Nord Electro Vs. Real Thing
Nord Electro Vs. Real Thing
Uz dlhsie pokukujem po Nord Electro, mam Rhodes MK1 ale neviem ci bohuzial z priestorovych duovodov nebude musiet ist z bytu, ako nahrada prichadza do uvahy Nord Electro. Ukazky zneju celkom solidne, napr. Clavinet emulaciu som lepsiu asi nepocul /mal som chvilu doma Hohner Duo/. Mate niekto s Electrom skusenosti? V jeho neprospech hovori "dlhodoba hodnota", viem ze moj rhodes si cenu bude drzat a naopak nord pojde urcite dolu, v jeho prospech ako som uz hovoril uspora priestoru a dalsie moduly -organ, piano, fx unit... + ako obstoji oproti napr. Lounge Lizzardovi, je tam dramaticky rozdiel v kvalite zvuku v prospech norda? Ja LoungeLizzard povazujem za celkom podarenu vec. /prosim nie dalsi sw-hw flame/
A co pouzivat samply? Treba takovy Tubed Keys (http://www.bigfishaudio.com/4DCGI/detail.html?1200) znej podle me hodne dobre, nebo spousta jinych, treba NI Elektrik Piano (http://www.nativeinstruments.de/index.p ... 06&flash=7)...
Jinak LoungeLizard me teda moc neoslovil (prisel mi dost tenkej ten zvuk), ale ukazky na Electro znej uzasne...
Jinak LoungeLizard me teda moc neoslovil (prisel mi dost tenkej ten zvuk), ale ukazky na Electro znej uzasne...
Presne tak, pokial citis jeho "soul" tak ho nepredaj, niekde ho uloz u kamosa a o par rokov ako by si nasiel.
Nord Electro ma akurat u el. pian neoslovil, ale to je dost subjektivne. Ked som bol nuteny pouzit nahradu Rhodesa, tak z toho co som mal, som vzdy siahol po S90, alebo Motife ES s PF plug in kartou. Tuto kombinaciu som uprednostnil pred Rolandom RD-600, Kurzw K2500-2600, Rolandom JV radou.
Loung sa mi zda vyborny, zvukovo ma presvedcil viac ako Nord. Podla mna nie je az tak dolezita autenticita zvuku za kazdu cenu ako pouzitelnost.
Par krat sa mi stalo, ze som zradil a cielene som pouzil Pf miesto originalu, lebo sa mi zdal vhodnejsi typ zvuku.
Pokial by si xel z Norda vyuzivat iba Rhodesy tak pre mna osobne by to bola dost velka investicia a z hladiska pouzitelnosti ti plusminus tu istu sluzbu ti spravi Loung, z ktoreho mam okresanu najnovsiu (oficial)verziu a ktory ti mozem dat. Ale pokial by si Electro vyuzival aj na nieco ine, hlavne Hammondky tak kludne do toho chod. Update by mal byt zdarma na nete, tak az tak velmi nezostarnes a tie Hammondy su z Nordu fakt Hammm.
Nord Electro ma akurat u el. pian neoslovil, ale to je dost subjektivne. Ked som bol nuteny pouzit nahradu Rhodesa, tak z toho co som mal, som vzdy siahol po S90, alebo Motife ES s PF plug in kartou. Tuto kombinaciu som uprednostnil pred Rolandom RD-600, Kurzw K2500-2600, Rolandom JV radou.
Loung sa mi zda vyborny, zvukovo ma presvedcil viac ako Nord. Podla mna nie je az tak dolezita autenticita zvuku za kazdu cenu ako pouzitelnost.
Par krat sa mi stalo, ze som zradil a cielene som pouzil Pf miesto originalu, lebo sa mi zdal vhodnejsi typ zvuku.
Pokial by si xel z Norda vyuzivat iba Rhodesy tak pre mna osobne by to bola dost velka investicia a z hladiska pouzitelnosti ti plusminus tu istu sluzbu ti spravi Loung, z ktoreho mam okresanu najnovsiu (oficial)verziu a ktory ti mozem dat. Ale pokial by si Electro vyuzival aj na nieco ine, hlavne Hammondky tak kludne do toho chod. Update by mal byt zdarma na nete, tak az tak velmi nezostarnes a tie Hammondy su z Nordu fakt Hammm.