Lišty do racku

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Niro

Lišty do racku

Příspěvek od Niro »

Ahoj,
nechávám si u truhláře dělat rack z masivu do studia, mohl by mi někdo poradit, kde bych sehnal kvalitní lišty na uchycení HW?
Díky

marylin

Re: Lišty do racku

Příspěvek od marylin »

Ahoj,

osobně používám toto:

Obrázek

A lze zakoupit zde:
http://www.prodance.cz/6162-al-lista-rack.html

Niro

Příspěvek od Niro »

Mohl by si mi to vyfotit, jak to vypadá?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Doporucuju.. ja ma stul na zakazku s tema rackama s matkama a dirama a ne vsecko mi tam sedi takze doporucuju poridit spis tyto listy viz vyse.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja som taktiez kupoval listy v prodance.cz Maju k tomu rovno aj rozne druhy skrutiek, podloziek, matice... proste vsetko, co k tomu potrebujes.

marylin

Příspěvek od marylin »

Niro píše:Mohl by si mi to vyfotit, jak to vypadá?
Obrázek

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

marylin: Ahoj, mohl bys prosím doplnit jen drobné, ovšem důležité info k designu tvého raku? Jaká je světlost vnitřku skříně, hlavně tedy šířka světlosti? Předpokládám totiž, že je tam tak cca +7 mm na každou stranu. Jak se ti tvůj design osvědčil? Mají lišty a jejich gumové pásky/vložky výdrž? Dík moc

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj, no já jsem ten rack dělal i s ohledem na stůl, pod který se měl vejít... Celý je svařen z ocelových profilů 6x3 cm (celkem zbytečně předimenzované, určitě by stačily i menší rozměry). Když se na něj podíváš zepředu tak vnitřní rozměr mezi hnědými profily je přesně 50 cm. Zevnitř profilů jsou našroubované ty hliníkové lišty s kolejnicí. Ty měří 2,5 cm. Když tam dáš rackové zařízení, tak je z každé strany asi 7 až 8 mm. Co se týče hloubky užitného prostoru, tak ten je nahoře po další profil vzadu asi 32 cm. Pod ním vzadu nejsou už žádná "záda", takže by se tam vešlo i hlubší zařízení...

Co se týče gumových pásků v hliníkových lištách, tak s tím nemám žádný problém. Ale já ten rack moc často nepřestavuji, takže nemohu posoudit, jak by to vypadalo po vícero rozebráních.

Pierre niko

Marylin: Dík moc. Koukal jsem kolem a kolem a tahleta 6162 lišta od Adam Hall je to nejinteligentnejší, co se dá u nas sehnat. Škoda, že ji nemaj v černý, ale to je detail. Dík, jdu to nakreslit.

Stan

Příspěvek od Stan »

@Pierre:kdyby jsi potreboval tak tady mam nekde technicky vykresy k myslim 12U rack.

Pierre niko

Stan: díky Stane, rád, pro informaci určitě. Můj plán je ale hodně specifický, racky budou součástí stolu/konzole. Rád se ale podívám na profi výkres.
Naposledy upravil(a) Pierre niko dne 16 srp 2016 22:28, celkem upraveno 1 x.

Stan

Příspěvek od Stan »

ok mrknu se kde to mam.
tady je jeden link kde shanim veci ja a mam s nimi vyborne zkusenosti.

http://www.canford.co.uk

http://www.canford.co.uk/Racks-rack-acc ... d-hardware

nezapomen se mrknout na special offers a clearence list daji se tam najit zajimavy veci. Je to dole vlevo ;)

pharao

Příspěvek od pharao »

MInus: A nejsou viz vyse zminene listy neprakticke tim, ze kdyz se rozhodnes vymenit 2U unit za 2x 1U unit, budou ti tam chybet podlozky, tzn, ze je tam budes muset nejak nasoukat, a to nekdy znamena odmontovat nekolik rack unit?

Plus: Vyhoda je zase v tom, ze se tim tam vejde vice velikostne netypickejch veci, ktery jsou treba jen polozeny na nejaky rack polici nebo rack supliku.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

No dá se to eliminovat tím, že hned na začátku tam nacpeš matky pro X x 1U jednotek 8) easy. Občas prostě všechny nevyužiješ, ale to je detail.

P.

Odpovědět