RCF art312 mkIII vs. RCF art312 mkIV vs. RCF art315 mkIII

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
klingáč

Příspěvek od klingáč »

Ahojte,

Chcem kúpiť ďalší pár bední. (mám art310 - ešte modré logo)
Zaujímajú ma hlavné rozdiely - mkIII vs. mkIV, či kúpiť 312 alebo 315 a prečo, praktické skúsenosti - čo a ako.

Účel: skúšobňa, prípadne pri live ako odposluch, prípadne pri live ako ozvučenie malého priestoru.
Živá kapela - bicie, basa, gitara, kláves, spev, ..
Gitara má kombo fender lampa 50w - bezpredmetné do RCF.
Basa má kombo, prípadne linka do mixu - RCF.
Kláves a spev do RCF.

Cenovo sú dosť príbuzné - aj rozpočet je +/- nastavený takto.
Doplňujúce otázky zodpoviem 8)
Prosím o postrehy a ďakujem za rady.

klingáč

Re: RCF art312 mkIII vs. RCF art312 mkIV vs. RCF art315 mkIII

Příspěvek od klingáč »

Zatiaľ bez odozvy.. :?:
Alebo niečo iné ako RCF? (tie tipy som dal preto, lebo s 310a je spokojnosť..)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Já osobně mám na popsané nastroje a aplikace nejlepší zkušenosti v podobné midlevel kategorii asi s HK Audio Pro:O 12 (front nebo monitor provedení) a JBL 612m, a to z podobného důvodu jako je to u zvukovek Audient vs vše ostatní v obdobné relaci - tyhle prostě “hrajou” a příjemně a plně s dokonalou separací tónů v basech, středech, vše ostatní tedy hlavně tzv chinaplast - plastovky dB, Opera, JBL eon, Mackie, včetně RCF, znějí proti těmto méně čitelně v basech, méně definovatelně ve středech, ostřeji v prezenc oblasti (méně příjemné). Osobní zkušenosti s nimi na pozicích monitor i front. Je fakt, že tyhle jmenované JBL jsou made in Mexico, HK Audio orig. Germany a u nich se udává dokonce citlivost neskutečných 104dB /1m/1W, možná i proto hrajou tak dobře, pochybuju, že jakákoli chinaplast imitace bedny svede přes 99dB a v celým pásmu bez výkyvů.. Nejsou ale ty původní RCF ještě taky orig. Italy? Mají taky super hodnocení i velkou a vyrovnanou citlivost v celým rozsahu. Akorát mi přišly vždy zvukově takový uječený, jakoby horna byla nastavená daleko víc hlasitě na vyhýbce než basostřed nebo prostě středák nestíhá, já vždy raději sáhnu po těch JBL nebo HK, z nich nejsem po žádným kšeftě nikdy “hluchej”, naopak se dá zvuk i solidně užít :lol:

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Áno, pôvodné - ktoré máme sú made in Italy, ešte s modrým logom RCF (teraz sú logá čierne).. Tipy na kúpu som vyberal podľa spokojnosti s tým, čo máme.. SPL píšu tuším 127/128 dB.. :-)

klingáč

Příspěvek od klingáč »

ZFarkas píše:
04 pro 2017 16:01
Já osobně mám na popsané nastroje a aplikace nejlepší zkušenosti v podobné midlevel kategorii asi s HK Audio Pro:O 12 (front nebo monitor provedení) a JBL 612m :lol:
Trošku mimo rozpočet.. ten je nastavený ako som písal +/- okolo hladiny tých RCF..
Tie JBL vyzerajú fajn.

Odpovědět