Poraďte prosím klávesy okolo 25.000

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
vasek

Poraďte prosím klávesy okolo 25.000

Příspěvek od vasek »

V současnosti hraju na kombinaci CME UF6 + Roland XV2020 (+ expanze Vintage Keys) a přestává mi to vyhovovat. Plánuju nechat si UF6 doma na skládání a XV2020 prodat. Ne, že by se mi XV2020 nelíbil zvukově, ale nevyhovuje mi to neustálý zapojování - hraju na kytaru a klávesy jsou jako doplněk, tudíž už je toho zapojování dost a potřebuju to minimalizovat.
Takže bych si představoval nějakej kompaktní nástroj, kterej umí široký spektrum zvuků, hlavně teda klasický - tzn. klavír, rhodes, hammond, plochy, včetně nějakých muzikálních syntetických zvuků. Kdo znáte kapelu Muse, tak asi takový použití bych si v kapele představoval.
Vzhledem k tomu, že se v klávesách nevyznám, nejsem schopnej se prokousat přes současnou nabídku. Takže shrnuto:
- ROM player (+ syntéza výhodou)
- zvuky rozhodně tvořit nebudu, maximálně jen drobně modifikovat
- nejlíp 5 oktáv
- bicí mě vůbec nezajímají
- asi polovyvážená mechanika (kladiva nevadí, ale to asi v dané cenové nehrozí)
- přepokládám nákup použitýho nástroje
- cena do 25k, víc radši moc ne
Díky za rady.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ja bych ti to poopravil, pokud planujes hrat obema rukama, tak spis 6 oktav. A jestli budes hrat piana a nejaky zivejsi veci, tak bych to videl na vyvazenou mechaniku. Konkretni tip nemam. Mozna by pozadavky splnoval nejakej Triton LE?

emptysound

Příspěvek od emptysound »

Já za sebe doporučuju alespoň omrknout Alesis Fusion :-)

vasek

Příspěvek od vasek »

Děkuju prvním, doufám, že se ještě někdo přidá :-)
Oběma rukama samozřejmě hraju, ale naživo mi opravdu stačí 61 kláves (zkušenost s UF6). Pětioktávovej keyboard by se měl vlézt do Peugeota 206 (chápu ty, co si významně ťukají na čelo :-))
Jo, myslel jsem vyváženou samozřejmě. Terminologie kolem keyboardů mi trochu dělá problémy.

nunu

Příspěvek od nunu »

Moc na vyber asi neni, kandadati jsou motif a triton...

vasek

Příspěvek od vasek »

Ještě jsem se chtěl zeptat na Yamahy PSR, vídám je všude v obchodech. Jsou to jenom hračky nebo se na to dá dělat muzika?

nunu

Příspěvek od nunu »

At te to ani nenapadne -)))))))))))

vasek

Příspěvek od vasek »

Já to tušil :-D

Odpovědět