midi klavesnicka -korg vs novation

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Core_Tex_Labs

midi klavesnicka -korg vs novation

Příspěvek od Core_Tex_Labs »

potreboval bych na svoje blbnuti novejsi klavesnici..neni tu nekdo kdo ma KOrg kontrol 49 (16000kc) nebo Novation remote 49 (13500kc)?
korg key je jen velocity,nema aftertouch, ale zase ma 16pads ...novation je semi-weighted ...jde mi o kvalitu zpracovani a množství ovl. prvků, o cenu ani moc ne(0-16t)....pripadne muzou to mit nekde v pze aby si to bylo mozno osahat?
Obrázek
Obrázek

PS: nedelam zadny super kompozice, normalni ambient a techno.......proste newim jestli me ma trapit horsi mechanika u korgu oproti horsim ovladacim prvkum novation ....

thnx

kexik

Příspěvek od kexik »

ak nie si klavesak, tak chod do toho korgu... nedavno som si sahol na mikrokontrol a krutitka su parada. 49 nepoznam ale ta kontrol sekcia vyzera byt ta sama
ja som flautista a vsetko kladivkove a vyvazene mi vadi, gumicky mam ovela radsej, pride mi to rychlejsie.

tankista

sl

Příspěvek od tankista »

Mikrokontrol jsem mel a nevyhovoval mi - spatna klavesnice, nekdy nechtel pres usb komunikovat s mym pc (tahle nahodna zavada se nikdy nikomu nepodarila odstranit, a ze to zkouselo hodne lidi).

Ted cekam na novy vyrobek Novation : Remote SL 25 http://www.novationmusic.com/product.as ... hive=False , az se zacne prodavat na Thomannu (melo by to asi byt kazdou chvili) Co rikas na nej, neni lepsi? Viceklavesove verze budou brzy nasledovat, kdbys potreboval...

DJDave

Příspěvek od DJDave »

tankista - Ten novej Novation je moc peknej...
....:::: DJ Dave ::::....

Core_Tex_Labs

Re: sl

tankista píše:Mikrokontrol jsem mel a nevyhovoval mi - spatna klavesnice, nekdy nechtel pres usb komunikovat s mym pc (tahle nahodna zavada se nikdy nikomu nepodarila odstranit, a ze to zkouselo hodne lidi).

Ted cekam na novy vyrobek Novation : Remote SL 25 http://www.novationmusic.com/product.as ... hive=False , az se zacne prodavat na Thomannu (melo by to asi byt kazdou chvili) Co rikas na nej, neni lepsi? Viceklavesove verze budou brzy nasledovat, kdbys potreboval...
hm uvidime, jinak rok uz pouzivam uc-33e takze u korga me lakaly ty pady a asi i lepsi provedeni nez u edirola co mam ted ....novation moc neznam proto se ptam, aby to nebylo jako CME co v reviews amík říká že mu po půl roce zustava viset 5 klapek )) prave vetsina shopu to nema na sklade abych si udelal dojem :_(

tankista

tankista

Příspěvek od tankista »

Prave ze provedeni korga mi prislo docela hrackoidni, novation jsem v ruce nemel, ale po netu se ovykle v diskuzich ma za to, ze jejich klavesnice patri k tem lepsim, a prave proto je drazsi...

zajíc zvědavec

Příspěvek od zajíc zvědavec »

Jo Novationy mám doma, a klavesnici můžu vřele doporučit. Je poměrně tvrdá což může být trochu problém pokud je člověk zvyklý na věci typu M-Audio, Evolution, ale myslím si že je to právě její veliká přednost protože ta dynamika je fakt úžasná. Co se týče kvality, tak si myslím že je odvedená velice dobře, je to prostě vidět i na té ceně.

Asi bych určitě počkal na ty nové SL s více klapkama. Vidět co za parametr vlastně kroutím (malé LCDčka nahoře) je moc dobré. Nevím jak to bude ale s klaviaturou a kvalitou knobek (knoby a slidery sou jiné než u ReMote). Zatím je to novinka a nikdo neví jestli tam nebude nějaký průser v kvalitě nebo užitnosti.

tankista

novinka

Příspěvek od tankista »

Novinka to bude v ecrope, za velkou louzi to uz - jako obvykle - skoro ctvrt roku prodavaj

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

mno nevim, měl jsem x-station a klavesnice mi přišla dost blátivá, tvrdá rozhodně ne, připomínala mi dost D50. Ted mám mikrokorg a nemůžu si ho vynachválit.

Core_Tex_Labs

je to venku, pockame na recenze
novation sl

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek

sakra ten Novation ReMote 25SL vyzera paradne!!!!

netusite kolko by to mohlo zhruba stat?

Odpovědět