Tak jaký syntak pre metal/rock?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
mcjac

Tak jaký syntak pre metal/rock?

Příspěvek od mcjac »

Hledam delsi dobu naky syntak, potrebuju neco jako klavesista v kapele , hrajeme metal/rock ( aspon mi to rikaji ja tydle hudbe tolik neholduju, ale uz si zvykam). Jenze sem k tomu prisel jak slepej k houslim, prozatim sem hral jen na klavir, takze o klavesach mam temer nulovy prehled...obcas sem se neco snazil najit, ale vubec sem netusil a jen me to znechutilo.
Abych presel k tomu hlavnejsimu mam na to priblizne...no v krajnim pripade 20k, ale cim min tim lip :). Co sem uz tady vycetl je ze nema smysl si za tudle castku kupovat novy nastroj, ale spis nejaky ohrany...takze zadam hlavne o rady, po kterych nastrojich bych se mel hlavne divat. ...zatim sem se dival po tritonu le 61, no jak sem se tak dival tak ty inzeraty chteli kolem 20k (spis prez) tak nvm jestli to za to stoji...
diky za navrhy

dendy

Příspěvek od dendy »

triton le 61 na tento ucel za cenu mierne cez 20k je myslim dobra kupa, za solidne peniaze dostanes velmi solidny stroj so slusnymi moznostami...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mcjac : hladaj nieco , do coho budes vediet naladovat aj sample .. to tusim ten triton vie .. tie sa ti mozu zist na netradicne zvuky .. inak je to asi jedno .. co nejaka yamaha , roland , korg .. je to aj tak vsetko na jedno brdo ..

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Korg Trinity.
Na rozdíl od LE se na něj dá i hrát (nevím, jestli bys jakožto klavírista něco zahrál na low-endovou klávesnici LEčka).
Mně zní Trinity příjemněji, než Triton, ale to může být věc názoru..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Martin

Příspěvek od Martin »

Na rock/metal počítej s kvalitní klávesnicí.
A na live jako hlavní klávesnici minimum je 76 klapek!
Plochy střídají běhy a rychlá arpeggia s rockovými piány.
Korgy (klávesovy) se docela serou - po pěti letech keyboardy odchází.
A jejich synťákové klapky patří vůbec k tomu nejhoršímu, co jsem měl pod rukama (Triton, Triton LE,TR)
Dle mých zkušeností je nejkvalitnější Roland, jejich zboží jsou držáky.
klávesnice s 88 jsou bez konkurence, 76 jsou slušné a hodně vydrží, 61 běžný synťákový standart.
Šel bych například do Fantoma FA-76 (výborný zvuky i klapky) a k němu časem nějaký zvukový modul: například EMU (řada proteus2000), nebo Korg (Trinity rack, triton rack). Nebo můžeš rozšířit Fantoma o SRX boardy.

Případně bych se poohlídl po Yamaha S80 (ne S08 - to je brak) - těžko říct kolik S80 stojí - snad do 20 litrů.

Odpovědět