Zvuková karta do 6000 Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
pulDag

Zvuková karta do 6000 Kč

Příspěvek od pulDag »

Ahoj,
potřeboval bych zvukovou kartu PCIe/USB zejména na poslech, která musí mít symetrický výstup TRS/XLR. Připojovat k ní budu bedny na úrovni Adam S2a.

Bude stačit ESi Julia XTe nebo mám mířit do vyšších vod?

Díky za odpověď. :palec+:

TOM-Thak

Re: Zvuková karta do 6000 Kč

Příspěvek od TOM-Thak »

Skoda, ze nemas firewire. Za 6 bys koupil mozna nejakou motu z druhe ruky. Takhle je to tak na m-audio nebo scarlett 2i2. S2A uz nejsou lowcost bedny, abys k nim mel lowcost zvukovku.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Jestli je to primárně na poslech a má to být za relativně málo peněz, jak píšeš, tak bych doporučil kouknout na tři produkty..

BMC-2 od TC
http://www.thomann.de/cz/tc_electronic_bmc2.htm
DA převodník s digitální regulací hlasitosti, přijde mi ve své kategorii jako skvělý, ale podle mě je trochu neprávem opomíjený, jelikož to není přímo zvukovka. Ale jestli jsi psal, že to má být spíš na poslech, tak se to dá samozřejmě nakrmit např. digitálním výstupem s integrované zvukovky v počítači, jestli ho máš. Příp. třeba tou ESI Juli@ nebo nějakým USB rozhraním jako je např. M2Tech HiFace.

Mytek DA96
http://www.thomann.de/cz/mytek_digital_stereo96_dac.htm
O chlup výš a s výrazně lepším sluchátkový zesilovačem.
Když tenhle převodník začínal, tak byl okolo 1200USD.. Před lety přesunuli výrobu do Polska a současná cena je podle mě velmi dobrá vzhledem k tomu, co nabízí.

Audient iD22
http://www.thomann.de/cz/audient_id22.htm
V cenové kategorii rozhraní okolo 10tis. hraje hodně slušně.
Teoreticky by nižší model iD14 měl být podobně osazený, ale neměl jsem jej možnost fyzicky slyšet.

Samozřejmě to není konec světa, existují i líp hrající převodníky a rozhraní, ale za daleko víc peněz.
Všechny tři zmíněné varianty samozřejmě řeší i slušnou regulaci hlasitosti.
Jinak (subjektivně samozřejmě), předchozí generace MOTU (ne poslední AVB modely) nebo např. levnější Focusrite, Steinberg se s tímhle nedá zvukově moc srovnat.. tohle je výrazně lepší.

Michal

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ten TC mame v studiu a fakt je to dobry prevodnik .. Ja som myslel , ze uz sa to ani nepredava ..

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Mě taky přijde pořád hodně dobrý.. :) Doporučil jsem ho i kamarádovi na upgrade domácího Hi-Fi, nejdřív mrmlal, že to nemá dálkové ovládání atd, ale nakonec ho to fakt přesvědčilo.
A baví mě na něm i ta funkce na referenční (presetovou) hlasitost, nastavíš si to na nějaký svůj normál.. mezitím pracuješ na tichý nebo hlasitý poslech.. pak zmáčkneš jedno tlačítko a vrátí tě to na zem.. :)

Michal

mando

Příspěvek od mando »

prave som doma porovnaval Audient ID14 a Tascam UH7000 (predtym som mal Apogee Duet), hra to velmi velmi podobne ale Tascam je pre mna trochu lepsi (tiez 2x drahsi) a ma lepsi sluchadlovy vystup takze si ho necham, Audient by som predal ak by bol nahodou zaujem, je to trochu iny level od Focusrite atd...
Naposledy upravil(a) mando dne 04 led 2016 14:45, celkem upraveno 2 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

do 6000kč nic znatelně lepšího, než je ta ESI Julia, nekoupíš, zůstal bych u ni, jinak kdybys chtěl něco externího, tak v té cenové kategorii mají Steinberg, Focusrite a Native Instruments kvalitní výstupy

pulDag

Příspěvek od pulDag »

Děkuji všem za bohaté vstupy. Audient iD14 je stále cenově velmi přijatelný kousek navíc s výhodou připojení rovnou přes USB. Předpokládám, že ani jedno z výše jmenovaných zařízení nelze někde půjčit a vyzkoušet. Trochu si počtu a případně se ozvu @mando.

Ještě jednou díky :palec+:

Odpovědět