poradte klavesy na vyuku

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
tempoautomatic

Příspěvek od tempoautomatic »

Ahoj, potřebuju klukovi koupit klavír na výuku.

Otázka zní: Jaké digitální piano od Yamahy (chci Yamahu :-))? Potřebuju jenom klavír s kvalitní simulací klavírní mechaniky. Díval jsem se, že by mohla stačila P70. Stačí P70? Má P140 lepší mechaniku? Má nějaká Clavinova (do 50k) o hodně lepší mechaniku?

btw
Je mi jasné, že by měl mít "opravdický" klavír. To ale nepřipadá do úvahy, protože ještě dneska se někteří mí bývalí sousedi, když je potkám na ulici, místo pozdravu dívají stranou :-). Obtěžoval jsem je svým "hraním" téměř deset let. Nyní opět panelák, takže jedině digitální piano.

Díky! J.

Dno

Příspěvek od Dno »

preco si to nejdes vyskusat do predajne ? ved to sam musis vediet , ktora klavesnica ti vyhovuje viac ..

tempoautomatic

...to zní logicky, ale já na klavír nehraju od svých cca 18 a je mi 33. Díky za pochopení.

Dno

Příspěvek od Dno »

no ale nerozumiem o co ti ide .. pytas sa ktora ma lepsiu mechaniku .. ale ved to si musis vyskusat ..

Keitaro333

Příspěvek od Keitaro333 »

tempoautomatic:: P70 je dobra a na ucenie dostacujuca ale P140 je o nieco lepsia. Aspon mne osobne sa na nej hra trocha lepsie (ale povedal by som ze to nieje dramaticky rozdiel), zvuk ma tak isto lepsi, cierne klavesy maju taky matny finis co mi tiez vyhovuje... (P70 ich ma klasicky klzke)
Clavinova neviem... ale povedal by som ze za 50k to bude na urovni ako P140 kedze tam platis navyse aj za 'krabicu', lepsie repraky atd...

Ale tiez by som odporucil skocit do obchodu a vyskusat obidve, zaciatocnik (syn) v p70 a p140 asi rozdiel citit nebude ale ty, aj ked si hraval davno, by si mohol....
Naposledy upravil(a) Keitaro333 dne 17 led 2007 23:00, celkem upraveno 1 x.

tempoautomatic

Díky díky!

Atrei

Příspěvek od Atrei »

Nedavno jsem resil stejny problem, po dlouhym zvazovani mi zustaly ve finale (kolem 30tis.) Yamaha CLP 220 a GEM PRP800. Nakonec jsem si vzal Gema.
CLP220 mela pro me o mikrochloupecek lepsi klaviaturu, ale Gem ma suverene lepsi zvuk a klaviatura je super, myslim ze to dela Doepfer.
Jedina rozumna cesta je si to jit vyzkouset sam. Yamahy maji treba v Praze Holešovicich v Muzikeru.

Super bonus: Gema sezenes v Musicstore.de za cenu v prepoctu kolem 23.500,-kc. ja vychytal akci za 21tis. Yamaha stoji vsude tech 30kilo.

At koupis cokoliv, vzal bych urcite neco s odstupnovanou mechanikou (u Yamahy Graded Hammer), nektery starsi modely treba GEMu to nemaji tak bacha.
tempoautomatic píše: ještě dneska se někteří mí bývalí sousedi, když je potkám na ulici, místo pozdravu dívají stranou :-). Obtěžoval jsem je svým "hraním" téměř deset let. Nyní opět panelák, takže jedině digitální piano.
To mi mluvis z duse, u me v panelaku se mnou cely spodni patro nemluvi:)))

Jestli to kluka bavi kup mu drevo a na sousedy kasli. Bude z toho mit lepsi zazitek. Ja mam doma pianino, na ktery cvicim pres den, Gema do sluchatek a jako master. A nebejt sousedu a ze to pianino je v panelaku vecne rozladeny tak bych o dig. pianu asi ani nepremyslel. musim zabojovat a udelat si ve sklepe zkusebnu :twisted: :twisted:

tempoautomatic

Atrei: Díky!

Včera jsem si zašel tady u nás do umělecké školy. Mají tam vedle sebe stát docela drahou Clavinovu a Petrof. No musím říct, že jsem asi trochu zklamaný, protože se mi zdálo, že ta Clavinova nenabízí takové dynamické rozpětí (možná je to díky tomu integrovanému ozvučovacímu systému) a celkově to není reálnému pocitu hraní na klavír až tak blízko, možná jsem od toho čekal víc. A klaviatura je taky nějaká taková jiná než na pianu. Jestli jsem to pochopil dobře, tak Clavinovy a P-140 mají papírově mechaniku GHE (Graded Hammer Effect), zatímco P-70 GHS (Graded Hammer Standard).

Asi si půjdu do krámu vyzkoušet ještě tu P-140.

Díky všem.

Atrei

Příspěvek od Atrei »

na stary klavinovy pozor ona mohla bejt pred 5-6lety draha, ale dneska by se ji vyrovnaly kousky za 30tis ten vyvoj jde furt dopredu. GHE je vpohode, jeste trochu lepsi je GH3. Nejlip na me pusobily kousky s drevenyma klapkama ale to uz je nekde kolem 75tis.

Moc velkou podobu s klasickym pianem v tom nehledej, digital je proste jina alternativa. ono drevo je taky kazdej kus original a mezi starsima kouskama jsou velky rozdily.

Dno

Příspěvek od Dno »

pre GEM bude asi robit FATAR .. taliani jak taliani ..

Odpovědět