Near Field monitory do 60.000 Kč / ks
Near Field monitory do 60.000 Kč / ks
Čau lidi,
jaké jsou podle Vás nejlepší near fieldy za tuhle cenu?
Mám už nějaký tipy, ale chci slyšet více názorů.
Díky
Martin
jaké jsou podle Vás nejlepší near fieldy za tuhle cenu?
Mám už nějaký tipy, ale chci slyšet více názorů.
Díky
Martin
Re: Near Field monitory do 60.000 Kč / ks
dynaudio bm15a
kdysi to bylo asi to nejlepší, dneska už takový přehled nemám....
kdysi to bylo asi to nejlepší, dneska už takový přehled nemám....
BM15A, 1616m, k2500R, triton extreme88, oasys pci, BK-7m, 03R/W, DX7, QS+piano, balíky IK Multimedia a NI, SPL channel one
Kus ? Čili 120 000 Kč /pár ? Právě dáváme ve studiu na stojany tyhle monitory, vypadají hodně zajímavě http://www.chrispelonisspeakers.com/model-4288.html Hodně zajímavé v této kategorii jsou i http://www.unityaudio.co.uk/product/548/THE-BOULDER/ Kdyby sis ještě pár korun připlatil, tak třípasmové Geithainy by mohly být hodně zajímavé
mě se hodně líbily zde moc nediskutované Event Opal
http://www.eventelectronics.com/opal
Já mám Adam s2.5a a spokojenost - hodně suchá, přesná bedna, která nic nepřiklášluje. Trochu náročná na zvyknutí, ale pak nic neunikne. Extra rychlý výškáč. Ale už se nevyrábí.
Ale cenově jsou obě levnější než 60k za kus, což ale nemusí vadit ne
http://www.eventelectronics.com/opal
Já mám Adam s2.5a a spokojenost - hodně suchá, přesná bedna, která nic nepřiklášluje. Trochu náročná na zvyknutí, ale pak nic neunikne. Extra rychlý výškáč. Ale už se nevyrábí.
Ale cenově jsou obě levnější než 60k za kus, což ale nemusí vadit ne

Event Opal sme skusali v ON BOARDe a hrali moc dobre .. Porovnavali sme to s Kaykovymi AIR12 a hrali porovnatelne .. nieco lepsie , nieco horsie .. Rozhodne dobre monitory ..
U Opalu bacha na to, ze po prestehovani vyroby jsou pry dost velke problemy s kvalitou. Nejprve jsem to jen cetl tu a tam po netu a moc tomu nevenoval pozornost, ale pak mi Matous rikal, ze si je poridil Floex, rovnou reklamoval a i ted mu zas jedna bedna nejak blbne.
- Pierre niko
Na GS se chlapik zminoval o tom, ze se mu doma vystridaly tri pary a nakonec mu je prodejce vymenil za nejake Genelecy. Je to dobre vedet.U Opalu bacha na to, ze po prestehovani vyroby jsou pry dost velke problemy s kvalitou.
Tak jsme ted tady zkoušeli ty Pelonis ... řeknu upřímně že nás to nějak neuchvátilo ... na to jak jsou velké a jak se chválí, to neznělo až moc dobře z mnoha ohledů ... takový trochu výšky/basy procesovaný lavor ... Takže po osobním vyzkoušení je nemohu doporučit ... což říkám upřímně (a stejně upřímně vždycky říkám když se mi něco líbí ...).
Unity Rock znějí velmi dobře .. Geithainy znějí nádherně ... (byla to porovnávací reference při dnešním testu) Jestli opravdu myslíš pár za 120k, tak bych velmi doporučoval pár drobných ještě přidat a pořídit si třípásmové Geithainy ...
To i ty Adamy S1X které jsme tu též měli, zněly lépe než ty Pelonis ... (i když s tou - mě nepříjemnou - chemickou vyhřezlou barvou na výškách)

Unity Rock znějí velmi dobře .. Geithainy znějí nádherně ... (byla to porovnávací reference při dnešním testu) Jestli opravdu myslíš pár za 120k, tak bych velmi doporučoval pár drobných ještě přidat a pořídit si třípásmové Geithainy ...
To i ty Adamy S1X které jsme tu též měli, zněly lépe než ty Pelonis ... (i když s tou - mě nepříjemnou - chemickou vyhřezlou barvou na výškách)
Ja myslim, ze v tyhle cene je vyber dost velkej. Krom tech, co se tu zminily, bych zkusil i aktualni KRK Expose, se kteryma je afaik velmi spokojenej Ecson (i kdyz ja ty firme v poslednich letech nejak iracionalne neverim ;]) a osobne by me velmi zajimaly Svycarsky PSI Audio A21M. No a pak treba zmineny Air 12 nebo znamy Neumann (K&H) o300(D), to jsou osvedceny bedny. Zkusil bych i ty Geithainy co rika Ivo (i kdyz nevim, jaky mysli a proc tripasmovy, v tyhle cene by mely byt skvely RL940(1)
A urcite jsou i dalsi, ktery tu nejsou tak vyhajpovany ;]
V kazdym pripade to chce nekupovat na slepo a ty bedny poradne vyzkouset, ale to je snad jasny.

V kazdym pripade to chce nekupovat na slepo a ty bedny poradne vyzkouset, ale to je snad jasny.
tak najrozumnejsie je si monitory pozicat a odpocuvat vo svojom studiu ..
PSI Audio tady taky budu mít za pár dní na vykoušení ... (a mám i osobní setkání se šéfem firmy) to vypadá hodně zajímavě (mimochodem PSI ted vyhráli tender do českého rozhlasu na bedny v konkurenci dalších 4 značek
Geithain RL940 jsou fajn, ale šel bych spíš do třípásmových - i kvůli směrovému basu ...
Geithain RL940 jsou fajn, ale šel bych spíš do třípásmových - i kvůli směrovému basu ...
Také se pějí chvály na tyhle 3 pásmové bedýnky - http://www.thomann.de/cz/neumann_kh_310_a_left.htm. Nebo Genelecy.
Pokud by sis chtěl PSI-A 25M poslechnout, budu je tady mít koncem měsíce (pravděpodobně i s jinými PSI monitory). Geithainy jsou na poslech stále (a ať zkoušíme co zkoušíme, je to zatím nedostižná reference ..)
Díky za postřehy, přiznám se, že mým horkým favoritem jsou KRK Expose, ty Geithainy vůbec neznám. Který model těch Geithainů jsi měl na mysli Ivo? A jaké mají parametry? Netrvám nutně na těch KRKách (nebo KRcích?
), ale zatím se mi jeví jako nejlepší varianta. Chci přesný a ostrý poslech a kvalitní bass, a to myslím splňují..nicméně pokud se najde jina varianta tak proč ne.

Geithainy mají víc modelů .. spíš než parametry, přijd si je poslechnout ...