Zvukova karta do 1500e
Zvukova karta do 1500e
poprosil by som o radu pri volbe zvukovej karty do studia, firewire a strop je 1500 e zvazujem rme 800 ale necham si poradit...dakujem
Re: Zvukova karta do 1500e
ja by som bral radsej UCX alebo UFX (ale ta uz je cez limit) ..
ta 800ka je zla?
nehovorim ze je zla .. len mi ptide UCX lepsi .. a je zaroven aj FW aj USB , co sa mi zda lepsie ..
-
- Profesionál
Mít €1500 budget na zvukovku, tak rozhodně nevybírám RME. Za tyhle prachy se daj pořídit imo o dost lepší věci jako UAD Apollo, z druhý ruky Lynx Apollo 8 nebo nějakej Apogee (pokud jde osx platformu).
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
Na MIDI.CZ se jedno Apollo válí za 40K. RME bych ale nezatracoval....
pokial si dobry, nepotrebujes az tak top gear, ako niekto, kto to prave tym top vybavenim potrebuje zakryt, ked to beriem ako posluchac. najdolezitejsi je mix.
Motu, Focusrite.
http://www.tcelectronic.com/studio-konnekt-48/
Motu, Focusrite.
http://www.tcelectronic.com/studio-konnekt-48/
toto uz je kandidat na verejne pokarhanie pred nastartovanou V3Skou ..

ako hovoris OFFTOPIC, mne je to uplne jedno Fillippos, pretoze z dnesnej hudby tak 99% aj tak nieje uz hudba. kazdy z tych bohov doziva, po nich tu uz nebude fakt nic. hlavne je dnes moda ked si niekto kupi slaby gear, ze presti aj svojim egom mix NEVE 88R http://news.cnet.com/2300-13772_3-10008433-9.html v hodnote milion $
ale preco? ja to vnimam podobne.Pytkin píše:toto uz je kandidat na verejne pokarhanie pred nastartovanou V3Skou ..
vacsina amaterov namiesto zbierania know-how zacina zberatelstvom hardware.
a studia sa hraju na "top audio quality" a pritom vacsina produkovanej pop hudby (a to ze 95%), taky kvalitny zvuk vobec nepotrebuje.
bol tu niekde post-nuty taky kresleny vtip, ze co je na konci audio retazca za stotisice EUR ? ... MP3 player za 50€ a sluchatka za 20 €.
tak o com je cele to nahananie akustickej kvality? neni to nahodou len vec profesionalnej cti ???
Mdudas: Ja s tym vtipom suhlasim a zaroven nesuhlasim. Na sluchatkach za 5 Eur sa zle spravena robota prejavi taktiez a mozno este drastickejsie nez na nejakych predymenzovanych a prikraslujucich super bedniach.
Máš na výběr třeba ještě nové karty od Steinberg, pakliže třeba jako DAW používáš Cubase, tak by to byla více nežli vhodná volba a co se týče komponentů, tak je to podle mě stejná liga. Jinak RME je fajn a šel bych taky do UCX, Apollo je sice bezva karta, ale dle specifikací a různejch ukázek i komentářů z různých porovnávacích dikuzí vychází dokonce RME zvukově i líp, resp. neutrálněji, čímž nechi nijak zpochybňovat kvality UA, jen si myslím, že za ten ranec navíc to nestojí.semi12 píše:poprosil by som o radu pri volbe zvukovej karty do studia, firewire a strop je 1500 e zvazujem rme 800 ale necham si poradit...dakujem
Naposledy upravil(a) delay dne 18 pro 2013 08:18, celkem upraveno 1 x.
ak si citas jeho prispevky pravidelne , tak musis vediet preco ..MDudas píše:ale preco? ja to vnimam podobne.Pytkin píše:toto uz je kandidat na verejne pokarhanie pred nastartovanou V3Skou ..
no ale existuje aj skupina ludi , co ma kvalitnu aparaturu na pocuvanie .. tak minimalne kvoli nim treba drzat nejaku kvalitu .. Ked mixujem veci pre internet , tak to robim uplne inak , ako ked to ide do telky , alebo nebodaj na nosic ..MDudas píše: bol tu niekde post-nuty taky kresleny vtip, ze co je na konci audio retazca za stotisice EUR ? ... MP3 player za 50€ a sluchatka za 20 €.
tak o com je cele to nahananie akustickej kvality? neni to nahodou len vec profesionalnej cti ???
Taky se priklanim k RME. UCX jsem neslysel, ale asi bude fajn, 800 je starsi, ale peknej a proverenej kousek. Apogee z druhy ruky jak pise Liquid bude dal, otazka je, jestli ma cenu to resit...