Zdravim,
chtěl bych požádat o radu. Plánuju nákup nějakých near-field monitorů k notebooku, takže budu potřebovat externí usb zvukovku, abych je měl jak připojit.
Chci se zeptat, jakou zvukovku byste doporučili, aby byl rozpočet co možná nejmenší.
Kdysi jsem tohle už řešil a líbila se mi E-MU 0202 USB a ta byla i v pro mě přijatelné cenové kategorii cca 2500,- navíc umožňuje i zapojení nástroje, což mi vyhovuje (hraju na basu a občas něco nahrávám a skládám v cubase).
Ale v současné době tuto kartu v e-shopech moc nevidím, tak nevím, jestli už je stará a nevyrábí se... a podívat se radši po něčem novém... co obdobného byste doporučili?
Primárně toto chci na poslech hudby (už mě nestačí 2.1 sestavy k pc za par stovek) a také na nějaké to občasné nahrávání nástroje a monitoring pro cubase.
Díky moc za jakékoli rady.
Zvuková karta k near-field monitorům
Re: Zvuková karta k near-field monitorům
Co rikas na tohle? Nic levnejsiho me nenapada.

ESI UGM96

ESI UGM96
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,5657,!PVS,5657
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4649,!PVS,4649
Ta UGM je taky řešení, ale ty vstupy jsou docela tragické.
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,4649,!PVS,4649
Ta UGM je taky řešení, ale ty vstupy jsou docela tragické.
Díky za tipy
Ta ESI je sice levná, ale pokud bych zapojil monitory, tak už není výstup na sluchátka.
Lexicon Alpha vypadá sice ideálně i cenově i výbavou, ale slyšel jsem, že je dost problémová co se týče ovladačů a podpory... takže to bych nerad riskoval.
M-Audio se mi líbí... ale zase u něj je pouze RCA výstup, takže nevím, jestli u některých monitorů by to nebyl problém
PreSonus je zase vybavený příliš, třeba midi in/out nevyužiju... a taky cena lehce vyšší...
Tak asi ještě budu hledat, nebo zkusím najít tu e-mo 0202 někde... máte s ní vpohodě zkušenosti? Nebo radši hledat jinou
Ta ESI je sice levná, ale pokud bych zapojil monitory, tak už není výstup na sluchátka.
Lexicon Alpha vypadá sice ideálně i cenově i výbavou, ale slyšel jsem, že je dost problémová co se týče ovladačů a podpory... takže to bych nerad riskoval.
M-Audio se mi líbí... ale zase u něj je pouze RCA výstup, takže nevím, jestli u některých monitorů by to nebyl problém
PreSonus je zase vybavený příliš, třeba midi in/out nevyužiju... a taky cena lehce vyšší...
Tak asi ještě budu hledat, nebo zkusím najít tu e-mo 0202 někde... máte s ní vpohodě zkušenosti? Nebo radši hledat jinou
Ale je, ty výstupy jsou stereo.Callas píše: Ta ESI je sice levná, ale pokud bych zapojil monitory, tak už není výstup na sluchátka.
Nebyl, symetrika není v tvém případě důežitá a u monitorů bez RCA vstupu to spraví správný kabel nebo redukce.Callas píše: M-Audio se mi líbí... ale zase u něj je pouze RCA výstup, takže nevím, jestli u některých monitorů by to nebyl problém
ty esi jsou výborné, mám 6 let starou ESI kartu a funguje porad na 100%, robustni tezke provedeni, pogumovane knoby, 2X MIDI, 6in/10out, spdif, zadna latence, jedine co padlo je ovladac hlasitosti sluchatek - trochu praska - ale co uz, dneska se kazda bebechovina uz resi softwarove