Nový PA zesilovač - Matrix XT/GT vs něco jiného

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
citizen.one

Nový PA zesilovač - Matrix XT/GT vs něco jiného

Příspěvek od citizen.one »

Ahoj,

ve zkušebně mi pomalu dosluhují dva HH V800 (brumí trafa, u jednoho už nejde kanál, druhý chrchlá, šumí atp.), takže přemýšlím o výměně. V oku mám zesilovače podobného konceptu, a sice Matrix GT1600FX nebo Matrix XT2000. Jelikož jsou to MOSFETY a částečně z V800 vycházejí, slibuju si od toho především zachování zvuku, který jsem na V800 měl rád (tedy mohutný bas, příjemné středy a ne příliš ostré výšky). Jde o zesilovače v ceně kolem 20tis. , což se možná někomu bude zdát hodně, ale využívám to sem tam i na nějaké to menší zvučení atd., takže to pro mě smysl má. Co se týče výkonu, přijatelné je někde kolem 500w/8Ohm na kanál. Líbí se mi obé, akorát že GT je laděné víc na kytaru k modelingovým aparátům - má se chovat víc jako lampový zesilovač, a XT je prý přesnější a rychlejší. Bohužel nemám kde porovnat a ani na internetu se toho o primárním PA využití těhle mašin moc nedočtu. Nemáte s nimi někdo zkušenost? Případně vítám rady na zesilovače podobného typu (tedy asi Class AB, nejlépe MosFet, podobného výkonu a nejlépe i podobných rozměrů - 2U a váha do 10kg). díky!

Odpovědět