Repro k PC + TV

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Ipanema

Repro k PC + TV

Příspěvek od Ipanema »

Ahoj prosím o radu nebo výběr, či doporučení.
Poraďte mi nějaké reprobedny (reprobedýnky) do kterých napojím jak zvukovku z PC (zelený Jack 3,5) tak i zvuk z TV (SCART-RCA nebo optika).
Zvuk se může klidně mezi sebou v jednu chvíli míchat z obou zařízení nebo si na DO zvolím co se má aktuálně používat, ale chci prostě do jednoho reprozařízení (2+0 nebo 2+1) dostat jak zvuk z počítače a také z TV (mám novou SMART Samsung).
Zvuk do TV se bere přes HDMI kabel z O2 TV.
(zesilovač, domácí kino a další věci nechci). Cena do 4-5000,- max. Byl by super bonus, kdyby zvuk TV se řítil i z interních TV reproduktorů a zároveň z těch nových reproduktorů, co chci koupit.
Opravdu nechci nějakou pecka 5+1 soustavu, jde mi jen o systémové zvuky a poslech hudby z počítače a k tomu rozšíření interních reproduktorů z TV k těmto.

Přemýšlím o něčem takovým, ale nevím jestli to bude fungovat obě ty zařízení v mnou koupených nových repro.

Uspěji?

Ipanema

Re: Repro k PC + TV

Příspěvek od Ipanema »

Snažil jsem se o tom něco najít a vygooglil jsem si to tady.
Omlouvám se.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-) v pohode, treba nekdo bude mit i chut ti neco napsat

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Asi pred rokem jsem resil podobny tema - chtel jsem proste neco lepsiho na poslech z PC.

Doporucuju nasetrit a koupit Focal XS Book, v tyhle cenovy relaci jednoznacne nejlepsi all-in-one reseni pro entry-level HiFi poslech z PC - pred rokem jsem je koupil Apple storu, ale uz tam nejsou. Ted to maji jenom tady: http://www.hifihejhal.cz/Focal+XS+Book+ ... y_-281854/

Pro PC bednicky do 4-5 tisic Ti asi ani neporadi na HiFi forech. To spis koukni na testy na webech pro PC nerdy na pctuning, svethwardware, apod...

K temto bednam je ovsem dulezite mit i neco lepsiho, nez standard integrovanou zvukovku. Slibuju ale, ze uz nebudes chtit nic jinyho. Tyhle Focaly hrajou minimalne stejne, nebo v urcitych oblastech (napr. stereolokace) i lip nez B&W treba za 12k...

Ipanema

Příspěvek od Ipanema »

No super, jsou pěkný..... Děkuji za reakci. Kam se zapojí ten jack 3,5 z PC?
Podle těchto obrázků a specifikací z internetu mi to není jasný na 100%.

http://www.htpassion.fr/wp-content/uplo ... ook-02.jpg
http://kenrockwell.com/audio/focal/xs-b ... 5-1200.jpg

Pokud je máš, mohl bych požádat o zkušenost, když do nich napojíš současně TV a také zvuk z PC, tak se dají přepínat ty vstupy nebo hrají např. oba současně? Teď ale po prostudování stejně koukám, že se nepohnu asi nikdy z místa. Moje TV má jen optický výstup a tohle má jen analogový cinch vstup. To zase nepropojím :x

Emilio

Příspěvek od Emilio »

Maji jeden 3,5 jack low level input a 2xRCA high level input. Bud to das z PC do toho 3,5 jacka, nebo proste koupis novej kabel z jacka na 2 cinche. Oba inputy hraji soucasne. S tou optikou to opravdu nepujde, leda prikoupit nakej konverter...

Odpovědět