Midi-usb kabel převodník

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
HonzaRez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 úno 2003 12:04

Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od HonzaRez » 08 říj 2016 21:06

Zdar zase po čase, poradíte s nákupem zaručeně fungujícího převodníku midi-usb? Vypadá to, že ten bazmek, co jsem koupil v ověřené prodejně, opravdu funuguje jenom zčásti...
Jde mi o propojení synťáků a softwaru v noťasu, zkoušel jsem 2 synťáky a 2 noťasy a výsledek stejný. Dioda na krabičce převodníku bliká, data běhají, v určeném softwaru (který nebudu jmenovat) jsou dokonce vidět události v midi monitoru, ale komunikace se synťákem selže. Přitom stejný postup na podstolním PC se Soundblastrem s Midi konektorem funguje spolehlivě...
Čili asi opravdu potřebuju fungující převodník...

Díky moc.
Honza
Am386DX

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od dJR » 09 říj 2016 01:01

No, já kdysi dávno zaznamenal přeně opačné chování. Měl jsem Korg SP-170, je to takové levné stage piano, ale já to používal jako kladívkový MIDI kontroler. USB to nemělo, takže jsem použil klasiku MIDI kabel, na MOTU interface jsou i klasické MIDI pětikolíky... No jo, ale občas mi nějaká nota zůstala vyset... Zkoušel jsem všechno bezvýsledně...

Nakonec jsem koupil nějaký MIDI-USB kablík za 300Kč v kytarách.cz a prostě to jelo. Na kablíku je napsáno miditech MIDILINK-mini, takže to je asi toto:
https://kytary.cz/miditech-midilink/HN136938/

No, už to nemaj, třeba to seženeš jinde, já se toho nevzdám :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od Stan » 09 říj 2016 07:14

Ja pouzivam Roland /Edirol prevodnik bez jakychkoliv problemu s V-Drums.

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 62
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od wred » 09 říj 2016 12:27

Mne funguje Bespeco:
https://kytary.cz/bespeco-bmusb100/HN112344/
Ale mával som pocit, že je tam nejaká latencia, používam to na digi piano do notebooku, konzultoval som to v Kytary.cz a poradili mi, aby som skúsil miesto toho prevodník na USB zvukovke... Tak som to vyskášal a je pocitovo je to lepšie.

Skús ešte variantu "plného" HW na normálnej zvukovke, ak máš problém s takýmito prevodníkmi...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od Prvotsky » 09 říj 2016 15:12

mam tu nepoužívaný M-Audio Midi usb

http://www.conrad.cz/midi-rozhrani-s-us ... 0wodzLMDwA

napiš Pm v případě zájmu - dám ti ho třeba za 400 kč

HonzaRez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 úno 2003 12:04

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od HonzaRez » 12 říj 2016 07:14

Díky všem, ten bazmek, co mi nefunguje, je pravděpodobně tohle:
https://www.hudebnicentrum.cz/eshop-vortex-musb200.html

Asi zkusím to ověřené M-audio. Snad není problém u mě, chová se to stejně na 2 různých noťasech a 2 různých nástrojích a na plném hardwaru to fakt funguje...
Honza
Am386DX

HonzaRez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 úno 2003 12:04

Re: Midi-usb kabel převodník

Příspěvek od HonzaRez » 24 říj 2016 07:58

Tak jsem tu opět. S M-audio od kolegy výše jsem se posunul dál. Jedná se mi o Sounddiver a Midiquest, které připojuju k Oberheim Matrix6 (dřív jsem laboroval i s Rolandem D-20). V tuto chvíli se daří po spuštění obou programů navázat komunikaci a načíst obsah paměti Matrixu bez jakéhokoliv nastavování, což je velký krok pro lidstvo... Ale: pokud si v Sounddiveru otevřu soubor MID s patchi a pošlu je do Matrixu, data se odesílají, převodník bliká, ale Matrix to nepřijme a zůstane tak jak byl. Stejný postup na stolním PC se Soundblasterem funguje a mám poslané patche během několika vteřin.
Problém by mohl být v tom, že systém v Matrixu je údajně velmi pomalý a zabugovaný, čili mělo by být možné nastavit rychlost a latenci odesílaných dat. Sounddiver má několik defaultních nastavení midi komunikace: Timeout (300), Send pause (200) Play delay (50) Trochu jsem s tím laboroval a rychlosti dokončení odesílání dat ze Sounddiveru se měnily, ale Matrix zůstává v původním stavu...
Máte někdo zkušenosti s podobnými údaji?
Ještě upřesním, že mám samozřejmě na Matrixu přepínač ochrany paměti vypnutý a na stolním PC toto všechno funguje na 100%...

Díky moc.
Honza
Am386DX

Odpovědět