Dobrý den,
potřeboval bych nasměrovat při hledání řešení pro pokud možno bezdrátové ozvučení kanceláře s následujícími parametry:
- 2 oddělené místnosti
- 3 počítače, ze kterých se může pouštět audio (hudba, promítané prezentace)
- 2 stejné reprodukrory pro každou místnost
- Možnost připojení kteréhokoliv počítače
- Relativně slušný zvuk
Díval jsem se na sety 5.1 pro domácí kina, ale tam jsou reproduktory odstupňované, aby se doplňovaly, takže po rozdělení nemají stejný zvuk. U Wifi či Bluetooth setů 2.0, 2.1 nebo multiroom reproduktorů mi zase nikdo nedokázal říct, zda se dají mezi sebou bezdrátově propojit (resp. zda je možný přístup z jednoho počítače na dva sety).
Sám se v tomhle vůbec nevyznám a tak bych byl za radu velmi vděčný. Zatím si tu furt přehazujeme kabel s jackem, a už se nám to trochu zajídá. Zvlášť bych to ocenil pro prezentace, kdy se během jednání mají vystřídat třeba 2-3 počítače (obraz v pohodě zvládáme přes Apple TV).
Ještě jednou díky za pomoc.
Repro do kanclu. Bezdrát?
Re: Repro do kanclu. Bezdrát?
neni lepsi si (nechat) sestrojit nejaky prepinac/volic vstupu? jestlize jste doted s kabely operovali, vidim to jako nejjednodussi a zaroven nejprehlednejsi reseni (nemluve o cene). dovedu si i predstavit, ze by se to dalo vymyslet i na DO (ale samozrejme slozitejsi, musela by tam byt asi nejaka rele).
ja si myslim ze nemozes prepojit cez BT pocitac do dvoch reprakov naraz .. ak ti ide o kvalitny zvuk , tak dobru skusenost mam s BOSE .. pouzivame k notebooku a ipadu https://www.alza.cz/bose-soundlink-mini ... 472408.htm a to hraje super , na to ake je to male (hlavne basy prekvapia) .. do vacsej miestnosti (co bude asi tvoj pripad) , by som pouzil ten vacsi model https://www.alza.cz/bose-soundlink-blue ... 530677.htm ..
na to by siel pouzit hocijaky AVR , ktory ma zony ..biscuit píše:neni lepsi si (nechat) sestrojit nejaky prepinac/volic vstupu? jestlize jste doted s kabely operovali, vidim to jako nejjednodussi a zaroven nejprehlednejsi reseni (nemluve o cene). dovedu si i predstavit, ze by se to dalo vymyslet i na DO (ale samozrejme slozitejsi, musela by tam byt asi nejaka rele).
jasne, tam jsem vlastne i cerpal inspiraci 

Alternativ existuje cela rada, ale když už v prvním příspěvku zaznel bezdrát a Apple TV, tak zminim dvě z Apple světa: AirPort Express (a k němu jackem jakékoliv repro dle finančních možnosti) nebo Sonos (rada dle finančních možnosti). Oboje lze jednoduše připojovat a ovládat z jednotlivych počítačů a spojovat do větších celku
Díky všem. Já ještě našel Panasonic ALL3 Wireless Speaker System, který by to snad taky nějak řešil. Teď už to bude spíš o počítání a srovnávání rozpočtů