Mikrofon na pískání?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Alex

Mikrofon na pískání?

Příspěvek od Alex »

Zdravím a předem se omlouvám za blbé dotazy, ale v oboru jsem úplně nový a celkově jsem technický antitalent. :)

Prostě......
Rád bych si pořídil mikrofon pro nahrávání pískání (písničky, melodie atd. - dost se tomu věnuju), jenže se v tom vůbec nevyznám. Chtěl bych něco kvalitního (v rámci možností), ale jsem omezen financemi. Nemůžu investovat celkově víc než 6000 Kč.
Docela se mi líbí Rode NT-1A, ale zaprvé nevím, zda by na to byl dobrý, a potom, ta cena je dost vysoká a vzhledem k XLR výstupu ne konečná.
Chci se tedy jako naprostý laik zeptat. Kdybych si ho případně koupil a chtěl ten zvuk z toho dostat do notebooku, co si k tomu musím ještě pořídit? Kdesi jsem četl, že buď předzesilovač nebo malý mixpult. Mohli byste mi prosím tyto pojmy vysvětlit a poradit, co bude nejlepší? Popř. mi se celkově napsat, co přesně si mám koupit, tak, že když to všechno použiju, bude mi to fungovat? Díky moc.

Stan

Re: Mikrofon na pískání?

Příspěvek od Stan »

Jakejkoliv mikrofon, zvukovku a windscreen. To je takova derava placka pred mikrofonem co rozptyluje tlak vzduchu ktery tvoris pri piskani ci zpevu. A jakoukoliv zvukovou kartu tak aby jsi se vesel do rozpoctu. Pak budes potrebovat program pro nahravani a treba audiocity je zadarmo myslim. To je vse. Dulezity je pro tebe kvuli piskani winscreen a na zbytek vybaveni je tady odpovedi mraky.

jazzym

Re: Mikrofon na pískání?

Příspěvek od jazzym »

audacity , Stan myslel

mikrofonny predzosilnovač - má linkový výstup , ktory musi ešte pripojiť cez zvukovu kartu
zvukova karta -- ktora ma v sebe predzosilnovač pre mikrofon je asi najlepšia volba
mixpult - zvuk z predzosilnovača prechadza ešte obvykle korekciami a stereováhou , pokial má integrovane audio rozhranie cez USB nahráva stereo výstup po prechode korekciami .. vačšinou iba v kontrolnej CD kvalite 16bit 44kHz.

na všetkom ale pozeraj skontroluj či to má tlačítko +48V phantom.

ked nahravaš pískanie a nepomáha windscreen/popfilter , tak mikrofon nasmeruj na pusu trochu z boku.

Odpovědět