Ahoj,
uměl by mi někdo poradit nějaký předzesilovač pro elektretový kondenzátorový mikrofon? Chtěl bych to používat k měření frekvenční odezvy poslechové místnosti. Impedance mikrofonu 600 ohm. Může jít o bazarové zboží nebo DIY.
Předzesilovač pro elektretový kondenzátorový mikrofon
Re: Předzesilovač pro elektretový kondenzátorový mikrofon
milavla: Mas na mysli klasicky mikrofonny predzosilovac pre hotovy mikrofon, alebo elektronicky obvod ku elektretovej kapsli?
Hammond mám na mysli mikrofonní předzesilovač, jde o mikrofon Technics RP-3800E takže el. ke kapsli u tam je.
No... trochu problem je, ze tam mas zakoncenie na velky Jack. Drviva vacsina mikrofonnych preampov ma vstup na XLR. Vies si to preletovat, alebo mas niekoho znameho, kto by Ti to spravil? Potom je asi najrozumnejsi preamp v pomere cena/vykon Behringer Mic100. Je to sice elektronkovy predzosilovac, co nieje moc vhodne zrovna na meracie ucely, ale pokial by si si to vedel nejak skalibrovat (zalezi od softu aky chces pouzivat), tak by to malo ist. Ten Mic100 ma sice aj vstup na jack, ale ten ma -6dB Pad. A vlastne aku zvukovu kartu pouzivas? Ci by Ti nahodou nestacil aj ten interny..
Redukci na XLR si udělám to zvládnu. Mám zvukovku Lynx One ta nemá vůbec předzesilovač na mikrofon. Dík za typ, ale radši bych něco bez elektronky.