Zvuková karta pro elektronickou hudbu, domácí studio

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
hunterkiller

Zvuková karta pro elektronickou hudbu, domácí studio

Příspěvek od hunterkiller »

Ahoj, na úvod - vím, že topic je velmi obecný, ale nenapadá mne, jak lépe to zacílit, proto pokud bude smazán tak to pochopím :)

Stručně - hudbě a zvuku jsem se nevěnoval cca 8let. Před tím jsem používal hlavně hardware - sampler, sequencer, syntezátor a nějaké další drobnosti kolem. Počítač jsem používal jen okrajově kvůli špatnému zvukovému výstupu. Dnes s nepřebernou možností zvukových karet a výkonem je situace úplně jiná. Jenže jsem za tu dobu ztratil s oborem kontakt a i když jsem poctivě v poslední době ležel v článcích, recenzních a popisech (i tady na AZ), tak nevím, po čem sáhnout.

Rád bych si sestavil nový setup, co nejjednodušší, založený primárně na PC/Zvukové kartě. Stále bych rád používal syntezátor (access Virus), plus midi keyboard jako kontroler. Vstupy pro živé nástroje by mi stačily asi maximálně dva, plus pro ten zmíněný synth. Zvukově by šlo o hudbu s opravdu malým podílem živých nástrojů (spíš v podobě experimentu), většina založená na samplech a softwarových syntezátorech. Dokázal by mi někdo prosím poradit, po jaké kartě se podívat, která by mi mohla vyhovovat? Vím, že rozpětí je obrovské, i nabídka. Ale zaznamenal jsem, že různá řešení se hodí pro různé druhy hudby. Na kartě by se nemělo asi šetřit, když je to základní stavební kámen, ale vzhledem k tomu, že budu muset koupit ještě monitory, tak bych rád získal něco vyhovujícího za rozumnou cenu, samozřejmě s ochotou ke kompromisům, nebo i k tomu si něco přišetřit a koupit třeba dražší verzi.

Dá se nějaká karta pro tento druh hudby brát jako top, nebo bestseller, u kterého člověk neudělá chybu?

Všem ochotným díky moc za radu.

Pytkin
Moderátor

Re: Zvuková karta pro elektronickou hudbu, domácí studio

Příspěvek od Pytkin »

no hlavne by si mal asi povedat kolko chces dat za to penazi .. tomu co chces vyhovuje v podstate skoro kazda karta .. chces mat 2+2 (na virus) vstupy ? virus ma byt stale zapojeny ?

hunterkiller

Příspěvek od hunterkiller »

Jasně, omezit to financemi bude asi rozumné - takhle, momentálně bych si asi nemohl dovolit dát víc jak 10k za kartu, pokud by byla solidní (ale ne zase znouzecnost) třeba za 5-6k tak by to bylo skvělé. Vstupy bych si představoval tak, že virus je stále zapojený z hlavního stereovýstupu (další hlasy vzhledem k menšímu pokrytí DSP nepoužívám). K tomu by se mi hodily ještě třeba dva vstupy pro případné další dva nástroje, který by šly do karty.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jasne .. potom by som videl ako vhodny kandidat napriklad :
http://www.music-city.cz/focusrite-saff ... -5453.html
ta je firewire ..
Obrázek

ak nemas firewire na pocitaci , tak trebars :
http://www.music-city.cz/focusrite-scar ... 29845.html
ta je USB
Obrázek

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Delam taky elektroniku hodne s virusem a jsem spokojeny s motu. Byt tebou podivam se i po necem od Motu.
Treba ultralite hybrid nebo mk3 z bazace nebo ta jejich nova nejlevnejsi co ma i knob na ovladani. Mrkni na thomann.de.

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Je to sice přestřel, ale nedá mi to - http://zvukove-karty.heureka.cz/rme-babyface/galerie/ Litovat nebudeš.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

spominany motu aj rme stoja 2-3 x tolko .. a on musi este kupovat repraky .. osobne by som skorej nesetril na nich ..

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Mam saffire6 ako na produkciu tak na djing som spokojny za ten peniaz. Osobne hlasujem tiez za scarlett 6i6.

Odpovědět