zvol mezi 4 digitálníma piánama
zvol mezi 4 digitálníma piánama
Rád bych se s Vámi touto cestou trochu poradil a udělal si průzkum veřejného mínění ohledně mnou vybraných 4 druhů digitálních pián v cenové relaci do nějakých cca 20 tisíc korun. Přikládám odkazy na jejich foto, popisky, cenu ...
Yamaha P 70
Casio PX 310
Medeli SP1-R
Viscount Viva
Yamaha P 70
Casio PX 310
Medeli SP1-R
Viscount Viva
Jak bych je seradil (1 nejlepsi, 4 nejhorsi):
1. Yamaha
+ osvedceny stroj, kvalitni klavesnice, slusne zvuky
- nema vicevrstve samply
2. Casio
+ 3-vrstve samply
- horsi klavesnice, horsi zvuky (Slysel jsem predchozi generaci, tahle bude mozna znit lepe)
3. Medeli (Hong Kong)
+ Cena
- Nikdy jsem se s tim nesetkal ani neznam nikoho, kdo by to znal. Pres Internet bych tak kupoval zajice v pytli, pokud bych si na to nezahral.
4. Viscount Viva (Italy)
+ hodne zvuku, docela pozitvni reference od uzivatelu, co to maji
- 76 klaves, pouze polovyvazene klapky, vyssi cena, zase urcitym zpusobem zajic v pytli jako Medeli.
Proc neuvazujes jeste o Korg SP serii misto Medeli a Viscount? To je podle me docela bomba. Vyborna klavesnice a dobre zvuky. A GEM prp serie neni take uplne zly, i kdyz klasicke piano ma slabsi. Ten je silny hlavne v jinych zvucich.
1. Yamaha
+ osvedceny stroj, kvalitni klavesnice, slusne zvuky
- nema vicevrstve samply
2. Casio
+ 3-vrstve samply
- horsi klavesnice, horsi zvuky (Slysel jsem predchozi generaci, tahle bude mozna znit lepe)
3. Medeli (Hong Kong)
+ Cena
- Nikdy jsem se s tim nesetkal ani neznam nikoho, kdo by to znal. Pres Internet bych tak kupoval zajice v pytli, pokud bych si na to nezahral.
4. Viscount Viva (Italy)
+ hodne zvuku, docela pozitvni reference od uzivatelu, co to maji
- 76 klaves, pouze polovyvazene klapky, vyssi cena, zase urcitym zpusobem zajic v pytli jako Medeli.
Proc neuvazujes jeste o Korg SP serii misto Medeli a Viscount? To je podle me docela bomba. Vyborna klavesnice a dobre zvuky. A GEM prp serie neni take uplne zly, i kdyz klasicke piano ma slabsi. Ten je silny hlavne v jinych zvucich.
Zadne,vsecko to jsou strasne sracky ktere s pianem maji spolecny jenom nazev.Zcela vyhozene prachy...Jednu mrdku jsi prodal a dalsi chces koupit.Jaky to ma vyznam ??Pokud chce slusne SP do dvacky,jedine starsi z druhe ruky.
Ja bych si za necelou dvacku koupil velmi slusny master,neco jako treba fatarackou 880tku a podle zbylych financi nejaky modul.Treba podelane micropiano.Budes zvukove a hlavne pocitove pri hrani nekde uplne jinde nez z tema hrackama.
Ja bych si za necelou dvacku koupil velmi slusny master,neco jako treba fatarackou 880tku a podle zbylych financi nejaky modul.Treba podelane micropiano.Budes zvukove a hlavne pocitove pri hrani nekde uplne jinde nez z tema hrackama.
pocitove bude s SL880 v prdeli vdaka klaviature.nunu píše:Zadne,vsecko to jsou strasne sracky ktere s pianem maji spolecny jenom nazev.Zcela vyhozene prachy...Jednu mrdku jsi prodal a dalsi chces koupit.Jaky to ma vyznam ??Pokud chce slusne SP do dvacky,jedine starsi z druhe ruky.
http://www.musicstore.de/
Jednoznacne Oberheim MC-1000 (provereny, spousta nej ohlasu ) a k nemu modul z druhe ruky napriklad Kurzweil Micropiano nebo novejsi ME1 nebo Ensoniq MR Rack tyhle starsi moduly sezenes od 5 do 10 tacu.
http://www.musicstore.de/de/global/15_0 ... store.html
cca 13 tisic klaviatura je lepsi nez u Fatara .
Jednoznacne Oberheim MC-1000 (provereny, spousta nej ohlasu ) a k nemu modul z druhe ruky napriklad Kurzweil Micropiano nebo novejsi ME1 nebo Ensoniq MR Rack tyhle starsi moduly sezenes od 5 do 10 tacu.
http://www.musicstore.de/de/global/15_0 ... store.html
cca 13 tisic klaviatura je lepsi nez u Fatara .
Re: zvol mezi 4 digitálníma piánama
vacsina z tvojich navrhov ma vstavane repro, co je podla mna pri hre dost podstatna vec, ktoru mnohi podcenuju. skuste si pani zahrat na dobrom piane cez externe repro a na tom istom so vstavanymi repro.... zistite rozdiel, ktory nie je pocut ale citit v rukach (aj klasicke piano vytvara vybracie, ktore umocnuju zazitok z hry). aj preto osobne vacsinou davam prednost P120 pred P90...Yogi píše:Rád bych se s Vámi touto cestou trochu poradil a ud%u11blal si pr%u16fzkum ve%u159ejného mín%u11bní ohledn%u11b mnou vybraných 4 druh%u16f digitálních pián v cenové relaci do n%u11bjakých cca 20 tisíc korun. P%u159ikládám odkazy na jejich foto, popisky, cenu ...
Yamaha P 70
Casio PX 310
Medeli SP1-R
Viscount Viva
vstavane repro mozu byt zaujimave pre toho, kto planuje na danom nastroji hravat doma len tak pre radost
Poshook píše:pocitove bude s SL880 v prdeli vdaka klaviature.nunu píše:Zadne,vsecko to jsou strasne sracky ktere s pianem maji spolecny jenom nazev.Zcela vyhozene prachy...Jednu mrdku jsi prodal a dalsi chces koupit.Jaky to ma vyznam ??Pokud chce slusne SP do dvacky,jedine starsi z druhe ruky.
No nevim jaka prdel,ale v 880 by mela byt fataracka TP10 a tu treba ma i K2500X .A pro mne je tedy moc prijemna.Muze to byt otazkou vkusu,ja bych se ji nebranil.Kazdopadne je ten fatar nekde uplne jinde nez m-audio nebo cme.
TP10 ma treba taky doepfer 4 a urcite i mnoho dalsich.Ruku do ohne sice za to nedam ze v SL880 bude nachlup stejna,ale mela by byt.
SL880 je pocitovo podstatne odlisna ako K2500X (je tvrdsia a tazkopadnejsia - celkovo menej muzikalna). samozrejme, je urcite lepsia ako CME alebo M-Audio, ale napriklad ta P70 ma klaviaturu o triedu lepsiu.
Ja mam z klaviatur v master keyboardoch dost divne pocity a zatial som nenarazil na taku, ktora by sa aspon naznakom vyrovnala klaviatrue aj toho najlacnejsieho znackoveho stage piana (Yamaha, Roland, Korg, Gem...).
Mozno by sa fakt oplatilo poobzerat sa po uz hotovom stage piane z druhej ruky
Ja mam z klaviatur v master keyboardoch dost divne pocity a zatial som nenarazil na taku, ktora by sa aspon naznakom vyrovnala klaviatrue aj toho najlacnejsieho znackoveho stage piana (Yamaha, Roland, Korg, Gem...).
Mozno by sa fakt oplatilo poobzerat sa po uz hotovom stage piane z druhej ruky
Kurzweil MicroPiano vlastním
Pozapomněl jsem na důležitou informaci - modul Kurzweil MicroPiano mám již doma za pohodový 3 tisíce. Takže vlastně zvuk dostačujícího klavíru a dost kvalitních kombinací elektrickýho piána pro live hraní je.
A co se týče těch tlaků od NUNU, už mě to fakt nebaví poslouchat. Budu se rozhodovat podle názorů vícero lidí a hlavně vlastního úsudku po vyzkoušení jednotlivých variant. Hrál jsem na P70 v Yamamusic a neměl jsem s tím žádnej problém - zvuk rhodes byl sice slabší, ale ten bych měl v záloze z Kurzweila. S klaviaturou jsem byl vklidu, bavilo mě na to hrát - ty si podlě mě moc řešič. Já chci po večerech v Praze kam jezdim za prací cvičit kromě bicích i na klávesy to je všechno a nejsem ani tak zmlsanej - alespoň co se klaviatury týče, ta yamahácká je vklidu.
A co se týče těch tlaků od NUNU, už mě to fakt nebaví poslouchat. Budu se rozhodovat podle názorů vícero lidí a hlavně vlastního úsudku po vyzkoušení jednotlivých variant. Hrál jsem na P70 v Yamamusic a neměl jsem s tím žádnej problém - zvuk rhodes byl sice slabší, ale ten bych měl v záloze z Kurzweila. S klaviaturou jsem byl vklidu, bavilo mě na to hrát - ty si podlě mě moc řešič. Já chci po večerech v Praze kam jezdim za prací cvičit kromě bicích i na klávesy to je všechno a nejsem ani tak zmlsanej - alespoň co se klaviatury týče, ta yamahácká je vklidu.
To nejsou tlaky,to jsou zkusenosti.Netvrdim ze jsou ty jedinne sparavne.Napsal jsem ze bych si poridil master a modul a vida,micropiano je doma...Je mi fakt jedno co si koupis,kup si treba tri nove casia kdyz se ti zdaji pro tve naroky v pohode.Navic jsem nevedel ze to mas na cviceni,mel jsem dojem ze jsi neco nekdy psal o nejake jazz formaci a hledas prvotridni piana s organovyma zvukama.Asi jsem se splet.Kazdopadne to byl nadlouho muj posledni prispevek ve kterem jsem se snazil podelit o neco cim jsem taky prochazel.Jenom ti preju abys koupil tak,aby za tri mesice nebo pul roku tady nebylo zase co si mam koupit...Protoze novy nastroj hodne rychle ztraci na cene.Tot vse.
Poshokoovi dik za upresneni ohledne klapek.
Poshokoovi dik za upresneni ohledne klapek.
as for live performances
Je to slozitejsi, primarne je to na hrani, skladani (zadny sekvencery, noty) a baveni se doma. Tech koncertu nebude az tolik a kdyz budou, tak nejdriv v zime a to jeste nikdo nevi jak vubec budou probihat a vypadat - priorita je ted deska
Btw, neber to jako negativni postoj, jen davam prostor taky ostatnim
Jak znamo rady jedne strany (kdysi te cervene) jsou vzdycky mene nez pluralita svobodnych nazoru ... tot vse ode mne.

Btw, neber to jako negativni postoj, jen davam prostor taky ostatnim Jak znamo rady jedne strany (kdysi te cervene) jsou vzdycky mene nez pluralita svobodnych nazoru ...
toto treba vytesat do kamene - naprosty souhlas.jsi prilis daleko,kdybys byl bliz a jednou dojel mas jasno alespon v tom,kam chces jit a kam uz ne.Osahas ,poslechnes zkusis a vis.Takto po netu i pri nejlepsi vuli to moc nejde.
Deska alespon pro me chapani by mela mit co nejlepsi zdroj zvuku.Osobne bych cvicil na necem ale na vlastni zaznam bych si pujcil co nejlepsi nastroje.Teda pokud pouzivas takove ktere maji temer vsecky stage piana.Jak rikam,pro mne je priorita cislo jedna vysledny zvuk,pokud ten stoji za prd,muzou si hrat co chteji ale nebudu to moc poslouchat,protoze mne to vnitrne nasira a vytaci,zvlaste na deskach,teda spis na CD...
Zkusenost z nedavne doby,byl jsem se podivat na kamarada.Maji prvotridni zpevacku,ta holka je zazrak.Skladba od PEHY - SPOMAL. Parada,holka zarila,ale cele se to pro mne zkurvilo za prve zvukem z beden a za druhe zvukem piana z SY 77...Vysledek byl spatny jen kvuli tomu.Zahrane perfektne,zazpivane jeste lip.Kdyby to hralo podle mych predstav,polovina lidi u toho prestane i dychat -))Neni to moc obratne napsane,jenom jsem chtel rict to,za cim si stojim stale - pokud to nebude hrat dobre,obrovsky to degraduje veskere snazeni se a drinu s cvicenim,vymyslenim a co ja vim co jeste vsechno.
Uz to nebudu dal rozebirat,bylo to na dokresleni mych nazoru proc jsou takove jake jsou.
toto treba vytesat do kamene - naprosty souhlas.jsi prilis daleko,kdybys byl bliz a jednou dojel mas jasno alespon v tom,kam chces jit a kam uz ne.Osahas ,poslechnes zkusis a vis.Takto po netu i pri nejlepsi vuli to moc nejde.
Deska alespon pro me chapani by mela mit co nejlepsi zdroj zvuku.Osobne bych cvicil na necem ale na vlastni zaznam bych si pujcil co nejlepsi nastroje.Teda pokud pouzivas takove ktere maji temer vsecky stage piana.Jak rikam,pro mne je priorita cislo jedna vysledny zvuk,pokud ten stoji za prd,muzou si hrat co chteji ale nebudu to moc poslouchat,protoze mne to vnitrne nasira a vytaci,zvlaste na deskach,teda spis na CD...
Zkusenost z nedavne doby,byl jsem se podivat na kamarada.Maji prvotridni zpevacku,ta holka je zazrak.Skladba od PEHY - SPOMAL. Parada,holka zarila,ale cele se to pro mne zkurvilo za prve zvukem z beden a za druhe zvukem piana z SY 77...Vysledek byl spatny jen kvuli tomu.Zahrane perfektne,zazpivane jeste lip.Kdyby to hralo podle mych predstav,polovina lidi u toho prestane i dychat -))Neni to moc obratne napsane,jenom jsem chtel rict to,za cim si stojim stale - pokud to nebude hrat dobre,obrovsky to degraduje veskere snazeni se a drinu s cvicenim,vymyslenim a co ja vim co jeste vsechno.
Uz to nebudu dal rozebirat,bylo to na dokresleni mych nazoru proc jsou takove jake jsou.
Yogi, jestli mas doma ten modul, tak to uplne meni situaci. Proc tedy uvazujes o tech digi pianech, co jsou vypsane nahore? Muzes si prece koupit jen master a je to. Napriklad ten Oberheim, co doporucuje Martin.
Jeste jedna otazka: Trenoval jsi v minulosti alespon par let na klasickem pianu? Pokud ne, tak ta kladivkova mechanika muze ted pro tebe predstavovat urcity problem. Hure se ti na to bude hrat a dlouho to trva (rok nebo dva), nez si na to zvyknes. Jestli jsi nehral na klasicke piano, tak by mozna byla resenim polovyvazena mechanicka, ale ta zase nedovoluje takovy feeling z hrani jako kladivkova.
Jeste jedna otazka: Trenoval jsi v minulosti alespon par let na klasickem pianu? Pokud ne, tak ta kladivkova mechanika muze ted pro tebe predstavovat urcity problem. Hure se ti na to bude hrat a dlouho to trva (rok nebo dva), nez si na to zvyknes. Jestli jsi nehral na klasicke piano, tak by mozna byla resenim polovyvazena mechanicka, ale ta zase nedovoluje takovy feeling z hrani jako kladivkova.
TO Fova
Jo tu dulezitou informaci jsem zapomnel - ten modul je dostacujici myslim, ikdyz zase nema vsechny zvuky, ale budiz.
Co se klaviatury tyce, ucil jsem se pred spoustou let v lidusce na klasickej klavir i doma jsem ho mel. V domacim studiu mam M-Audio Keystation Pro 88, coz je taky kladivkova mechanika a fakt se mi na ni hraje o dost lip, nicmene to je doma - ve studiu, kde je moznost pres MIDI ty pocity tam davat a nahravat na kolik pokusu chci dokud nejsem spokojenej se vsema parametrama ty nahravky - samo jsem vychcanek jako kazdej jinej a pak si drobny chyby a nedostatky at uz v rytmu (kvantizace, ikdyz ta nikdy neni dobra, radeji obcas posunu tu a tam notu, kterou jsem vylozene podelal) nebo pocit (velocity ...). Nicmene na cviceni v Praze a prip. tu a tam hrani na koncertech asi neni zase az tak number one quality klaviatura nutna, je lepsi kdyz to neni uplnej shit, ale na koncerte se jsou prioritou spis zvuk, celkovej dojem z muziky a nejaky detaily v klaviru nebo tak to tam stejne nikdo nepostrehne - ikdyz preciznost je na miste vsude
Vlastne jsem v klasicky situaci, kdy se snazim vyresit vec, ktera me pali ted (cviceni na klavesy po vecerech v Praze - jinak mam kramy na muziku doma mimo Prahu), ale taky trochu hledet do budoucnosti, abych pomalu zacal premyslet jak budu chtit vubec prezentovat svoji muziku live ... Slozita vec, myslim, ze vsichni co skladaj na kompu vedi o co go.
Co se klaviatury tyce, ucil jsem se pred spoustou let v lidusce na klasickej klavir i doma jsem ho mel. V domacim studiu mam M-Audio Keystation Pro 88, coz je taky kladivkova mechanika a fakt se mi na ni hraje o dost lip, nicmene to je doma - ve studiu, kde je moznost pres MIDI ty pocity tam davat a nahravat na kolik pokusu chci dokud nejsem spokojenej se vsema parametrama ty nahravky - samo jsem vychcanek jako kazdej jinej a pak si drobny chyby a nedostatky at uz v rytmu (kvantizace, ikdyz ta nikdy neni dobra, radeji obcas posunu tu a tam notu, kterou jsem vylozene podelal) nebo pocit (velocity ...). Nicmene na cviceni v Praze a prip. tu a tam hrani na koncertech asi neni zase az tak number one quality klaviatura nutna, je lepsi kdyz to neni uplnej shit, ale na koncerte se jsou prioritou spis zvuk, celkovej dojem z muziky a nejaky detaily v klaviru nebo tak to tam stejne nikdo nepostrehne - ikdyz preciznost je na miste vsude

Vlastne jsem v klasicky situaci, kdy se snazim vyresit vec, ktera me pali ted (cviceni na klavesy po vecerech v Praze - jinak mam kramy na muziku doma mimo Prahu), ale taky trochu hledet do budoucnosti, abych pomalu zacal premyslet jak budu chtit vubec prezentovat svoji muziku live ... Slozita vec, myslim, ze vsichni co skladaj na kompu vedi o co go.