Nakup studiových repro na poslech hudby. 4'' nebo 5''? Jaký model?
Nakup studiových repro na poslech hudby. 4'' nebo 5''? Jaký model?
Dobrý den, prosím o radu.
Už přes rok intenzivně řeším, čím mám nahradit můj současný žalostný zvukový systém, za něco obstojnějšího. Aktuálně mám Logitech 2.1 (něco podobného jako známější model x-230), které jsem koupil ještě jako student a kvalitou zvuku mě zklamaly, na 1500Kč prostě hrají mizerně. A teď už nastal čas na definitivní výměnu. Jako zdroj zvuku mám zvukovku Asus Xonar DSX, která je momentálně naprosto nevyužitá, vzhledem ke kvalitě současných bedniček.
Přemýšlím nad koupí studiových monitorů jako jsou např.: Presonus E4.5, E5, Mackie CR4, CR5, Alesis... a další modely od jiných značek. Ale nedokážu se rozhodnout a relevantně zohlednit všechny parametry. Bude mi stačit 4'' repro, nebo spíš 5''? Je třeba 25W dostatečný výkon? Mám se zaměřit na vybavení vstupů a výstupů? Je možné je případně zkombinovat s levným subwooferem např. od Geniusu přes flex kabel, bez ztráty kvality a odstupu signál/šum? (chápu, trochu poťouchlý dotaz, ale pokud subwoofer hraje ve spektru 40-150Hz, pak by to mohlo teoreticky fungovat)
Před měsícem jsem pořídil M-Audio AV32.1, ale musel jsem je vrátit, pro jejich nesnesitelný bzukot a šum. Jako by nebyly stíněné a i pohyb myši na obrazovce způsoboval brum. Šuměly dokonce přes optický výstup, což byl původní důvod pro jejich koupi. Nejspíš se jednalo o vadný kus, ale bral jsem to jako znamení a opět mě to uvedlo do hledání jiného řešení.
Mými největšími favority jsou JBL LSR 305, Presonus Eris E4.5 a opět M-Audio AV32.1. Můj rozpočet jsem si stanovil na 4 až 7 tisíc. Hledám tedy mezi aktivními repráky, bez zesilovače. Poslouchám všechny hudební styly a na filmy koukám minimálně.
Budu rád za rady a doporučení!
Mohu poradit ve všech komponentech počítače. Veškerý hardware, základní desky, monitory, ale v reproduktorech zatím tápu.
Díky moc!
Už přes rok intenzivně řeším, čím mám nahradit můj současný žalostný zvukový systém, za něco obstojnějšího. Aktuálně mám Logitech 2.1 (něco podobného jako známější model x-230), které jsem koupil ještě jako student a kvalitou zvuku mě zklamaly, na 1500Kč prostě hrají mizerně. A teď už nastal čas na definitivní výměnu. Jako zdroj zvuku mám zvukovku Asus Xonar DSX, která je momentálně naprosto nevyužitá, vzhledem ke kvalitě současných bedniček.
Přemýšlím nad koupí studiových monitorů jako jsou např.: Presonus E4.5, E5, Mackie CR4, CR5, Alesis... a další modely od jiných značek. Ale nedokážu se rozhodnout a relevantně zohlednit všechny parametry. Bude mi stačit 4'' repro, nebo spíš 5''? Je třeba 25W dostatečný výkon? Mám se zaměřit na vybavení vstupů a výstupů? Je možné je případně zkombinovat s levným subwooferem např. od Geniusu přes flex kabel, bez ztráty kvality a odstupu signál/šum? (chápu, trochu poťouchlý dotaz, ale pokud subwoofer hraje ve spektru 40-150Hz, pak by to mohlo teoreticky fungovat)
Před měsícem jsem pořídil M-Audio AV32.1, ale musel jsem je vrátit, pro jejich nesnesitelný bzukot a šum. Jako by nebyly stíněné a i pohyb myši na obrazovce způsoboval brum. Šuměly dokonce přes optický výstup, což byl původní důvod pro jejich koupi. Nejspíš se jednalo o vadný kus, ale bral jsem to jako znamení a opět mě to uvedlo do hledání jiného řešení.
Mými největšími favority jsou JBL LSR 305, Presonus Eris E4.5 a opět M-Audio AV32.1. Můj rozpočet jsem si stanovil na 4 až 7 tisíc. Hledám tedy mezi aktivními repráky, bez zesilovače. Poslouchám všechny hudební styly a na filmy koukám minimálně.
Budu rád za rady a doporučení!
Mohu poradit ve všech komponentech počítače. Veškerý hardware, základní desky, monitory, ale v reproduktorech zatím tápu.
Díky moc!
Re: Nakup studiových repro na poslech hudby. 4'' nebo 5''? Jaký model?
Ja mám JBL LSR 305 a som s nimi veľmi spokojný.
Miestnosť mám 3 x 3,5 m a úplne to stačí.
Miestnosť mám 3 x 3,5 m a úplne to stačí.
nekdo tu nabizel sonodyne
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Preco si to myslis ? Podla mna za 1500Kc hraju vyborne. Problem je v ponimani toho, co je primerana cena za reproboxy. Kupis Daciu, mas Daciu...

Kukni napr.:
bazar/monitory-reproboxy-sluchatka/pres ... 25395.html
alebo
bazar/monitory-reproboxy-sluchatka/yama ... 25565.html
Keby som nemal nove repro, nevahal by som ani 5 minut.
mam na predaj sonodyne srp400
napriek planovanej vyske investicie, stoja urcite za zvazenie.

Souhlasím s tím, že každá tisícikoruna navíc už přináší menší a menší zisk v podobě kvality zvuku. Vlastně nejlepší poměr cena/výkon mají Geniusky za 400Kč, když to přeženu. Rozdíl zvuku mezi 0Kč a 400Kc je ohromný, narozdíl od 25000Kč a 30000Kč.
Já to ale napsal z toho důvodu, že chudý student jsem nějakou dobu byl a mám s čím porovnávat. A předtím byli chudí studenti moji bratři, takže oblast 0 až 2000Kč mám pokrytou. A Logitechky za 800Kč, které mám u rodičů prostě hrajou líp, než ty moje za 1500Kč. Takže chci postoupit u úroveň výš. Ještě někde v paměti mám vzpomínku, jak neskutečně hrály tátovi Videotomy HS 200. Takže vím, jaký zvuk může z reproduktorů vycházet. Ale 8'' reproduktory?... to by mě přítelkyně hnala. Asi by se mi to do obyváku vlezlo, ale tak velké monitory přenechám producentům. Musel bych pořídit i stojany a stalo by se to dominantou obýváku.
A nechybí ti subwoofer? Já mám strach, že když bych si je koupil (a pravda, teď mají šíleně dobrou cenu), tak bych postrádal basy, na které jsem si už z 2.1 zvykl. Poslední dobou mě strašně láká set Eris E4.5 + T8. Je to přes můj stanovený rozpočet, ale už mi přijde, že z toho vybírání dostávám psychické problémy, tak bych to takhle razantně vyřešil...
Taky názor, ale ten jsem nepotřeboval...
samozrejme to neni nazor, ale vyjadreni emoci nad tim, jak nekomu, kdo ridil trabanta a uvazuje o skodovce citigo je doporucovano gt86.
muj nazor asi nechces znat, je dost radikalni. urcite se vyser na nejakej blaznivej subwoofer. nejde ti o nepresny basy a vzdycky problematickou sestavu, ale o cistotu prednesu. obstojny basy pro konzumentskej poslech ti daji i dobry 5-6" menice, ktery zaroven muzou pokryvat stredy lepe, cisteji a presneji, nez lacina bedna s 8". a uplne nejzasadnejsi rada, je rada do zivota. kupuj si bedny podle sveho srdce a ne podle nazoru pritelkyne na jejich velikost, vzhled, nebo cenu. jestli spolu chcete vydrzet ve fungujicim vztahu, mela by pochopit, ze potrebujes mit svuj svet, do kteryho ti nebude strkat nos.
muj nazor asi nechces znat, je dost radikalni. urcite se vyser na nejakej blaznivej subwoofer. nejde ti o nepresny basy a vzdycky problematickou sestavu, ale o cistotu prednesu. obstojny basy pro konzumentskej poslech ti daji i dobry 5-6" menice, ktery zaroven muzou pokryvat stredy lepe, cisteji a presneji, nez lacina bedna s 8". a uplne nejzasadnejsi rada, je rada do zivota. kupuj si bedny podle sveho srdce a ne podle nazoru pritelkyne na jejich velikost, vzhled, nebo cenu. jestli spolu chcete vydrzet ve fungujicim vztahu, mela by pochopit, ze potrebujes mit svuj svet, do kteryho ti nebude strkat nos.
myslim ze jbl305 su uplne idealne vzhladom na cenu a ucel...