Zvuková karta na poslech, odstranění šumu
Zvuková karta na poslech, odstranění šumu
Zdravím,
prosil bych o radu jakou zvukovou kartu zakoupit (ideálně co nejlevněji) jen pro poslech hudby. Teď mám bedny (YAMAHA HS8) přes klasickýho jacka píchnutý do notebooku. Myslel jsem, že to oproti desktopu bude tišší, ale opak je pravdou. Bedny šumí a trochu pískají i když nic nehraje a dost mě to s... Notebook má firewire a moje představa (dost možná špatná) je, že bych si koupil zvukovku (jaký je rozdíl mezi USB a firewire?) a ten šum a pískot by se vyřešil, abych měl poslech hudby příjemný a ničím nerušený.
Nemám teď moc peněz, ale tak do 2 tisíc bych rád tento problém vyřešil, klidně z druhé (i třetí) ruky.
Předem díky za rady.
prosil bych o radu jakou zvukovou kartu zakoupit (ideálně co nejlevněji) jen pro poslech hudby. Teď mám bedny (YAMAHA HS8) přes klasickýho jacka píchnutý do notebooku. Myslel jsem, že to oproti desktopu bude tišší, ale opak je pravdou. Bedny šumí a trochu pískají i když nic nehraje a dost mě to s... Notebook má firewire a moje představa (dost možná špatná) je, že bych si koupil zvukovku (jaký je rozdíl mezi USB a firewire?) a ten šum a pískot by se vyřešil, abych měl poslech hudby příjemný a ničím nerušený.
Nemám teď moc peněz, ale tak do 2 tisíc bych rád tento problém vyřešil, klidně z druhé (i třetí) ruky.
Předem díky za rady.
Re: Zvuková karta na poslech, odstranění šumu
no radsej si zvukovku napred pozicaj , aby si zistil , ci vyriesi tvoje problemy ..
Kdyz z notebooku vyndas zdroj a jedes jenom na baterku tak to piskani a sum prestane? Jestli jo, tak je to klasickej problem nefiltrovanyho (spatne filtrovanyho) prepinanyho zdroje. Ve spojeni s bednama (resp. zesilovace v nich), kterej to taky nefiltruje to dela tyhle pekla. Bohuzel zvukovka jako takova (zvlast nejaka levna) to casto nevyresi. Nejvic to resi bedny (zesilovac), ktery to filtrujou dobre.
Mel jsem kdysi Yamahy HS50 a s notebookem mi takhle piskaly protivne pokud jsem nejel na baterku. Kdyz jsem na stejnej system napojil Adamy, tak po tom piskani nebylo ani stopy. Naopak tem yamaham nepomohl ani relativne drahej (a dneska uz starej) Apogee minidac.
Mel jsem kdysi Yamahy HS50 a s notebookem mi takhle piskaly protivne pokud jsem nejel na baterku. Kdyz jsem na stejnej system napojil Adamy, tak po tom piskani nebylo ani stopy. Naopak tem yamaham nepomohl ani relativne drahej (a dneska uz starej) Apogee minidac.
Díky oběma za rady, zkusím to s tou baterkou, to by mě nenapadlo. Na desktopu jsem s tím takový problém neměl. Sice nebyly úplně bez šumu, ale dalo se to snést, nerušilo to v poslechu hudby potichu. Teď to je peklo 
Kdyby to ale bylo baterkou, tak mám max hoďku a něco na poslech
je to už starší notebook ..

Kdyby to ale bylo baterkou, tak mám max hoďku a něco na poslech

niektore repraky sumia (alebo aj hucia) aj bez toho aby bolo do nich nieco zapichnute, ale pocut to len ked je ticho a si dost blizko k nim
-
presne tak, treba najprv skusit ci to nieje inde ten problem ..
ja som aktualne riesil rychlu lacnu variantu FW zvukovky k starsiemu compu a vysla ma na 13,60 EUR
http://images.thomann.de/pics/prod/218447.jpg
ja som aktualne riesil rychlu lacnu variantu FW zvukovky k starsiemu compu a vysla ma na 13,60 EUR

http://images.thomann.de/pics/prod/218447.jpg
Tak je to ta baterka / zdroj. Sice to trvale neřeší můj problém, ale ten rozdíl je zarážející.
Už mám i domluvenou zvukovku, tak otestuju jestli to něčemu pomůže.
Díky!
Už mám i domluvenou zvukovku, tak otestuju jestli to něčemu pomůže.
Díky!
Nevim jestli existuji filtry, ktery bys zaradil pred repraky/zesilovac... ale kdyz takovy nenajdes, budes muset hledat spis jiny repraky/zesilovac. Konkretne je to v zesilovaci, kterej maj aktivni bedny samozrejme vestavenej. No a nebo novej notebook....
pockat, trosku se ztracim. pri odpojeni zdroje od notebooku problem ustane - je to tak? staci tedy pouzit zdroj, ktery ma do zasuvky jen dva kolicky, nesmi mit zdirku na zemnici kolik ze zasuvky - to aby tomu rozumela i blondyna
na 99 % to vyresi celej problem.

ano kup si nahradny adapter k notebooku ktory ma do zasuvky len 2 kolikovu snuru - bez tej prostrednej dierky... len bacha aby ti sedelo napatie ( pravdepodobne budes mat 19V - pozri na tvojom sucasnom adapteri bude to tam napisane) a tiez maximalny prud - kedby si kupil adapter na mensi prud bude sa ti prehrievat a v extremnom pripade ti moze aj zhoriet...
tie univerzalne adaptery maju vacsinou sadu vymenitelnych kolikov takze urcite najdes taky co bude kompatibilny s tvojim notebookom
ja so toto riesil s 4 notebookmi.. proste to pomoze... na 99.99%
tie univerzalne adaptery maju vacsinou sadu vymenitelnych kolikov takze urcite najdes taky co bude kompatibilny s tvojim notebookom
ja so toto riesil s 4 notebookmi.. proste to pomoze... na 99.99%

Díky moc, zkusím se kouknout jestli se prodává adaptér bez uzemnění. Zvukovku bych v takovým případě zatím nepotřeboval, šum je pak slyšet jen když dám ucho až k bedně.
to je normalne, kazda bedna trochu sumi ked das uplne blizko k nej ucho 

tak zvukovka opravdu nepomohla, vyndavam zdroj
zatim urcite nejlevnejsi reseni

taky by mohl pomoct DI-box. Tady v zasedačce našeho ústavu je ozvučení, kabel asi 20m dlouhej, táhne se kolem všeličeho, různý přednášející na to zapojovali různé věci a brumilo, šustilo, vrčelo, pískalo to. Tak jsem nechal koupit pasivní di-box od tušim ART a je po problémech.
Teď je jenom problém, že , až ho někdo najde, tak ho ukradne.
Teď je jenom problém, že , až ho někdo najde, tak ho ukradne.