Vhodný domací mixpult pro syntezátory?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
aq

Vhodný domací mixpult pro syntezátory?

Příspěvek od aq »

Už dlouho hledám a vybírám vhodný (nejlépe rackový) linkový mixpult pro smíchání výstupů z několika syntezátorů, sampleru, PC apod. s možností směrování signálů zpět do vstupu sampleru, zvukové karty, efektové jednotky apod. Můžete někdo doporučit vhodný mix s těmito vlastnostmi?

Co potřebuji: ideálně 16 mono nebo 8 stereo linkových vstupů, několik AUXů, směrování alespoň do jedné nebo více podskupin, minimální rozměry a váha, možnost uchycení do racku (vhodné umístění konektorů, např. vzadu)

Co nepotřebuji: mikrofonní předzesilovače a XLR vstupy, ekvalizace, integrovanou efektovou jednotku (může být)

Kandidáti: Behringer RX1602 (jediný AUX, nemá podskupiny), Behringer RX1202FX (2x AUX, nemá podskupiny), Mackie LM-3204 (špatně se shání, mohl by umět směrovat do více podskupin), Mackie 1604-VLZ3 (dražší, možná zcela nevyužiju, ideální možnosti směrování s 6 AUX a podskupinami, konektory lze otočit dozadu)

Předem díky za jakákoli doporučení.

aq

Re: Vhodný domací mixpult pro syntezátory?

Příspěvek od aq »

Díky za tip. Po tomto mixu jsem se taky poohlížel, zvláště dokud jsem uvažoval nad multitrack-nahráváním do počítače. Aktuálně se však ukazuje, že víc než to bych využil směrování signálu do různých vstupů, abych nemusel přepojovat kabely. Jestli se nemýlím, tak tento mix má jen 1 stereo podskupinu a 2x AUX a navíc proti tomuto mixu asi hraje i jeho cena. Co se koncepce týká, tak mi tento mix přijde trochu omezující v tom, jak které vstupy použít (mono/stereo, sdílení s returny apod.), ale v praxi jsem ho nezkoušel. Zmiňovaný Mackie se mi líbí tím, že má 16 mono vstupů, jeden jak druhý a k tomu returny.

jackies

Příspěvek od jackies »

Kombinace klasického analogového mixpultu a vícekanálové zvukové karty.
Třeba jsi ho přehlédl a hodil by se ti.
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93979

aq

Příspěvek od aq »

Pravda, tento ONYX jsem asi přehlédl, nicméně řeč byla o jiném požadavku, nežli o vícekanálové zvukové kartě - raději klasický analog s AUXy a podskupinami, které využiju pro směrování do vstupu sampleru, do efektové jednotky, do vstupu syntezátoru/vokoderu nebo do zvukové karty. Tedy něco na způsob Mackie 1604-VLZ3 nebo třeba Behringera X2442, ale pokud možno ve "štíhlejším" provedení (nevyužiju XLR vstupy, mikrofonní předzesilovače, EQ..).

Odpovědět