Recorder pro nahravani live setu

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
TOM-Thak

Recorder pro nahravani live setu

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
premyslim o alternative pro recording live eventu, misto tahani externi zvukovky a drahyho macbooku.
Neco co bych nechal pichnuty za mixem a nahravalo to treba na USB flashku.

Narazil jsem na toto: http://www.reloop.com/reloop-tape

Bohuzel mi na tom prijde spatny akorat to, ze nema clovek nad tim nahravatkem skoro zadnou kontrolu.
Je tam videt jen signal dioda a pripadne peak, ale nelze moc kontrolovat, kdyz to nekdo prepiskne na mixu apod.

Dalsi vec, co mi tam chybi je treba nahravani dvou stop najednou - kdybych chtel nahravat pres nejaky interni majk
publikum a do toho vedle nahravat vstup z mixu a pak si to doma v post produkci smichat, aby to byl opravdu
live set i s reakci publika a ne jen suchy vystup z mixu.

Nejake navrhy? Napsal bych i to v jaky cenovy relaci by to melo byt, ale nemam moc predstavu, co se da vubec na trhu poridit
a za kolik, takze to zatim nechavam otevrene.

Key features:
- nahravat na USB flash nebo SD kartu
- nejaky easy linkovy vstup pro vystup z mixu
- interni majk, ktery dokaze nahravat nejaky ty ruchy z venku soucasne s linkou
a nejlepe do dvou stop tj. zvlast mikrofon a zvlast line in
- idealne nahravani do Wav / Aiff nebo Mp3 320
a nemuselo by to byt nejaky obrovsky, aby se to dalo taky na tu stage nekam umistit.. jakmile je to velky jak 13" notebook,
tak uz je zbytecny to resit jinak nez pres notebook

Diky za napady

dendy

Re: Recorder pro nahravani live setu

Příspěvek od dendy »

mas ipad ?? to je podla mna idealne zariadenie na nieco taketo ... ako zvukovka na pripojenie k mixu ti uplne staci
toto:

http://www.behringer.com/EN/Products/UCA202.aspx

alebo alesis ma este jednoduchsie - je to len usb kabel a na druhom konci su dva tucne jacky...

na samotne nahravanie potommnapriklad tato app

http://www.harmonicdog.com/

s vhodnou zvukovkou pripadne bez problemov nahras 2 (a viac) stopy, kazdu 24bit/96khz (treba pozriet na ich fore zoznam kompatibilnych zvukovie)

naprosto stabilny a spolahlivy setup na nahraanie ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

To je zajimave reseni. Nicmene iPad zatim nemam :( ale dost o nem uvazuju, spis teda o iPad mini.

dendy

Příspěvek od dendy »

pri mini pozor na kompatibilitu... zrovna vcera som bol sklamany ze s tym novym konektorom niektore zvukovky (ani pri pouziti redukcie) nefunguju... ten novy konektor ma aj ipad4... takze je dobre si najprv preverit / odskusat ci zvukovka ktoru chces pouzivat funguje

ten behringer co som pastol s mini po pripojeni cez camera connection kit funguje

na nahravanie ti teoreticky staci aj iphone - ten soft co som pastol funguje aj na iphone, len k iphonu je myslim mensi vyber externych zvukoviek

kazdopadne ak uz budes daco kupovat co ma ten novy lightning konektor over si potom ci naozaj zvukovka ktoru si k tomu vyberes s tym funguje... alebo kup starsi ipad (2,3) este s tym klasickym konektorom a mas po probleme - ak nebudes chciet robit v Aurii s super kvalitnymi pluginmi tak na vaetko ostatne ti vykonom v pohode staci... btw. mini ma vykon ako iPad2

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ipad mi pride moc drahy , aby som ho nechal pohodeny dakde pri mixe .. radsej by som pouzil nejake mobilne nahravatko .. trebars nejaky ten ZOOM .. ten nahrava 4 stopy naraz .. http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/
Obrázek

deep rhythm

Příspěvek od deep rhythm »

jo zoomo sou dobry... ja bych doporucil tendle http://kytary.cz/zoom-h4n/HN105672/ . nahrava 4 stopy a hlavne muzes nahravat live set + integrovany mikrofony nebo externi mic. a pak ve vysledku primixovavat zvuk klubu. :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Me prislo zajimave i tohle: http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-tascam-dr-40.html

Taky to ma vic stop a mikrofony a ma to limiter, na display je vsechno videt, klasika SDHC karta, provoz z baterek, USB 2.0 na prenos.

deep rhythm

Příspěvek od deep rhythm »

jo ten vypada taky ok...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

DR-40 mam v plánu v nejbližší době kupovat jako mobilní nahrávadlo s občasným použitím jako nahrávadlo z mixu.. Líbí se mi funkce nahrávání jednoho zdroje 2x s různym gainem, aby byl člověk safe from distortion. Akorát mě tradičně štve, jak je v Evropě drahej oproti státům :D Tam totiž stojí $144 a je tim pádem celkem bezkonkurenční..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tady stoji 5k, ja bych ozelel i to nahravani "davu" ale dulezity pro me je ten limiter a hlidani gainu, coz ma i jeho levnejsi bratricek, co vyjde na 3k. Jen nemuzu najit v manualu jaka je maximalni velikost SDHC. Kdyz to budu tocit do wav dejme tomu 10hodin, tak to je 10x takovych 600MB to je necelych 6GB. Idealne tedy aspon 8GB kartu.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

DR-40 pokud vím bere 32GB SDHC bez problémů a DR40 i DR05 vypadaj na stejnou generaci, takže bych se divil, kdyby nějak uměle zkriplili SD slot.. A nebrat 8GB kartu by byla opravdu ubohost.

DR05: microSD (64MB – 2GB)/microSDHC (4GB – 32GB) card slot (2GB card included)

akorát to teda nemá žádnej normální vstup, jen malej jack..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jojo koukal sem ted na specifikaci. No tak malej jack na to je normal kabel 2x cinch 1x jack beznej kabel.. pokud to nedegraduje kvalitu, ale vis co.. z mixu lezou zverstva tak jako tak, protoze Djs to prasej jak muzou. Chce to tam nechat poradnej headroom a na vrch limiter, aby to nejelo pres nulu.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak jsem nakonec objednal ten Zoom H4N. Je to investice do budoucna.
Jsem jeste dost zvedavej na smerovou charakteristiku tech majku. Hlavne kdyz
budou kousek od toho odposlechy namireny na DJe a recorder smerem ven,
tak kolik to vezme z odposlechu zvuku - mene je lepe, protoze chci nahravat hlavne publikum.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak zoom za ty prachy fakt super.. mikraky celkem kvalitni a linka s kompresorem taky v pohode, i kdyz to nekdo hodne prepali.

Jen me zajima - nemuzu nikde vygooglit, jestli na to existuje nejaky case pro kensington Lock.
Je to drahá mašinka a rád bych to na stagi nějak zaml proti krádeži.

Díky

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Tom: Uvažuju taky o tom h4n nebo tascam dr-40možná...a zajímá mě hlavně zvuk vestavěných mikrofonů.Něco sem našel na jutubu,ale přesto..kdyby si prosimtě mohl nahodit nějakou ukázku jak to nahrává (indoor,outdoor)..kdyby se ti chtělo by bylo supr

Odpovědět