Nord Electro Vs. Real Thing

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
abuse

Nord Electro Vs. Real Thing

Příspěvek od abuse »

Uz dlhsie pokukujem po Nord Electro, mam Rhodes MK1 ale neviem ci bohuzial z priestorovych duovodov nebude musiet ist z bytu, ako nahrada prichadza do uvahy Nord Electro. Ukazky zneju celkom solidne, napr. Clavinet emulaciu som lepsiu asi nepocul /mal som chvilu doma Hohner Duo/. Mate niekto s Electrom skusenosti? V jeho neprospech hovori "dlhodoba hodnota", viem ze moj rhodes si cenu bude drzat a naopak nord pojde urcite dolu, v jeho prospech ako som uz hovoril uspora priestoru a dalsie moduly -organ, piano, fx unit... + ako obstoji oproti napr. Lounge Lizzardovi, je tam dramaticky rozdiel v kvalite zvuku v prospech norda? Ja LoungeLizzard povazujem za celkom podarenu vec. /prosim nie dalsi sw-hw flame/

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A co pouzivat samply? Treba takovy Tubed Keys (http://www.bigfishaudio.com/4DCGI/detail.html?1200) znej podle me hodne dobre, nebo spousta jinych, treba NI Elektrik Piano (http://www.nativeinstruments.de/index.p ... 06&flash=7)...

Jinak LoungeLizard me teda moc neoslovil (prisel mi dost tenkej ten zvuk), ale ukazky na Electro znej uzasne...

abuse

Příspěvek od abuse »

vacsinu soft emulacii som asi poskusal, mam aj par solidnych instrumentov do kontaktu ale nejak to nie je ono. okrem toho rhodes ma dusu, hra na nom je pre mna dost magicka, aj ked neviem hrat na piane, /toto samozrejme ani nord nenahradi ale hladam najkvalitnejsiu moznu alternativu/

kexik

Příspěvek od kexik »

abuse: podla mna by si rhodesy nemal pustat z ruky a bud sa nejak potisnut, alebo si ho deponovat u nejakeho dobreho kamosa tiezmuzikanta s velkym barakom, aby si ho mal vzdy poruke. to je ako predat kridlo a kupit si samohrajku, nie?

abuse

Příspěvek od abuse »

je to mozne a dost pravdepodobne :)

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Presne tak, pokial citis jeho "soul" tak ho nepredaj, niekde ho uloz u kamosa a o par rokov ako by si nasiel.

Nord Electro ma akurat u el. pian neoslovil, ale to je dost subjektivne. Ked som bol nuteny pouzit nahradu Rhodesa, tak z toho co som mal, som vzdy siahol po S90, alebo Motife ES s PF plug in kartou. Tuto kombinaciu som uprednostnil pred Rolandom RD-600, Kurzw K2500-2600, Rolandom JV radou.

Loung sa mi zda vyborny, zvukovo ma presvedcil viac ako Nord. Podla mna nie je az tak dolezita autenticita zvuku za kazdu cenu ako pouzitelnost.
Par krat sa mi stalo, ze som zradil a cielene som pouzil Pf miesto originalu, lebo sa mi zdal vhodnejsi typ zvuku.

Pokial by si xel z Norda vyuzivat iba Rhodesy tak pre mna osobne by to bola dost velka investicia a z hladiska pouzitelnosti ti plusminus tu istu sluzbu ti spravi Loung, z ktoreho mam okresanu najnovsiu (oficial)verziu a ktory ti mozem dat. Ale pokial by si Electro vyuzival aj na nieco ine, hlavne Hammondky tak kludne do toho chod. Update by mal byt zdarma na nete, tak az tak velmi nezostarnes a tie Hammondy su z Nordu fakt Hammm.

Venti

Příspěvek od Venti »

abuse ked mas rhodes tak nepredavaj... ja ho zhanam uz strasne dlho. Ako nahrada sa mne najlepsie osvedcil... na pracovne verzie EVP73 a potom pri ozajstnom miesani a finalizacii scarbee rhodes, ten ma podla mojich predstav najprirodzenejsi zvuk

Odpovědět