Zvuková karta kolem 10 tis. Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jumpupcz

Zvuková karta kolem 10 tis. Kč

Příspěvek od jumpupcz »

Dobrý den, prosím o doporučení externí zvukové karty převážně na elektronickou hudbu, ale i například kytaru a zpěv.
Jde o to, aby karta měla směšovač sterea a pokud možno co nejnižší latenci + 4x vstup a 4x výstup.

PC je na vyšší úrovni.
Klávesy - Edirol PCR 500
Monitory - Tapco S8

Cena by se měla pohybovat kolem 10 000 Kč (8-12)

Děkuji za Vaše rady. :)

COBOLT

Re: Zvuková karta kolem 10 tis. Kč

Příspěvek od COBOLT »

Už je to tu zase :)

jumpupcz

Příspěvek od jumpupcz »

Asi proto, že je tohle sekce, kde by zkušenější měli méně zkušeným radit? Proto se to jmenuje "poradna", víš?
Ostatní témata jsem si pročetl, nicméně každým dnem se na trhu může objevit novější zvuková karta nebo cena některé spadnout o něco dolů..

Prosím, dále piště už jen případné rady, popis je snad dostatečný. Na hloupé kecy a připomínky nejsem zvědavý a ani sem nepatří. Děkuji

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no druhym prispevkem radit starym kozlum co sem patri a nepatri je myslim trosku neslusne... zkus neco pohledat, je tu toho dost. udelej si sam obrazek a pak to tady konkretizuj. uvidis, ze ti nekdo dobre pomuze. ochotnych lidi je tu dost, ale malokdo tu ma rad, kdyz nekdo udela blbost a pak jeste poucuje ;-)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

jumpupcz píše:...na trhu může objevit novější zvuková karta nebo cena některé spadnout o něco dolů...
No tak si ten trh pane kolego laskavě prozkoumej (tady to za tebe fakt nikdo dělat nebude) 8) pokud víš, co chceš, tak si úzký okruh zvukovek uděláš sám (dle svých požadavků) - a pak ti můžeme poradit, co spíše ano a co spíše ne.

Pokud nevíš, co chceš, tak jsi tady opravdu špatně :-)

Tak pevné nervy a správný výběr!

P.

jumpupcz

Příspěvek od jumpupcz »

Bohužel externí kartu se stereo směšovačem sháním už delší dobu a marně, protože prodejci neví, která karta ho má a která ne. Právě proto jsem se tímto příspěvkem pokusil zde sehnat radu od někoho zkušenějšího, kdo například má zkušenosti, nebo ví o kartě s touto funkcí.

BTW: Taky to může být jen druhý příspěvek pod tímhle novým profilem, když starý už po letech neaktivity funkční není..
Zajímalo by mne, jakou "blbost" jsem to udělal. Snad reakcí na někoho, kdo se nejspíš nudí a úplně zbytečným příspěvkem o ničem smysluplném nepomůže mně, sobě, a ani případně nikomu dalšímu?

komasix

Příspěvek od komasix »

co má bejt směšovač sterea? Tohle na mne někdo vybalit tak asi taky řeknu že nevim.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jumpupcz: ptas se na tak obecnou vec, ze to zavani lenosti. a stejne jako se pta komasix - co to je ten stereo smesovac, to by ma taky zajimalo.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2komasix+biscuit: pokud se věci nezměnily, tak se jedná o Směšovač ve Windows, čili zvuková karta má své WDM systémové ovladače (například) a nějak mi nepřišlo, že by ho kdy jaká karta neměla.... Zajímal by mě účel použití pro jumpa, když to takhle výslovně shání.

P.

jumpupcz

Příspěvek od jumpupcz »

Měla by to být "možnost záznamu zvuku z PC". Například když budu chtít nahrát nástroj, zvuky ze hry, filmu, videa apod., abych to mohl provést např. v Sound Forge. U integrovaných zvukovek to jde ve Windows nastavit, nebo je to tam většinou nastaveno automaticky, u dvou externích, které jsem měl možnost zkusit (1. M-Audio M-Track Quad, 2. název druhé bohužel nevím) tato funkce nebyla... A opravdu zvukovku na ozkoušení kupovat nechci, abych ji po pár dnech vracel s tím, že jsem tak trochu ztratil čas a zvukovku stejně nemám..

A opravdu jsem sem nepřišel nějak prudit a věřte tomu, že už jsem několik hodin hledáním zvukovky a zjišťováním, co která má a nemá, strávil... Proto bych opravdu ocenil spíš nějakou radu, kdo s tím má oproti mně zkušenost větší.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Aha - jsem si to myslel. Bacha na to - nejedná se o "Směšovač", to je prostě název "pseudomixáku" ve WIndows. To, co hledáš ty, se jmenuje "loopback" (vlastnost zvukovky), případně "multiclient ovladač" (vlastnost ovladače).

P.

jumpupcz

Příspěvek od jumpupcz »

Dobře, tak teď už uznávám, že za blbce jsem. :) Jen prostě dvakrát mi to bylo popsáno jako směšovač stereo, a to i v celkem dost známém a velkém hudebním obchodě v Praze.....
Jdu tedy hledat..

Z mojí strany fakt nešlo o to působit nějak negativně, ale pochopte, že zjišťuji, co se kde dá, čtu všechno možné, a víceméně bez úspěchu, a pak je všude reagováno takhle, i když se to snažím popsat, jak nejlépe umím...
Naposledy upravil(a) jumpupcz dne 01 čer 2014 22:37, celkem upraveno 1 x.

m4x

Příspěvek od m4x »

Doporučím produkty MOTU. Nové MOTU Micro Lite pořídíš za 4 590 Kč, případně bych se rozhlédl po použitých kartách vyšší třídy na http://www.midi.cz/kategorie/15/pocitac ... ove-karty/ Já tam mám MOTU 828mkII FireWire za 6 990 Kč http://www.midi.cz/inzerat/138484/proda ... -firewire/, nebo bych mrknul po použité MOTU UltraLite-mk3 Hybrid.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Hele neber si to osobně ale tohle téma se tady točí pořad do kola karet jsou v téhle cenově relaci tuny a vesměs všechny jsou na tom +~ stejně. Z nové jich karet na trhu bych vypichnul určitě audient id 22 a spl crimson. Jsou trochu mimo limit ale vyplatilo by si trochu prisetrit...

jumpupcz

Příspěvek od jumpupcz »

Já vím, že je to tu denně, nějakou dobu to sleduji a čtu, ale šlo mi hlavně o zkušenosti a tuhle funkci, o které se skoro nikde nic nepíše..
Na MOTU se jdu podívat

Odpovědět