Reproduktory ke gramofonu Tesla NC 440

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
mushaboom

Reproduktory ke gramofonu Tesla NC 440

Příspěvek od mushaboom »

Ahoj,
mohla bych poprosit o radu, jaké reproduktory koupit ke gramofonu Tesla NC 440? Mám k němu i starší zesilovač Onkyo TX-SV343, ale vůbec nevím, podle čeho bych ty bedny měla vybírat. Poslech bude v místnosti velikostně asi tak 5x6 metrů a jde mi jen o to, aby to fungovalo spolu, na žádný jiný poslech (PC, televize) je nebudu používat. Nevím, jestli by i mohlo záležet na tom, jaká hudba by se na tom poslouchala. Tak asi jen, že by to mohlo být něco alternativního, electro, možná trochu rock. Já se v tom vůbec nevyznám, mám ten gramofon i se zesilovačem po otci, proto bych to ráda zprovoznila.
Moc děkuji za jakýkoliv tip, Katka. :)

MDudas

Re: Reproduktory ke gramofonu Tesla NC 440

Příspěvek od MDudas »

Ahoj,
pokial nie si extra narocny posluchac (predpokladam, ze nie), tak bych to moc neriesil.
Pozri si v manuale ONKYO, aku impedanciu odporuca vyrobca zosika pre reproduktory (obvykle 4-8 Ohm)
Zajdi si do najblizsieho Hi-Fi obchodu (specializovaneho, nie nakupne stredisko), tam Ti poradia.

Zakladne 2 veci na rozmyslenie su:
- rozpocet - nad istu hranicu je obvykle vsetko dost dobre. Moje odporucanie -dostan sa aspon na 300-400€ za par.
- rozmery - stojanove maju obvykle "vacsi" zvuk, ale byvaju drahsie, - regalove nemaju az tak hutny bas, ale byvaju lacnejsie (pri zachovani ostatnych parametrov)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

jammix, to si myslel akoze retro ? :wink:

A co je to za fuj cinsky obchod ?

edit: Ak vies po nemecky - pan Peter Chaljawski z Berlina, predava china-plast pod roznymi vlastnymi znackami (vsetko samozrejme europsky znejuce nazvy) a nazyva to "za ferovu cenu"...
:x :palec-:
http://handelsjournal.de/2016/02/17/mar ... markenmix/

jammix

Příspěvek od jammix »

pred nejakou dobou som natrafil (vizualne) na tie repraky a mam z nich celkom dobry dojem.
napriklad aj toto nevyzera ako total šmejd
https://www.numanaudio.com/Alle-Produkt ... e-802.html

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Chal-Tec GmBH..... Auna, Klarstein, Numan, Duramaxx, Lightcraft, FrontStage, oneConcept, Schumann, Blumfeldt, atd .... da si panko z Berlina zalezat, aby to znelo europsky. Ale stale je to China-plast.
Moze to byt OK, ale aka je pravdepodobnost ? Ja by som to urcite nikomu neodporucal na zaklade dizajnu a povrchoveho vyhotovenia. V Cine vedia vyrobit krasne veci. Ale co je vnutri, nikdy nevies.

jammix

Příspěvek od jammix »

samozrejme neratam numan k značkam ako canton dynaudio a td.
o tom vypoveda cena ,. a ked si kupiš repraky so značkou yamaha za taku cenu tak garantujem že to čo je vo vnutri ťa nepoteši rovnako takže numan može k tej krase akurat prekvapiť :)

mushaboom

Příspěvek od mushaboom »

Tak ty hnědé vypadají skvěle, ale asi v tom budu věřit MDudasovi. Já jsem měla tedy představu, že bych se chtěla vejít do 5000,- Kč. Každopádně pokud by bylo rozumnější jít s rozpočtem výš, tak bych se nebránila. :) Mohla bych se zeptat alespoň na značku, jaká by byla dobrá? :)

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Jak bych sel do tydle znacky, kdyz ma byt cena kolem 5k:

https://www.studioline.cz/reprosoustavy ... rence-mr2/

Ten shop je fajn a maj dobry vyber a ceny..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Z toho isteho shopu - nejaky vitaz nejakych testov. T.j. urcite fajn bedne:
https://www.studioline.cz/reprosoustavy/dali-zensor-1/

mushaboom

Příspěvek od mushaboom »

Ahoj MDudasi,
prosím tě, mohla bych se ještě zeptat k těm, které jsi mi poslal? Vypadají dobře i je lidé dost chválí. Jen jsi říkal, abych si zkontrolovala v manuálu toho Onkya impedanci. Zjistila jsem, že to má 8 Ohm, ale ty reproduktory mají 6 Ohm, nebude to vadit? :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Myslim, ze nie. Ale lepsie Ti odpovie napr. pytkin.

lavender

Příspěvek od lavender »

chalosi nerad to pisem, ale ak by sem napisal s prosbou o radu s takouto hifi zalezitostou chalan, poslete ho do prdele na hifi forum. uz sa to tu zoparkrat stalo. o co ide - huci vam v uli, alebo nedokazete nechat pohnut rozumom a google-om v prvom priblizeni akozebezradnu zenu (kt bezradna ale vobec nie je - vie si odmerat miestnost, vie zapojit gramec do zosiku)? hej, wake up! ja som za rovnakymeter, toto je hifisticka tema a moc tu nema (podla merita reakcii na podibne temy) co hladat.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

mushaboom píše:
20 úno 2018 11:30
Ahoj MDudasi,
prosím tě, mohla bych se ještě zeptat k těm, které jsi mi poslal? Vypadají dobře i je lidé dost chválí. Jen jsi říkal, abych si zkontrolovala v manuálu toho Onkya impedanci. Zjistila jsem, že to má 8 Ohm, ale ty reproduktory mají 6 Ohm, nebude to vadit? :)
Bude. Nepripájaj bedne z nižšou impedanciou k zosilňovaču s vyššou Z. Naopak by sa to znieslo.

jammix

Příspěvek od jammix »

to onkyo má pri stereo 2repro zapojení minimum 6 ohm takže by to v pohode zvladlo ale aj ja radšej kupujem 8ohm aby som mohol zapajat dalšie

Odpovědět