!!
Dalibor

MDudas

Re: Levny synth (samohrajka)

Příspěvek od MDudas »

Myslim, ze by si mal prehodnotit svoje priority.
Levny keyboard pre dceru ..... "snad s dynamikou, ale urcite spojenie s tabletom" ... To mi pride trosku mimo.
S cim to chces spajat a naco ? Urcite to dcera potrebuje ?

Cez USB to spojis so vsetkym, co vie USB-MIDI (USB host).

Btw. podiel na trhu nehovori nic o technickej vhodnosti platformy na toto pouzitie.
Apple kralovalo v multimediach, ked Android nebol este ani myslienkou a MS kakal do plienok.

DaLanik

Příspěvek od DaLanik »

Nevim zda bude potrebovat, ale kdyz uz je to moznost tak radsi aby to slo nez aby neslo. Budes potrebovat automaticku klimatizace v aute? Co to je za uvazovani?

To je jedno co bylo, nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple a ani idiot abych platil jeji ceny. Konec koncu nemam Apple zarizeni a nechci ho kupovat. Jsou omezene a pro radove spotrebitele.

Kdyz Atari ST kraloval v MIDI, apple mel jedno tlacitko na mysi.... (mozna porad ma)... tak co to rika? Nic. Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo...

V kazdem pripade, je to jedno, zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny nebo je vse na Applu.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Toto by som do rozumnej diskusie na tomto fore radsej nezapajal:
"... nejsem pocitacovy negramot abych pouzival Apple ...
... Jsou omezene a pro radove spotrebitele....
... Pokud je jedina kvalita Applu to ze kdysy neco bylo... "

Klimatizaciu pouzijem kazde leto. Co tak prirovnanie k taznemu zariadeniu na aute za 220 000Kc? :wink:

Myslim, ze si sa chytil presne tej najmenej dolezitej casti mojho prispevku.
Presne tak, ako si sa chytil tej najmenej dolezitej casti na tom keyboarde.
Kolko ma dcerka rokov ?

Na otazku som Ti uz odpovedal - ak to ma USB Midi, pripojis to k comukolvek, co vie USB MIDI host.
Samozrejme len na noty - t.j. nejaky notator.

https://europe.yamaha.com/files/downloa ... _om_b0.pdf
str. 48
https://usa.yamaha.com/files/download/o ... _om_a0.pdf
str. 40

"... zajimalo me zda i pro Android existuje software ktery je pouzitelny...".
Existuje, a je aj pouzitelny. Na co to chce dcerka pouzivat ?

DaLanik

Příspěvek od DaLanik »

Otazka byla "AUTOMATICKA" klimatizace :) neni to nutnost ale je lepsi nez obycejna takze proc ne :)

Je ji 14. Bude se ucit hrat ale jak je hodne do techniky predpokladam ze bude chtit pouzit i nejaky software aby nahravala veci pres MIDI nebo dalsi veci - nevim, nejsem hudebnik i kdyz jsem se davno zabyval MIDI a pocitacemi spolu s kamosek ktery je hudebnik :) Nahravani novych pisnicek do synthu nebo prehravani z pocitace, sequencer co ja vim....

ptal jsem se na Android protoze ma tablet ktery moc nepouziva a je to mensi nez notebook tak se mi zda praktictejsi nez to pripojovat na PC/notebook....

Omlouvam se za veci ohledne Apple :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

pokial to nema byt na cvicenie klaviru a ma to byt (lacny) syntak tak by som doporucil pozriet napr. Novation Xiosynth alebo M-audio Venom.. takych syntakov co maju usbMIDI a vstavanu zvukovku je dnes celkom dost
sem si zadaj "venom": https://www.midi.cz/vyhledavani/
a vybehne ti ich hned niekolko :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Chytre masinky, ktore spominal Reaktorplazma, su pre specificke publikum - taka ta dance-techno scena. V niecom su urcite lepsie, ale su ovela menej univerzalne. Casto nemaju ani "normalny" zakladny klavir.
Pre 14-rocnu, ktora sa este len zacne ucit, by som asi isiel cestou "samohrajka na inzerat". Za nizsiu cenu dostanes "viac muziky".

Cili :
- samohrajka, pretoze je to univerzalnejsie (casto to ma pomocky na ucenie - diody pri klavesach a pod),
- na inzerat, pretoze prave toto je kategoria, ktora sa pod 2-3 rokoch pouzivania predava - t.j. je tam asi najvacsia ponuka.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja som len dal iny pohlad.. poziadavky su trochu nejasne..
ja som svojim deckam yiez kupil najprv samohrajku s dynamikou a uciacim programom a po case ked som videlze to mavyznam tak dig.piano, ale to mal starsi 6 a prihlasoval som ich na klavir.. v takom pripade nema cenu rozmyslat na pripojenym ale skor nad kvalitou klaviatury
ale 14 rocne dievca s tabletom.. mozno ma rada aphex twina.. co ja viem? 😀

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jeej vidis, ja zijem v minulosti. Mozno naozaj chce nieco up-to-date ... a tatu so samohrajkou Yamaha posle do Prcic. :lol:

Odpovědět