Studiové monitory do piko místnosti 1,75x1,60x2,20
-
Studiové monitory do piko místnosti 1,75x1,60x2,20
Zdravím co by jste doporučili do tak malé místnosti cenový strop 20.000
Re: Studiové monitory do piko místnosti 1,75x1,60x2,20
Naposledy upravil(a) Fractal dne 08 říj 2013 18:37, celkem upraveno 1 x.
teda to uz je poradna cimra, je to bezmala dvakrat vetsi nez normou doporuceny pudorysny rozmery zachodu,
) ... nejspis bych uplne vypustil neco jako monitory v tebou specifikovane cenove relaci, a presmeroval bych tok penez vstric vetsi mistnosti, nebo v krajnim pripade bych zainvestoval do sluchatek :]]

to neni mistnost, ale budka... ja nevim, resil bych to levnyma 5" a kvalitnima sluchatkama, se kterejma se da dlouho pracovat - tzn. neunavuji usi ani mechanicky, ani akusticky.

ale 88 masterkeyboard by musel do uhlopriečky

radte monitory ja sa nevyznam len som si kecnul

I v malé místnosti se dají používat monitory. V přenosových vozech např. Českého rozhlasu (trochu větší záchod..) se běžně míchají live koncerty. Bez sluchátek to ale nejde. Monitory s 4" nebo max. 5" jsou v přenosákách běžné. Třeba Genelec 8020, KRK VXT4, Adam, atd. Nutno dodat, že i v těch vozech mají akustiku do jisté míry pořešenou..
-
Já bych volil to co psal Fillipos - Adam A3X/5X nebo Krk vxt4 + ty AKG-čka co ti radil Fractal a máš to v cajku za dvacet tisic. Taky ale dost myslím záleží na tom co chceš dělat, jestli produkovat drum´n bass nebo třeba míchat jazz nebo folk...
to 2.20 je predpokladam vyska .. preco je to take nizke ?
-
Je to klasická paneláková šatna což je poslední místo v 3+1 které mi při třech dětech zbyloPytkin píše:to 2.20 je predpokladam vyska .. preco je to take nizke ?

V této cenové relaci jsou podle mých zkušeností bezkonkurečně nejlépe znějící Sonodyne 100 http://www.velvetsound.net/cz/sonodyne- ... e-sm100ak/ Případně menší 50
-
A co ty nové KRK ROKIT 5 G3 +nějaká sluchadlalongsleeper píše:Já bych volil to co psal Fillipos - Adam A3X/5X nebo Krk vxt4 + ty AKG-čka co ti radil Fractal a máš to v cajku za dvacet tisic. Taky ale dost myslím záleží na tom co chceš dělat, jestli produkovat drum´n bass nebo třeba míchat jazz nebo folk...
Na ty AKGéčka budu potřebovat nějaký sluchátkový předzesilovač? Mám zvukovku Steinberg UR28M která má dva sluchátkové výstupy.
Chci dělat rock folk pop páč můj hudební vkus skončil někde v roce 1989

-
No psal si že máš dvacet litrů... proč chceš kupovat bedny za 7k o třídu horší ? Jestli nechceš riskovat ztrátu peněz v případě že bys toho třeba nechal, tak kup něco z druhé ruky a pak to s minimalni slevou prodáš. Každopádně od krku řadu vxt...
Když koupíš teď rokity tak stejně za rok budeš chtít vxt
Já nevím jakej má ta Steinberg zvukovka sluchátkovej výstup... ale ke sluchátkům typu akg k 702 už je předzesilovač docela nutnost
Otázka je jestli vůbec takhle nadupaný sluchátka potřebuješ..
Kup kvalitní malý monitory, neco investuj do akustiky a k tomu kup sluchadla střední třídy (3-4000,-) pro kontrolu basů
Když koupíš teď rokity tak stejně za rok budeš chtít vxt

Já nevím jakej má ta Steinberg zvukovka sluchátkovej výstup... ale ke sluchátkům typu akg k 702 už je předzesilovač docela nutnost
Otázka je jestli vůbec takhle nadupaný sluchátka potřebuješ..
Kup kvalitní malý monitory, neco investuj do akustiky a k tomu kup sluchadla střední třídy (3-4000,-) pro kontrolu basů
Do takové kadibudky nedávej bedny s více než 3" basákem, ku co nejlepší sluchátka (a nevěř že jsou ok pro kontrolu basů, jsou dobré pro kontrolu obecně, ale ne basů). Zvuč hlavně na sluchátkách a pak jen zběžně checkuj na bedničkách - pokud chceš ušetřit tak Fostex PM0.3d pokud chceš velice dobré bedny tak maličké Genelecy jsou na to jak dělané.... Ne bednám s velkými bassreflexy, NE bednám s velkými basovými reproduktory... je to uplně zbytečné, budeš se cítit jak ve skafandru. V těch přenosových vozech mívají třeba ty maličké Geithainy, ale to je uplně jiná liga a jiný styl práce, to vyjde 20k za jednu
-
Jo máš pravdu že jsou dobrý na kontrolu celýho spektra...já napsal basů hlavně proto že na 3 - 4 " bednách je neslyšíš v podstatě vůbec