Stručně - hudbě a zvuku jsem se nevěnoval cca 8let. Před tím jsem používal hlavně hardware - sampler, sequencer, syntezátor a nějaké další drobnosti kolem. Počítač jsem používal jen okrajově kvůli špatnému zvukovému výstupu. Dnes s nepřebernou možností zvukových karet a výkonem je situace úplně jiná. Jenže jsem za tu dobu ztratil s oborem kontakt a i když jsem poctivě v poslední době ležel v článcích, recenzních a popisech (i tady na AZ), tak nevím, po čem sáhnout.
Rád bych si sestavil nový setup, co nejjednodušší, založený primárně na PC/Zvukové kartě. Stále bych rád používal syntezátor (access Virus), plus midi keyboard jako kontroler. Vstupy pro živé nástroje by mi stačily asi maximálně dva, plus pro ten zmíněný synth. Zvukově by šlo o hudbu s opravdu malým podílem živých nástrojů (spíš v podobě experimentu), většina založená na samplech a softwarových syntezátorech. Dokázal by mi někdo prosím poradit, po jaké kartě se podívat, která by mi mohla vyhovovat? Vím, že rozpětí je obrovské, i nabídka. Ale zaznamenal jsem, že různá řešení se hodí pro různé druhy hudby. Na kartě by se nemělo asi šetřit, když je to základní stavební kámen, ale vzhledem k tomu, že budu muset koupit ještě monitory, tak bych rád získal něco vyhovujícího za rozumnou cenu, samozřejmě s ochotou ke kompromisům, nebo i k tomu si něco přišetřit a koupit třeba dražší verzi.
Dá se nějaká karta pro tento druh hudby brát jako top, nebo bestseller, u kterého člověk neudělá chybu?
Všem ochotným díky moc za radu.