Maschine MK3 software
- Greyhound90
Maschine MK3 software
Dobrý den,
mám následující dotaz : uvažuji o koupi Maschine MK3 a chtěl bych se zeptat, zda jej lze plnohodnotně provozovat při spojení s PC aniž bych musel do něho nainstalovat knihovnu Komplete, neboť pro ni na PC nemám dostatek prostoru?
Děkuji za odpověď.
mám následující dotaz : uvažuji o koupi Maschine MK3 a chtěl bych se zeptat, zda jej lze plnohodnotně provozovat při spojení s PC aniž bych musel do něho nainstalovat knihovnu Komplete, neboť pro ni na PC nemám dostatek prostoru?
Děkuji za odpověď.
Re: Maschine MK3 software
můžeš a navíc si po instalaci můžeš promazat i knihovnu samotný maschine (třeba kdybys tam našel obsah, který nepotřebuješ).
- Greyhound90
biscuit: Moc děkuji za odpověď! Takže sám engine Maschine má v sobě zvuky, které mohu používat, aniž bych musel instalovat další zvukové knihovny? Omlouvám se za možná stupidní dotaz, ale jsem v tomhle úplný nováček. 

maschine je samostatnej nástroj s vlastní, poměrně obsáhlou, knihovnou zejména samplů bicích. to je základ (sampler). ale těch možností má obrovský množství - může bejt standalone (a hostovat další vst i vsti), nebo bejt sám vsti pluginem. doporučuju najít si čas a prostudovat důkladně a od začátku videa od ni na téma maschine, jinak se v tom taky můžeš docela dobře ztratit.
- Greyhound90
Nakonec ne. Dát 14 000,- za hračku, která umí produkovat elektronické zvuky dávno provařené mi připadá hloupé. Rozhodně nedoporučuji.
to je blábol. míra provařenosti záleží jen a jen na tobě a na tvojí kreativitě. jestli si myslíš, že si koupíš něco, co za tebe bude "dělat" originální, dříve neslyšené a zároveň skvěle znějící "zvuky", jsi úplně pomílenej.
maschine je profesionální a megabohatě vybavenej nástroj, kterej poskytuje obrovskou míru inspirace a téměř nevyčerpatelnou zásobu materiálu pro tvorbu. nazvat ho hračkou je jen důkazem prakticky nulového chápání principu věcí.
maschine je profesionální a megabohatě vybavenej nástroj, kterej poskytuje obrovskou míru inspirace a téměř nevyčerpatelnou zásobu materiálu pro tvorbu. nazvat ho hračkou je jen důkazem prakticky nulového chápání principu věcí.
- Greyhound90
biscuit: právě že finální výstupy co jsem viděl na YouTube mě příliš nenadchly. Ale jak sám říkáš, možná záleží na osobní kreativitě.
záleží hlavně na tom světě, který má každý ve své hlavě, mám takový pocit.
nicméně a úplně stranou, maschine asi z podstaty není úplně nástrojem pro rockery, kromě těch velmi progresivních (myšlením a přístupem), což asi z těch lidí pak vlastně i sundavá tu nálepku...
nicméně a úplně stranou, maschine asi z podstaty není úplně nástrojem pro rockery, kromě těch velmi progresivních (myšlením a přístupem), což asi z těch lidí pak vlastně i sundavá tu nálepku...
Ahojte. Myslíte, že Maschine mk3 by využil aj človek, ktorý sa zaoberá primárne pop-rockovou a gitarovou hudbou? Chcel by som si trošku rozšíriť obzory, ale s takýmto samplerom doteraz nemám žiadne skúsenosti. Láka ma to vyskúšať, ale mám obavu, či to nie je vyslovene iba pre elektronickú hudbu. Ďakujem
Ivane, je to přesně jak píšu o příspěvek výš. Jestli chceš dělat hudbu, která není založená čistě jen na klasické bicí sadě, neváhej a zkus to. Není důvod se čehokoliv obávat. Je tam toho mrak předpřipravenýho, tzn. level monkey - na rozkoukání ideál.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 08 lis 2023 09:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Důvod: Oprava překlepu. :-)
Řeknu to takhle. Měl jsem Maschine Plus (standalone verze nezávislá na PC) a přestože jsem ji považoval co se týče user friendly a workflow na komponování celých songů (nikoliv pouze patternů!) za nesrovnatelně rychlejší a efektivnější než veškerou obdobnou konkurenci (Akai MPC, Pioneer, Novation), tak jsem to prodal, abych se přes analog/hybrid Elektrony (A4, AR II, Cycles, Samples..), ErikaSynths, Korg Drumlogue aj teď opět dostal zpět k Maschine. Skoro výhradně kvůli tomu, že v jediné Maschine mohu dělat rovnou z placu celé songy a ne pouze dělat a přehrávat dokola patterny se stereotypní harmonií (dle počtu steps kroků). Tím odpovídám i Ivan.ps, zda je Maschine vhodná i na pop-rock a kytarovou hudbu, ano je a velmi, právě kvůli tomu, že patternový podklady byť sebekvalitnější třeba z Analog Rhytm II, prostě jsou stále jen patterny a to se v pop-rocku, folk-rocku, jazzu apod asi moc nepoužívá. Song režimem v Maschine lze udělat klasický pop-rock-jazz podklad z XX hudebních částí s libovolnou harmonií rychle a efektivně. Ať už použiješ kity, smyčky nebo patterny z Expansions knihoven nebo si nasampluješ vlastní a nahraješ si svoje linky z midi klávesnice. Spíš teď uvažuju o nějakém analog/tube master comp/limiteru, kterým bych celkový zvuk z Maschine Plus oteplil, zpevnil a zesametoval na zvuk, co lezl z Elektron Analog Rhytm II díky internímu analog master procesoru. To byl podle mě asi nejdokonalejší sound z grooveboxu, co lze vůbec dosáhnout. Jo, a do podkladů z Native Instruments si dohrávám live aktuálně z analogů UDO Super 6, Moog Subsequent, DSI Mopho, Deepmind (ten chci časem vyměnit za SCI Take 5), a digitálů Nord Stage (klavíry a e-piana), Roland XP30 (sólové a etno nástroje). A Korg Drumlogue si nechávám nadále, jen některé patterny z něj přehrávám jako samply do Maschine a pak z toho dělám songy v Maschine.
- Greyhound90
ZFarkas: Mohu tě požádat o radu? Právě jsem ho koupil a snažím se to rozchodit. Na Win10 se mi podařilo nainstalovat Machine2, ale na Applu jsem stáh instalačku dmg do applications a tím to skončilo a nic. Machine se rozsvítí, pak zhasne a nic se neděje. Čekal jsem od toho že to bude více user friendly. Teď nevím jak to rozchodit na Applu.
- Greyhound90
Už chodí. Úžasná věc. Všem napříč žánry doporučuji! 

Ahojte. K tej MK3 je dodavaný aj nejaký CZ návod?
To nevím, ale popravdě, nikdy jsem nepotřeboval ani ten originální (en). Všechno (nad rámec intuice) jsem vždy našel na foru NI, nebo v poměrně velkým množství tutoriálů, který NI udělali (youtube). I když pravda, u těch je trochu frustrující, že s příchodem novějších verzí někdy malinko "zasmrádly". Je ten jazyk pro tebe opravdu tak důležitej? Asi je třeba se mrknout, kdo je tady oficiální distributor a zeptat se u něj, ale asi to předpokládá nákup přímo u něj - vydání kompletního manuálu není levná věc a navíc je třeba to udržovat aktuální (znám z praxe = noční můra).