Věrná sluchátka na kontrolu mixu i občasny poslech
Věrná sluchátka na kontrolu mixu i občasny poslech
Zdravím všechny ,chci nejaký spíš otevřený sluchátka(už mám uzavřený Sennheiser HD 380PRO ) pokud možno co nejvěrnějsí ... Dnes mě došly Beyery DT990 PRO ale nejsu moc spokojený .prostor ,basy , pohodlnost parada ale co mě fakt vadí a asi to nestrávím jsou výšky na můj vkus moc ostrý "naleštěný" středy jsou taky dost potlačený... tak je asi vrátím a zkusim neco jineho hodně dobré reference jsem slyšel na AKG K701 ..?? jinak k271 ,240,171 atd znám ..k271 mk2 jsem pře pár lety zkousel přisly mě opravdu hodně neutrálni ale tak trosku "nudné" ..
ps:Dal jsem na recenzy z Music store kde jsou DT990 vychvalena jak jsou referencni presne .(tak jsem si rekl že je zkusím vrátit se to dá vždycky )...nevim neprijde mě to tak ,pusobí na mě dost impozantním zvukem ... tady je vidět že má každý uplne jiny uši .. co by jste poradily ? těch 6000 bych do toho snad i dal , moc díkyyy
ps:Dal jsem na recenzy z Music store kde jsou DT990 vychvalena jak jsou referencni presne .(tak jsem si rekl že je zkusím vrátit se to dá vždycky )...nevim neprijde mě to tak ,pusobí na mě dost impozantním zvukem ... tady je vidět že má každý uplne jiny uši .. co by jste poradily ? těch 6000 bych do toho snad i dal , moc díkyyy
Re: Věrná sluchátka na kontrolu mixu i občasny poslech
Doporučuju ty sluchátka nechat puštěný aspoň 10 hodin na max. střední hlasitost, vono se to podání dost změní až se membrána rozehraje. Až pak bych vracel, pokud je to možný...
jj vím mám je zaplé už asi 3 hodky ..třeba se to trošku "obrousí " no uvidíme ale jesli to moc pomůže to pochybuju ....
Naposledy upravil(a) ball dne 20 kvě 2015 00:49, celkem upraveno 1 x.
Presne rovnake pocity som mal ked som si kupil DT990ky, az som bol smutny, ze som za ne utratil tolko penazi. Po pol roku som ale nadmieru spokojny a nemenil by som. Sluchadla sa zahrali, no skor mam problem s basami, tie musim tak ci tak doladit na zatial iba geniusoch, ale to je pre sluchadla typicke.
presne, DT990 najviac zmenia svoj zvuk po cca 100 hodinach. daj tomu este sancu, ak sa ti to tak ci tak nebude pozdavat tak odporucam DT770 Limited Edition, hraju dost inak (lepsie) ako obycajne DT770 pro
Je to samozřejmě individuální, ale ano, DT990 bych řadil spíš na tu stranu "malinko ostřejší"; nicméně nemyslím, že by to bylo na škodu...
P.
P.
JJ šanci jim dám ,rozehravám rozehrávam ...zatim stejný .. jj dt 770 jsem slyšel- dobré byly na první poslech daleko příjemnějsí ale už je to dlouho co jsem je slyšel a jen chvilku ... ale už prave mám uzavřeny Senny HD 380 tak bych chtěl i otevř.konstrukci at mám rozdílný zvuk. Mám doma ještě starší Senny HD 525 a od známeho půjčene AKG K271 MK2 a at poslouchám jak poslouchám waw,flac,mp3 (Zvukovka Saffire pro24,Line 6 UX1,MP3prehrávač iRIVER)...příjde mě to fakt na výškach "přepálený" nemůžu si pomoct .
Naposledy upravil(a) ball dne 20 kvě 2015 00:51, celkem upraveno 2 x.
-
- Profesionál
prosly mi hlavou k702, beyer 880, 770, 990, sennheiser hd650, audeze lcd-2 (a pak nizsi rady jako akg k121 nebo DJsky sennheiser hd25). audeze jsou jina liga, a z toho zbytku -- jak rikas, ty akg maji hodne neutralni projev, az to muze bejt prilis. prisly mi (ty k702) vyborny na detaily, stereo a treba kontrolu masteringu, v tom jsou skvely. ale na 'vibe' tomu asi chybi neco odspoda (nejsou podle me prevyskovany, spis nemaji tak vyrazny basy). jsou taky hodne citlivy na distorze a mas tendenci delat veci moc vyklesteny (YMMV). v tom parametru 'vibe' bych nejvys zaradil asi ty beyery, je to fajn kompromis. akg 121 mam spis na tracking, jsou charakterem podobny jako vsechny akg -- bud ti to vyhovuje, anebo ti to vubec nesedne.
Ty hd25 jsem slyšel přisli mě dobré akorát celkem zdůrazněny bas, Zajimáji mě ty K702 asi si je půjcím ted někdy..
Naposledy upravil(a) ball dne 20 kvě 2015 00:52, celkem upraveno 1 x.
pokial nemas kvalitny sluchatkovy zosik tak tie K702 ti budu hrat celkom podobne ako DT990 ale bez bassu. bude tam viac detailov, trochu lepsie stredy ale spodok slaby. su velmi, velmi svetle
valím to na te Saffire zvukovce tam by neměl byt problem s kvalitou ..osobně nemám zkušenost z jinym dražsím sluch.zesikem ...akorát jsem zaregistroval že muj prehravac iriver už nemá moc vykonu vybudit ty bayery tech 250 ohm je už dost ale tak to se dalo čekat ... na zvukovce Line 6 taky slabý ale u té Saffire pro 24 v pohodě ,jinak když porovnávam jak to hraje tak nepocituju vubec nějaký dramaticky rozdily ve zvuku a to ani u toho Iriveru ...
ps: do postele večer na poslech se mě nechce tahat noták se zvukovkou
stačil by nějaký levnučky treba od behringer nebo ART ? myslým jen k tomu iriveru na to večerní žvýkání 
ps: do postele večer na poslech se mě nechce tahat noták se zvukovkou

Jojo to potvrdim sluchatkovej zesik ke sluchatkum, ktery maji vic jak 150 ohmu je dulezitej. Sam jsem sedivil kdyz jsem si svoje Akg, ktery jsou. !600! ohmu pustil na beznych zesilovacich a prehravacich, strasnej zvuk z toho lezl mekky, bolavy vejsky, zadny basy,
nepevnej zvuk.
nepevnej zvuk.
jj , a jakej sluch.zesík poradíte ?? bude stačit nejaky Behringer nebo ART ??
Tak jsem to pořádně zkoušel a na te Saffire bych nevidel problém ve vybuzení už od poloviny volume to hraje dost nahlas, myslým ze je to uplně v pohodě dostatečné . zkousel jsem i Hifi zesilovač NAD 320 a ještě jinou zvukovku Esi Julia a hrálo to cca stejně hlasitě . Zvuk to mělo pořád stejný.
Ale přišel jsem přišel na jinou vec co razatně změnílo zvuk Dt990 pro ,kdyz si je pořádně přitlačím na uši tak je ten zvuk uplně jiny a daleko lepsí ! středy vystoupily a vyšky jsou prijemnějsí ... je to těma náušníkama ,našel jsem to i v testu Muzikusu kde byl velky test sluchátek . psal to tam Ivo Viktorín ,napsal to samé že po přimáčknuti byl daleko jiny a lepsi poslech ,že třeba po roce používání to může hrát uplne jinak ... Ale jestli si to nějak sedne časem nevim ,protoze ten přítlak už nijak vetsi neudelam .. to mě fakt mrzí protože jinak jsou to nejpohodlnějsí a nejlehčí sluch. co jsem zkoušel a po tom stlační naušníku hrajou luxusně tak jak bych si to představoval .tak akorat všechno ...tak nevim no .. pozorovaly jste podobný jev na vašich DT 990 ?
Ale přišel jsem přišel na jinou vec co razatně změnílo zvuk Dt990 pro ,kdyz si je pořádně přitlačím na uši tak je ten zvuk uplně jiny a daleko lepsí ! středy vystoupily a vyšky jsou prijemnějsí ... je to těma náušníkama ,našel jsem to i v testu Muzikusu kde byl velky test sluchátek . psal to tam Ivo Viktorín ,napsal to samé že po přimáčknuti byl daleko jiny a lepsi poslech ,že třeba po roce používání to může hrát uplne jinak ... Ale jestli si to nějak sedne časem nevim ,protoze ten přítlak už nijak vetsi neudelam .. to mě fakt mrzí protože jinak jsou to nejpohodlnějsí a nejlehčí sluch. co jsem zkoušel a po tom stlační naušníku hrajou luxusně tak jak bych si to představoval .tak akorat všechno ...tak nevim no .. pozorovaly jste podobný jev na vašich DT 990 ?
Naposledy upravil(a) ball dne 22 bře 2013 20:05, celkem upraveno 1 x.