Výběr vhodné repro sestavy
Výběr vhodné repro sestavy
Dobrý den, potřeboval bych poradit, sháním kompletní PA systém který se bude používat na diskotéky, do menšího klubu s kapacitou max. 100 lidí a i to je možná moc a má být instalován na stálo. Paní majitelka je trochu šetřivá a dá k dispozici pouze 10 000,-, když jí budu hodně přemlouvat dá 12 000,. Upřednostnili bychom aktivní reproboxy, vzhledem k tomu, že na tom nemůže nikdo nic podělat
S výkonem bych nebláznil a maximální strop je 500W a jeden malý subbass, prostor je opravdu malý a nechci utrhat lidem hlavy, na druhou stranu by to mělo trošku hrát, ale opravdu rozumně. Reproboxy budou určitě zavěšeny na stropě a subbass samozřejmě na zemi, nevím jestli tahle informace něčemu pomůže, ale jistota je jistota
Bylo mi řečeno, že aparát může být i z bazaru, ale prostě nevím jak ho vybrat aby měl čistý a jasný zvuk, jestli to je vůbec s takovou částkou možné .
Děkuji za každou radu a návrh .
Re: Výběr vhodné repro sestavy
Neporadím, ale držím ti palce.
V tom dotazu vidím rozpor, který asi jen tak nevyřešíš. Ten za 10.000.-
Nejde k tomu
- 100 lidí
- aktivní
- čistý a jasný zvuk
- subwofer
Pak je ještě v diskuzi jakás takás výdrž ve funkčnosti alespoň na nějaký týden a ne na jednu akci.
Možná se sebezapřením něco od Behringeru 2x B212D
V tom dotazu vidím rozpor, který asi jen tak nevyřešíš. Ten za 10.000.-
Nejde k tomu
- 100 lidí
- aktivní
- čistý a jasný zvuk
- subwofer
Pak je ještě v diskuzi jakás takás výdrž ve funkčnosti alespoň na nějaký týden a ne na jednu akci.
Možná se sebezapřením něco od Behringeru 2x B212D
muzikant
deset za jednu bednu vidim jako rozumny minimum, nikoliv za par. s vykonem bych naopak nesetril, provozovat bednu na hrane muze znamenat, ze ti ji jednoho dne nekdo nakrasno odkragluje a ty se nej, na chudaka, nebudes moct vlastne ani zlobit. dulezity je si uvedomit, ze vykon a hlasitost nejsou v linearnim vztahu...
Finanční prostředky, které máš k dispozici, jsou na daný účel opravdu málo... Paní majitelka je šprýmařka.
Mrkni na Uliho B912Neo... Na thomanu je mají v akci za 6000,- Skoro všude v našich hudebninách stojí více jak dvakrát tolik...
Mrkni na Uliho B912Neo... Na thomanu je mají v akci za 6000,- Skoro všude v našich hudebninách stojí více jak dvakrát tolik...
Děkuji za odpovědi
Vím že rozpočet 10 000,- je hrozně málo, kdyby byl rozumný tak se dá aparát sehnat bez problému a vybral bych ho bez otázek. Ale při takovém rozpočtu jsem si nevěděl rady a zkusil se zeptat, jestli někdo neřešil podobný problém
Když se mě ptala kolik stojí takový aparát a má odpověď zněla "aparát co už docela hraje pod 30 000,- nejde" tak na mě koukala jak na blázna, o to víc když jsem řekl za kolik jsem kupoval jednu bednu od SPL Acoustics
Ale i tak díky 
Pozeral som to, fakt úspora 60%... ale bude to hrať?marylin píše:Finanční prostředky, které máš k dispozici, jsou na daný účel opravdu málo... Paní majitelka je šprýmařka.
Jednu mám a druhá je po 10ti denním zkoušení té první na cestě... Jsem spokojený s přednesem i výkonem. Pro mé účely (ozvučení zpěvu v hlasité metalové kapele) je naprosto dostačující... V neděli s těmato bednama zvučím děckám minidivadlo, tak budu mít zase více postřehů... Ale raději si tu bednu někde poslechni. Co člověk, to jiná chuť. Rozhodně si myslím, že se jedná o jednu z těch povedenějších věcí od Uliho... Zapřísáhlí Uliho odpůrci by třeba tvrdili opak 
marylin:
Dík za postrehy. Zaujala ma tá cena... by som to zobral do skúšobne ku klávesom. To by šlo, nie?
Dík za postrehy. Zaujala ma tá cena... by som to zobral do skúšobne ku klávesom. To by šlo, nie?
Klingáč: Ke klávesám by to podle mě mohlo bohatě stačit...
Jinak pár postřehů, ze včerejšího zvučení s dvojicí Neo912:
1) Při "bežné" hlasitosti jsou repra krásně srozumitelná, když se zvukový zdroj lehce pošteluje na EQ, tak z toho leze docela příjemný zvuk... Při vyšší hlasitosti ty repra jdou do mírného zkreslení a srozumitelnost jde tak trochu stranou... Člověk nemůže od Uliho čekat zázraky, že... Ale s tímto se potýkají i reprobedny z vyšší cenové kategorie...
2) Ty bedny zahrají obstojně i bas. Disco na zumbu absolutně v pohodě...
3) Zadní konektory na přívodní elektrokabel jsou peklo. Kabel v nich nedrží a má tendence vypadnout. Jakoby tam ani nepasoval. Když bedna hraje ve vyšších hlasitostech, tak se samozřejmě může rozvibrovat a kabel má tendence vypadnout... Vymýšlel to asi nějaký blázen... Nicméně toto není jen problém Uliho výrobků...
4) Zvučil jsem vystoupení ZUŠky - duo klavír a saxofon. Naprosto OK, učitelé si zvuk pochvalovali... To samé dětské divadlo, sem tam nějaký průvodní komentář...
5) Výkon (celková hlasitost) mě velmi mile překvapil... Zvučil jsem sál kulturáku o velikosti cca 15x8 m a rozhodně jsem je netavil na max.... Samozřejmě se subbasy by to bylo o něčem jiném, ale i jen vršky na toto (=nazvučení dětského divadla, občasné puštění muziky k tanci, klavír+ságo) bohatě stačily...
6) Závěr: Za tu cenu jsem nadmíru spokojen... Své využití najdou nejen ve zkušebně na zpěv (což byl můj původní plán).
M.
Jinak pár postřehů, ze včerejšího zvučení s dvojicí Neo912:
1) Při "bežné" hlasitosti jsou repra krásně srozumitelná, když se zvukový zdroj lehce pošteluje na EQ, tak z toho leze docela příjemný zvuk... Při vyšší hlasitosti ty repra jdou do mírného zkreslení a srozumitelnost jde tak trochu stranou... Člověk nemůže od Uliho čekat zázraky, že... Ale s tímto se potýkají i reprobedny z vyšší cenové kategorie...
2) Ty bedny zahrají obstojně i bas. Disco na zumbu absolutně v pohodě...
3) Zadní konektory na přívodní elektrokabel jsou peklo. Kabel v nich nedrží a má tendence vypadnout. Jakoby tam ani nepasoval. Když bedna hraje ve vyšších hlasitostech, tak se samozřejmě může rozvibrovat a kabel má tendence vypadnout... Vymýšlel to asi nějaký blázen... Nicméně toto není jen problém Uliho výrobků...
4) Zvučil jsem vystoupení ZUŠky - duo klavír a saxofon. Naprosto OK, učitelé si zvuk pochvalovali... To samé dětské divadlo, sem tam nějaký průvodní komentář...
5) Výkon (celková hlasitost) mě velmi mile překvapil... Zvučil jsem sál kulturáku o velikosti cca 15x8 m a rozhodně jsem je netavil na max.... Samozřejmě se subbasy by to bylo o něčem jiném, ale i jen vršky na toto (=nazvučení dětského divadla, občasné puštění muziky k tanci, klavír+ságo) bohatě stačily...
6) Závěr: Za tu cenu jsem nadmíru spokojen... Své využití najdou nejen ve zkušebně na zpěv (což byl můj původní plán).
M.
Marylin:
Vďaka za obsiahle postrehy. Tak sme aj napriek "všetkému" objednali.. Uvidíme.
Vďaka za obsiahle postrehy. Tak sme aj napriek "všetkému" objednali.. Uvidíme.
Jakožto dlouholetý spokojený uživatel RCF bych doporučil jako minimální setup 2x RCF710 A , ta bedna hraje sakra nahlas. A srozumitelně i když jede v maximu. A na 10" jede i hodně nízko. A časem to podpořit RCF SUB705.
Např. RCF 310A když jede už na krev tak se zvuk slije v jednu zvukovou kouli
Měl jsem 310,410 a teď 710A Ty 710tky jsou opravdu nezkutečné za daný peníz !!
Na tu Uliho bednu u Thommana jsem se díval před týdnem a doporučil jsem ji kamarádovi na takové to "domácí" hraní, narozeniny atd... před tím jsi ode mne párkrát půjčoval 710A tak doufám že mi ten ULIzázrak nepříde omlátit o hlavu.U Uliho je vždy ošemetná spolehlivost a rychlý servis. Nechtěl bych být u toho když 100 přiopilým lidem na diskotéce musím oznámit že končíme protože shořela bedna
Např. RCF 310A když jede už na krev tak se zvuk slije v jednu zvukovou kouli
Měl jsem 310,410 a teď 710A Ty 710tky jsou opravdu nezkutečné za daný peníz !!
Na tu Uliho bednu u Thommana jsem se díval před týdnem a doporučil jsem ji kamarádovi na takové to "domácí" hraní, narozeniny atd... před tím jsi ode mne párkrát půjčoval 710A tak doufám že mi ten ULIzázrak nepříde omlátit o hlavu.U Uliho je vždy ošemetná spolehlivost a rychlý servis. Nechtěl bych být u toho když 100 přiopilým lidem na diskotéce musím oznámit že končíme protože shořela bedna
Tak to prišlo - odskúšali sme a zatiaľ to nejak hrá - zdá sa že lepšie ako stávajúce Lewitz (síce to 4xvyhodilo poistky ale tam je všetko napichané v starej pivnici na jednu fázu, tak sa nečudujem) Zdá sa, že na miestne potreby do skúšobne postačuje. Otázka je, ako dlho vydrží.klingáč píše:Pozeral som to, fakt úspora 60%... ale bude to hrať?marylin píše:Finanční prostředky, které máš k dispozici, jsou na daný účel opravdu málo... Paní majitelka je šprýmařka.
Každopádne vďaka za tip..
Takže B912NEO po niekoľko(3)mesačnom skúšaní stále hrá, vyzerá že nechrčí.. Dúfam že vydrží..
Chceme objednať zase čosi podobné.. Neviete o nejakej akcii, alebo doporučiť niečo podobné v príbuznej cenovej relácii?
Čo by sa teraz oplatilo? Vďaka.
Chceme objednať zase čosi podobné.. Neviete o nejakej akcii, alebo doporučiť niečo podobné v príbuznej cenovej relácii?
Čo by sa teraz oplatilo? Vďaka.
K predchádzajúcemu príspevku: B912NEO už samozrejme dlhšie nehrá.
Zostávame pri RCF 310-A, tie hrajú furt.
Zostávame pri RCF 310-A, tie hrajú furt.