Masterkeyboard..? M-Audio Keystation Pro 88?
Masterkeyboard..? M-Audio Keystation Pro 88?
Zdavím.. Chlapy, potřebuju poradit: ňákou dobu dělám hip hop beaty, ale přišla doba, kdy mi můj Akai MPD 32 na tvorbu už nestačí (samozřejmě - věděl jsem už od začátku, že potřebuju klaviaturu/klávesy/midi kontroler). Prošel jsem tu všechny fóra, kde se mluvilo cokoliv o M-Audio Keystation Pro 88. V celkovém záběru, mi z toho vzešlo (vzhledem k tomu že, na klávesách bych se hodnotil spíše jako začátečník), že jsou pro mě nepoužitelné. Napadá vás ještě nějáká jiná vhodná volba? M-Audio Axiom 61 určitě není špatný, ale nepotřebuji již žádné pady, když mám ten Akai.. Určitě bych chtěl alespoň 61 kláves. Omlouvám se za dlouhý popis a díky za rady..
Re: Masterkeyboard..? M-Audio Keystation Pro 88?
Ptas se tak obecne, ze na tohle ti tezko nekdo da rozumnou odpoved.
Precti si nejprve tohle, aby sis sam ujasnil, jaky typ mechaniky chces:
./viewtopic.php?f=15&t=8209&hilit=fova
Pak, abys dostal nejakou smysluplnou odpoved, mel bys napsat nejdrive neco vic o sobe. To je jako kdyby ses na foru o autech zeptal: "Jake si mam koupit auto? O Fiatu Stilo jsem necetl nic moc dobreho.", ale pritom nenapises nic o sobe - kolik km najedes rocne, mas-li rodinu a potrebujes kombik, chces benzin nebo naftu, atd.
Takze:
Na co jsi hral doposud?
Jake mas zkusenosti s hranim?
Mas za sebou nejakou lidusku (LSU)?
Trenoval jsi nekdy na skutecnem pianu?
Kolik oktav potrebujes?
Hrajes obourucne nebo jen vytukavas melodii?
Chces to na zive hrani nebo jen do studia?
Potrebujes nejaka kolecka, tahla a dalsi ovladaci prvky?
Jake zvuky chces pouzivat?
Kolik do toho chces vrazit penez?
Atd. atd.
Precti si nejprve tohle, aby sis sam ujasnil, jaky typ mechaniky chces:
./viewtopic.php?f=15&t=8209&hilit=fova
Pak, abys dostal nejakou smysluplnou odpoved, mel bys napsat nejdrive neco vic o sobe. To je jako kdyby ses na foru o autech zeptal: "Jake si mam koupit auto? O Fiatu Stilo jsem necetl nic moc dobreho.", ale pritom nenapises nic o sobe - kolik km najedes rocne, mas-li rodinu a potrebujes kombik, chces benzin nebo naftu, atd.
Takze:
Na co jsi hral doposud?
Jake mas zkusenosti s hranim?
Mas za sebou nejakou lidusku (LSU)?
Trenoval jsi nekdy na skutecnem pianu?
Kolik oktav potrebujes?
Hrajes obourucne nebo jen vytukavas melodii?
Chces to na zive hrani nebo jen do studia?
Potrebujes nejaka kolecka, tahla a dalsi ovladaci prvky?
Jake zvuky chces pouzivat?
Kolik do toho chces vrazit penez?
Atd. atd.
Ty jsi mě teda rozpitval.. Ne, máš samozřejmě pravdu, jen jsem netušil, že je potřeba se nad tím tak hluboce zamyslet. Doposud jsem nehrál na žádný klávesový nástroj, pouze jsem to párkrát zkoušel. Teď ale plánuji hodiny hry na klávesy. Klávesy nebudu nikam tahat, budou pořád doma, v mém ministudiu. Ano, potřebuji nějaké ovl. prvky k programům (midi..). Zvuky budu tahat ze zvukové banky. Šlo mi jen o to, protože známý ji prodává za 6; časem bych stejně musel koupit nějakou kladívkovou 88ku (třeba keystation pro),i když na kladívkovou neumím. Podle tebe to ale asi bude špatný nápad, že ano? Určitě bych chtěl v budouci mít oboje - polovyváženou i kladívkovou. Tu polovyváženou klidně i 25, třeba jen na bass atd. a tu kladívkovou na hlavní melodie. Nechci do toho vrážet víc než 7500. Je to málo, ale jsem student a chci se s tím nejdřív seznámit a dokázat si, že mě to bude bavit. Škoda že ten Axiom 61 neznáš.. http://www.musiccenter.cz/M-Audio-Axiom ... y/:3:19041 Díky za pomoc.
ja si osobne myslim ze na zaciatok by si si mal kupit gumickovu lacnu mechaniku s nejakymi knoflikami a casom 88kovy hammer. to poradie nie je nezmyselne, ak nevies hrat na nicom. a ze potrebujes oba, to si tiez myslis spravne. ja si skor myslim ze statisticky viac tu makku mechaniku ako hammer. co sa tyka axiomu, ak mas uz pady, tak axiom je imo overkill. bez padov mas trebars emu xboard 61 alebo este masitejsiu yamahu ks61. zavisi od toho ci preferujes vacsie a lepsie pitchbend kolecko,alebo radsej viacej cudlikov (v ktorych sa ale bez displejov aj tak nebudes vyznat)
Pady jsem nikdy nepouzival, takze v tom ti neporadim a co se tyce Axiomu, tak ten jsem nikdy osobne nezkousel.
Ale vzhledem k tomu, ze s hranim zacinas, tak bych se vubec toho Axiomu nebal a pouzival bych ho. Myslim, ze je to slusny produkt pro cloveka, ktery chce zacit. Studiologic (Fatar) v tehle cenove kategorii nebude zadna velka slava a CME-cka jsou ponekud problemove (viz poznamka nize). Za uvahu stoji snad jedine jeste Edirol PCR800, ktery zrejme vydrzi vice nez M-Audio. Ale mechanika bude podobna - obycejna dynamicka.
Rozhodne bych nekupoval zadnou kladivkovou mechaniku, jestli jsi zacatecnik, protoze s ni budes mit pri hrani akorat problemy. Treba se casem s hranim dostanes na vyssi uroven a pak o ni muzes zacit uvazovat.
Jina vec by byla, pokud by ten, kdo te bude ucit, trval na tom, ze musis mit kladivkovou. Takhle to je treba v Lidove skole umeni a my jsme museli nasemu malemu koupit digitalni piano.
Polovyvazena by mohla byt pro tebe zajimava volba, kvuli pianovym zvukum. Jestli to chces jeste chvili resit, tak si nekde vyzkousej jeste polovyvazenou Studiologic VMK 88 PLUS, jestli by ti sedela. Hlavne si ale vyzkousej hlasitost u cernych a bilych klaves. Predchozi verze TMK88 mela rozdilnou hlasitost u cernych a bilych pri stejne sile uderu. Tahle uz to snad bude mit opravene.
Kdysi jsem si zkousel u Thomanna v Nemecku kladivkovou mechaniku od CME a prisla mi skvela. Jenze to nebyla zapojena do elektriny
CME masterkeyboardy jsou docela zname problemy s elektronikou a drivery. Par prispevku o tom bylo i tady na foru, tak si to najdi. Nebo je toho dost na webu v anglictine.
Kdyby to bylo na me, tak bych si CME rozhodne nekoupil, ale je tvoje volba. Treba to za par let vychytaji a bude to pouzitelne. Nanestesti soucasna druha generace CME masteru je stale problemova.
Ale vzhledem k tomu, ze s hranim zacinas, tak bych se vubec toho Axiomu nebal a pouzival bych ho. Myslim, ze je to slusny produkt pro cloveka, ktery chce zacit. Studiologic (Fatar) v tehle cenove kategorii nebude zadna velka slava a CME-cka jsou ponekud problemove (viz poznamka nize). Za uvahu stoji snad jedine jeste Edirol PCR800, ktery zrejme vydrzi vice nez M-Audio. Ale mechanika bude podobna - obycejna dynamicka.
Rozhodne bych nekupoval zadnou kladivkovou mechaniku, jestli jsi zacatecnik, protoze s ni budes mit pri hrani akorat problemy. Treba se casem s hranim dostanes na vyssi uroven a pak o ni muzes zacit uvazovat.
Jina vec by byla, pokud by ten, kdo te bude ucit, trval na tom, ze musis mit kladivkovou. Takhle to je treba v Lidove skole umeni a my jsme museli nasemu malemu koupit digitalni piano.
Polovyvazena by mohla byt pro tebe zajimava volba, kvuli pianovym zvukum. Jestli to chces jeste chvili resit, tak si nekde vyzkousej jeste polovyvazenou Studiologic VMK 88 PLUS, jestli by ti sedela. Hlavne si ale vyzkousej hlasitost u cernych a bilych klaves. Predchozi verze TMK88 mela rozdilnou hlasitost u cernych a bilych pri stejne sile uderu. Tahle uz to snad bude mit opravene.
Kdysi jsem si zkousel u Thomanna v Nemecku kladivkovou mechaniku od CME a prisla mi skvela. Jenze to nebyla zapojena do elektriny

CME masterkeyboardy jsou docela zname problemy s elektronikou a drivery. Par prispevku o tom bylo i tady na foru, tak si to najdi. Nebo je toho dost na webu v anglictine.
Kdyby to bylo na me, tak bych si CME rozhodne nekoupil, ale je tvoje volba. Treba to za par let vychytaji a bude to pouzitelne. Nanestesti soucasna druha generace CME masteru je stale problemova.
Díky moc za pomoc, konečně mi to někdo ujasnil. Má volba je Axiom 61. Snad to bude v pohodě. Pak se dovolím zase ozvat, až budu řešit tu kladívkovou.. (btw: ten Axiom má polovyváženou..)