Štúdiové monitory do 400 euro/kus

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
RuSh

Re: Štúdiové monitory do 400 euro/kus

Příspěvek od RuSh »

Rozumiem, dosť som rozmýšľal aj nad tými Mackie HR824MK2, vyzerajú to byť dobré monitory, ale nechám si poradiť.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

RuSh píše:Rozumiem, dosť som rozmýšľal aj nad tými Mackie HR824MK2, vyzerajú to byť dobré monitory, ale nechám si poradiť.
Ad Mackie) Hodne lidi ma ty stary, ale ty novy MKII nejak moc nechvalej.

charonme

Příspěvek od charonme »

mam podobny problem, ale radsej by som to riesil subwooferom

delay

Příspěvek od delay »

Též bych se skoro přikláněl k variantě 2+1, nějaký pěkný 5" / 6"ky jako základ a k tomu dobrej sub, může to vyjít dokonce levněji.
Třeba ADAM A3X + SUB7 (SUB8)... atd.

PS: Tannoy Reveal 8D jsem měl asi 2 roky, možná déle a nějak jsem jim nepřišel na chuť, špatně se mi na nich míchalo, hlavně v oblasti 80 - 250 Hz, myslím že basy měly celkově dost bolavý, hlavně nečitelný, i v momentě kdy už jsem měl jakž takž slušný pasti v rozích, objem tam je, ale prakticky vždycky jsem udělal nějakou bouli při míchačce, kterou sem pak slyšel na menších bednách, zkrátka celkem zmatek pro uši... Možná je to jen moje nezkušenost, či pocit, blbé umístění v pokoji, nicméně za ty prachy jsou myslím lepší bedny. Měly ale hodně dobře udělaný korekce pásem.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dobry sub je drahy .. levneji to moc nevyde .. lepsie riesenie su 2 monitory s 8" basmi .. i ked podla mna 6" staci ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Pytkin: 6" je fakt malo na elektroniku.. prostě neslyšíš, co máš dole. Dynaudio BM6A MK2 6,5" Vs. APS AEON Titandome 8" je v těch basech fakt rozdíl.. je to znát. Ale nebudu zastírat, že mi nechybí druhý poslech v podobě nějaký menší bedny (časem pořídím).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TOM : Jasne .. verim .. i ked 8" neznamena automaticky , ze to bude dole dobre rozlisitelne .. cize si to asi treba poriadne opocut , nez sa clovek rozhodne .. a niekedy sa stava , ze dobre 6" hraju dole lepsie ako ine 8" .. i ked toto bude skorej vo vyssich cenovych kategoriach .. atd .. takze pocuvat , pocuvat , pocuvat ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Pytkin: To se shodneme, nektere 6" hrajou samo lepe nez 8" i dole. Zalezi jaka je to cenova. Kolem tech 2500€ za par uz je to jinde..
Ja slysel treba 8" KRK Rokit a to je fakt docela balast v basech.. a postrada to stredy.

Nicmene result - uz mas uzky vybreove kolo a ted uz je to jen o poslechu.. dojdi si to poslechnout a pak se rozhodni podle penez / pocitu
a taky toho, zda je ti to prijemne. Ne kazda firma ti sedne na ucho a pak pracovat na bednach, ktere te nebavi nebo ti na nich neco vadi
to je za trest..

delay

Příspěvek od delay »

JO, tak je fakt, že já to beru jen podle sebe a elektro/dance atd. u mě nefrčí... Netvdím, že bych na poslech netoužil jít pod stávajících 55 Hz, ale při práci mi to maximálně vyhovuje (ROCK/CHILL). A vůbec, je to asi hodně subjektivní, očividně máme v práci hovno co na práci :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TOM-Thak píše:2Pytkin: Ja slysel treba 8" KRK Rokit a to je fakt docela balast v basech.. a postrada to stredy.
jo jo .. rokit je velmi nepodarena bedna .. ale zase stoji strasne malo .. i ked o nico viac stojace VXT , to je nebo a dudy .. ja som mal pocit ze rokit hraje mono a VXT stereo .. asi tak by som popisal ten rozdiel medzi nimi .. jednalo sa ale skorej o predo-zadny priestor .. samozrejme rokit hral stereo :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Me vzdycky bavi, jak jedna nejmenovana firma doporucuje do sestav "Krk Rokit, M-audio externi USB zvukovku a M-audio master keyboard a Ableton". Vyjma toho Abletonu se da podle me za o neco malo vyssi prachy poridit vyrazne lepsi zaklad..

delay

Příspěvek od delay »

To je přeci blbost, když budeš prodávat Renaulty, tak asi taky nebudeš zákazníkům řikat, ať si raději koupěj nějaký německý, protože jsou lepší... Musel by jsi změnit zaměstnání :)
Mezi náma, Rockity jsou designově atraktivní bedny, dobře se prodávaj a lidi je tedy asi chtěj... Stejně jako ty francouzský Renaulty, který krásně vypadaj, a může ti servisák x-krát řikat, že auto s "pí*ou" se prostě nekupuje :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2delay: Máš recht :D, ale tak ne každý se nechá strhnout pozlátkem nebo hezkým e-mailingem :D

RuSh

Příspěvek od RuSh »

No tak Tannoy teda vylučujem. Takže vychádza mi to na VXT8 a BDM50... Ako v s súčasnosti používam na hudbu vežu Panasonic SC-AK410 :D, kde sú 6" basáky a hlbšie basy jednoducho nezahrajú, preto hľadám väčší rozmer. Ide mi ale aj o to ako som spomínal, možno neskôr nebude prvoradá tvorba elektroniky ale pribudne možno postupne gitara atď. teda neskôr rock. A preto hľadám bedne ktoré budú zároveň kvalitné celkovo ale zároveň budú mať aj dobrý prednes basov.

Subwoofer by som to nechcel veľmi riešiť, pravdupovediac, bývam v paneláku a už možno pri tých 8" basákoch by ma susedia asi veľmi radi nemali :)

No ale samozrejme nechcem kupovať úplne lacne bedne (B3031), i keď premýšľam tiež či by to nebolo rozumnejšie riešenie. Začínam s hudbou a nerád by som hneď kúpil niečo TOP za extra cenu keď to vlastne ani práve teraz nevyužijem...

Jens Ludwig

Příspěvek od Jens Ludwig »

já bych netvrdil že je drahá bedna zbytečná - na dobrý bedně se dle mě rychlejš naučíš poslouchat....

Odpovědět