Mikrofony + zvukovka 1500€
Mikrofony + zvukovka 1500€
Dobry den,
Poprosil by som poradit do studia na nahravanie kazdeho nastroja zvlast (Bicie, gitara, basa, spev, klavesy).
(//edit: prevazne rock a kazdeho clena kapely zvlast)
Zvukovku 8 mic. vstupov s ohladom na co najlepsiu kvalitu zvuku. Kludne aj oddelene predzos + prevodnik, pci/e karty.. cokolvek. Poprosim aj viac variant, napr do 500€ a do 700€.
Mikrofony asi 9 kusov, tu budem tiez rad za viac moznosti podla ceny.
Spolu mikrofony + zvukovka 1500€. V tejto cenovej sa moc neorientujem, nechcem tam ale SM58 ani Betu 52A.
Este poprosim jednoduchy software cisto na nahravanie, s ktorym by som naucil robit kamosa, zdarma alebo do 100€.
Mix a vsetky dalsie upravy sa budu robit inde na Pro Tools.
Thomann, muziker, ebay, bazar.. nebranim sa
Este sa mi tu povaluje meraci ECM800. Da sa to na nieco pouzit alebo to mam vyhodit?
Dakujem aj za ciastocne odpovede. Hlavne potrebujem ujasnit cenu zvukovky, nech viem kolko mam na mikrofony.
Poprosil by som poradit do studia na nahravanie kazdeho nastroja zvlast (Bicie, gitara, basa, spev, klavesy).
(//edit: prevazne rock a kazdeho clena kapely zvlast)
Zvukovku 8 mic. vstupov s ohladom na co najlepsiu kvalitu zvuku. Kludne aj oddelene predzos + prevodnik, pci/e karty.. cokolvek. Poprosim aj viac variant, napr do 500€ a do 700€.
Mikrofony asi 9 kusov, tu budem tiez rad za viac moznosti podla ceny.
Spolu mikrofony + zvukovka 1500€. V tejto cenovej sa moc neorientujem, nechcem tam ale SM58 ani Betu 52A.
Este poprosim jednoduchy software cisto na nahravanie, s ktorym by som naucil robit kamosa, zdarma alebo do 100€.
Mix a vsetky dalsie upravy sa budu robit inde na Pro Tools.
Thomann, muziker, ebay, bazar.. nebranim sa
Este sa mi tu povaluje meraci ECM800. Da sa to na nieco pouzit alebo to mam vyhodit?
Dakujem aj za ciastocne odpovede. Hlavne potrebujem ujasnit cenu zvukovky, nech viem kolko mam na mikrofony.
Naposledy upravil(a) oref dne 09 črc 2013 01:39, celkem upraveno 1 x.
Re: Mikrofony + zvukovka 1500€
měřící ECM800 se dá z uspěchem (prej) použít na snímání kyt. aparátu.
varianta 1) koupit levnou sadu na bicí a řešit kondíky na zpěv a zbytek.
varianta 2) jít cestou univerzálnosti teda SM57 se dá použít téměř na vše od bicích po kytary a řešit velkomembránu na zpěv + OH
na basu se dá většinou použít kopákovej mikrofon spolu s nějakym doplňkovym (případně linka)
.... ted koukam že těch peněz na to nemáš uplně málo, ale spoustu peněz budou stát kabely, stojany, a.t.p....
spíš si ujasnisnit co opravdu a hlavně jak chceš nahrávat. Jakou sadu? je 8mic in nutný?
varianta 1) koupit levnou sadu na bicí a řešit kondíky na zpěv a zbytek.
varianta 2) jít cestou univerzálnosti teda SM57 se dá použít téměř na vše od bicích po kytary a řešit velkomembránu na zpěv + OH
na basu se dá většinou použít kopákovej mikrofon spolu s nějakym doplňkovym (případně linka)
.... ted koukam že těch peněz na to nemáš uplně málo, ale spoustu peněz budou stát kabely, stojany, a.t.p....
spíš si ujasnisnit co opravdu a hlavně jak chceš nahrávat. Jakou sadu? je 8mic in nutný?
Varianta 1. sa mi nepaci
Mikrofony na bass drum, snare, toms 3x, hi-hat, overhead 2x, velkomembranovy na spev, cize menej ako 9 ich byt nemoze a 8mic in je nutnost.
Stojany mam, na kable mam odlozene mimo rozpocet.
Mikrofony na bass drum, snare, toms 3x, hi-hat, overhead 2x, velkomembranovy na spev, cize menej ako 9 ich byt nemoze a 8mic in je nutnost.
Stojany mam, na kable mam odlozene mimo rozpocet.
ale z toho co si psal jsem pochopil že to nepotřebuješ nahrávat najednou.
ad karta: moje postarší emu 1616 (m) se dá pořídit za pár korun + ADA800 za 2.500 kč - je kompatibilní a kvalitou pořád na urovni.
Budeš potřebovat sluchátka a distributory, tak jestli nekoukat na něco s více výstupama.
ad karta: moje postarší emu 1616 (m) se dá pořídit za pár korun + ADA800 za 2.500 kč - je kompatibilní a kvalitou pořád na urovni.
Budeš potřebovat sluchátka a distributory, tak jestli nekoukat na něco s více výstupama.
vsak kazdy nastroj zvlast: zvlast bicie, zvlast basu ...
popravde chcem daco lepsie nez to emu
popravde chcem daco lepsie nez to emu
Asi si Komasixe nepochopil. Jde o to, jestli budeš nahrávat zvlášť nástroje, nebo celou kapelu současně. Pokud by jsi nahrával LIVE všechny současně, budeš muset mít daleko víc mikrofonů a sluchátek a jiných věcí, včetně vstupů navíc.. Taky jde o to, jakou hudbu budeš nahrávat. Jsou styly, kde ti na bicí bohatě vystačí i dva mikrofony.. Na metal ale budeš potřebovat hafo mikrofonů. Mám z tebe dojem (bez urážky), že máš prachy v kapse a chceš je velkopansky vyhodit. (tak, jsem se teď poškrábal na hlavě..). Můžou ti skutečně stačit 4 vstupy. 2x OH, 1x snare, 1x kopák. I v rocku se tahle sestava používá. Basu vůbec nemusíš snímat mikrofonem. Tohle dneska není prostě nutnost. Stačí kvalitní DI box. Na klávesy samozřejmě taky.... Takže když si pořídíš např tohle http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,8466,!PVS,8466, k tomu na OH tohle http://www.thomann.de/cz/superlux_s502. ... 487cbcfcf7 (nenech se zaskočit cenou a koukni na net, co o těchto mikrofonech lidi píšou), na kopák cokoliv kvalitního, třeba Audix D6 a na snare dáš SM 57, tak ti zbyde ještě na hlavní kvalitní kondenzátor na zpěv a dobrý preamp - http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... ii-preamp/, http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... phones-55/. A zbytek dáš skutečně za kabely a "drobnosti" kolem.. Víc za tyhlety prachy nečekej. Možná bys mohl přidat na zvukovce, kdybys potřeboval těch 8 vstupů a to třeba Profire 2626. http://www.music-city.cz/m-audio-profire-2626-5372.html .Co se DAW týče, zadarmo jich je dost, ale jdi do Reaperu, který je 30 dní zada a pak, jestli chceš tak stojí 60 dolarů a je to skutečně profi aplikace.
Pochopil, kazdeho clena kapeli zvlast, nie vsetkych sucasne, to by som siel do vacsieho mnozstva mikrofonov a vstupov samozrejme.
Styl hudby bude rock. Gitary budem nahravat linkou aj mikrofonmi.
Praveze co som zatial pozeral, tak budem asi musiet kupit aj daco pouzivane a mozno zvysit na 1700e, ak chcem daco poriadne, napr zvukovku Steinberg, 3x SM57, Audix D6 ( velmi sa mi paci kopak v ukazke na stranke Thomannu), ...
Pocuvam ten Superlux S502, ak sa to teda podla ukazky da poznat, pride mi taky bez zivota, surovejsi. Viac sa mi paci Rode M3.
Styl hudby bude rock. Gitary budem nahravat linkou aj mikrofonmi.
Praveze co som zatial pozeral, tak budem asi musiet kupit aj daco pouzivane a mozno zvysit na 1700e, ak chcem daco poriadne, napr zvukovku Steinberg, 3x SM57, Audix D6 ( velmi sa mi paci kopak v ukazke na stranke Thomannu), ...
Pocuvam ten Superlux S502, ak sa to teda podla ukazky da poznat, pride mi taky bez zivota, surovejsi. Viac sa mi paci Rode M3.
Za mě:
Zvukovka Focusrite liquid Saffire 56 - s trochou snahy 8 preampů za 15.300,- Kč, dobré možnosti routování signálu a do budoucna lehce rozšířitelná...
3x shure SM57 z bazaru za dejme tomu 5000,- - tomy, snare, el. kytary
2x audix i5 (alternativa k SM57), snare, tomy, el. kytara, starší za 3000,-
1x AKG D112 na kopák či basu z bazaru za cca 3000,-
2x Line Audio CM3 za cca 7200,- na overheady, případně akustickou kytaru, klavír, sbor...
1 x GAP FC1 mk 2 za 2800,- na zpěv
To máme celkem 36300,- Kč, v limitu jsme
Jako DAW bych volil Reaper...
Zvukovka Focusrite liquid Saffire 56 - s trochou snahy 8 preampů za 15.300,- Kč, dobré možnosti routování signálu a do budoucna lehce rozšířitelná...
3x shure SM57 z bazaru za dejme tomu 5000,- - tomy, snare, el. kytary
2x audix i5 (alternativa k SM57), snare, tomy, el. kytara, starší za 3000,-
1x AKG D112 na kopák či basu z bazaru za cca 3000,-
2x Line Audio CM3 za cca 7200,- na overheady, případně akustickou kytaru, klavír, sbor...
1 x GAP FC1 mk 2 za 2800,- na zpěv
To máme celkem 36300,- Kč, v limitu jsme

Jako DAW bych volil Reaper...
Ta Saffire 56 je fakt vyborna karta.
Vedeli by ste mi cca porovnat ako su na tom kvalitou AD a predzosilovacmi zvukovky Steinberg, Focusrite, Motu, Roland? Pripadne este daco mam pozerat, napr Echo?
nezapoměň na emu - svýho času hodně ceněná karta. Chodí pod W7 64bit
http://www.midi.cz/inzerat/125270/proda ... e-mu-1616/
+
http://hudba.bazos.cz/inzerat/25678925/ ... DA8000.php
... ta ada se dá sehnat i levnějš
http://www.midi.cz/inzerat/125270/proda ... e-mu-1616/
+
http://hudba.bazos.cz/inzerat/25678925/ ... DA8000.php
... ta ada se dá sehnat i levnějš
Takze uz som vybral Steinberga
, ostava 1100e na mikraky.

Strasne sa mi paci zvuk AKG C214, skoda ze ho neviem najst pouzivany. Nechce sa ho niekto zbavit?
Pripadne viete o dacom podobnom zvukom a kvalitou do 250euro?

Pripadne viete o dacom podobnom zvukom a kvalitou do 250euro?
V tom výčtu zvukovek možná chybí RME. Steinberg (Yamaha) je zvukově adekvátní, pakliže pojedeš na Cubase, tak další "+" v podobě několika dedikovanejch funkcí. V případě majků bych se tý SM57 nebránil, minimálně na snare a náběr kytarovýho aparátu to prostě funguje, jen bych dal bacha na bazarovky, prodává se hodně falzifikátů (Aukro - z Polska atd.). C214 se ti líbil na co? Vokály, kytary, bicí?
Uz sa mi podarilo zohnat novy c214 za 270e, az som prekvapeny. Na vokaloch sa mi paci.
Este som zvazoval Lewitt LCT 240, pocul/cital o nom niekto?
Este som zvazoval Lewitt LCT 240, pocul/cital o nom niekto?