Nedavno jsem resil stejny problem, po dlouhym zvazovani mi zustaly ve finale (kolem 30tis.) Yamaha CLP 220 a GEM PRP800. Nakonec jsem si vzal Gema.
CLP220 mela pro me o mikrochloupecek lepsi klaviaturu, ale Gem ma suverene lepsi zvuk a klaviatura je super, myslim ze to dela Doepfer.
Jedina rozumna cesta je si to jit vyzkouset sam. Yamahy maji treba v Praze Holešovicich v Muzikeru.
Super bonus: Gema sezenes v
Musicstore.de za cenu v prepoctu kolem 23.500,-kc. ja vychytal akci za 21tis. Yamaha stoji vsude tech 30kilo.
At koupis cokoliv, vzal bych urcite neco s odstupnovanou mechanikou (u Yamahy Graded Hammer), nektery starsi modely treba GEMu to nemaji tak bacha.
tempoautomatic píše:
ještě dneska se někteří mí bývalí sousedi, když je potkám na ulici, místo pozdravu dívají stranou

. Obtěžoval jsem je svým "hraním" téměř deset let. Nyní opět panelák, takže jedině digitální piano.
To mi mluvis z duse, u me v panelaku se mnou cely spodni patro nemluvi:)))
Jestli to kluka bavi kup mu drevo a na sousedy kasli. Bude z toho mit lepsi zazitek. Ja mam doma pianino, na ktery cvicim pres den, Gema do sluchatek a jako master. A nebejt sousedu a ze to pianino je v panelaku vecne rozladeny tak bych o dig. pianu asi ani nepremyslel. musim zabojovat a udelat si ve sklepe zkusebnu