Štúdiový mikrofónový stojan

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
erasermusic

Štúdiový mikrofónový stojan

Příspěvek od erasermusic »

Zdravím,

zlámal sa nám stojan Millenium (ten najlacnejší), tak zháňam náhradu - tentokrát niečo, čo vydrží. Bude to celý čas stáť v štúdiu a bude naň nasadený okrem Rode NT1-A aj sE Electronics RF-X Reflexion Filter X.

Vyhovovalo by niečo takéto ?
http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... hone-Stand

Po minulej skúsenosti sa desím plastov, neviem do akej miery budú zastúpené tu. Prípadne ak má niekto tip na kvalitný stojan do 25 eur (ak je to vôbec možné), budem povďačný. Ďakujem za odpoveď.

Liquid Sound
Profesionál

Re: Štúdiový mikrofónový stojan

Příspěvek od Liquid Sound »

K&M
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

erasermusic

Všimol som si ich. Cenovky okolo 40 eur ale.

Jedine tento sa blíži budgetu. Má s nim niekto skúsenosti ?

http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... HONE-STAND

Pôsobí dosť plastovo.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

myslim že pri tych lacnejšich bude problem hlavne so stabilitou ..teda že su moc lahké a lahko sa možu prekotit .
ale ked bude na jednom mieste dal by sa priklincovať k podlahe :D
ja som celkom spokojny s mojim proel rsm180 , ktory vyzera ako ten bespeco čo si dal..
má ale rurky z tenkeho kovu a možu sa preliačiť (su duté) ..dobre je na nom to že po zatiahnuti držia svorky poriadne .

možeš približiť čo sa stalo tomu millenium stojanu ? lebo som myslel že nejaky kupim.. :roll:

erasermusic

Vďaka za tip. Ten RSM180 vyzerá fayn, ale bojím sa tých plastov. Ako dlho ho máš ? Drží všetko vpohode ?

Ten Millenium praskol v oblasti kĺbu (ktorý je komplet z nekvalitných plastov). Išlo o tento kus
http://www.thomann.de/gb/millenium_ms2005_mic_stand.htm

teraz pozerajúc na cenu, sa ani nedivím, že tak dopadol -_-

mistergo

Příspěvek od mistergo »

erasermusic píše:Po minulej skúsenosti sa desím plastov
Dva na výšku na sebe pod každou bednu. Vibrace nejsou, tuhost maximální, dají se pomalovat barvou a pak to i dobře vypadá. Akorát nejsou moc mobilní. :D

Obrázek

edit: Hmm, tak jsem si dal slušnej offtopic. :-) Tady je dobře vidět, jak špatně jsou na tom mladší generace se slovenštinou. :-) Tak třeba to někdo ocení, až bude sháněj "štůdiový monitorový stojan" :roll:

jazzym

Příspěvek od jazzym »

:D ale mi to trvalo pochopiť mistergo 8) on myslel podstavec pod monitory .

ináč proti labilite stojanov ma napadlo dať do dutych rurok podstavca nejake plne železo alebo zaťažiť činkou :P
nechcel som moc odporučať proel rsm180 ..je to tuším najnižší model a myslim že sa už moc nepredava.. ale som chcel povedať že nemam moc zle skusenosti so stojanmi zatial.. tak nemam pocit že treba drahší. Ten proel mám zatial krátko ..cca rok .. a moc s nim nehybem . mám na nom len lahky elektret.mikrofon ale zvladne určite viac ... ako som povedal pevnosť utiahnutia sa mi zda lepšia ako stabilita . je to najnižši model od proel. a asi je to OEM všetkych stojanov okolo 15eur.
mám ešte starý ..asi amati stojan celokovový plné železo ,.. ale ten občas klesne ked ho zle zatiahnem. :roll:

to KM by som bral radšej jak bespeco.

K studio

Příspěvek od K studio »

erasermusic píše:Zdravím,

zlámal sa nám stojan Millenium (ten najlacnejší), tak zháňam náhradu - tentokrát niečo, čo vydrží. Bude to celý čas stáť v štúdiu a bude naň nasadený okrem Rode NT1-A aj sE Electronics RF-X Reflexion Filter X.
Doporučuju kovový stojan z bazaru, ten starý typ -šroubovací nožky...
Pro studio, SE Refl. filter ideální -stabilní v nastavení i trvanlivostí. Mě stál 600,-Kč (v top stavu) a neměnil bych.
:palec+:

erasermusic

Bazár som pozeral, v mojom okolí nebolo nič. Napokon som objednal toto
http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... HONE-STAND

Ďakujem všetkým za info.

Odpovědět