Zvukovka M-AUDIO MobilePre USB kontra Roland GW7

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
point break

Zvukovka M-AUDIO MobilePre USB kontra Roland GW7

Příspěvek od point break »

Zdarec,mám tento problém:koupil jsem si do studia levný synt Roland GW7(jinak jsem čistokrevný kytarista,případně klavírista),propojil jsem ho normálně z výstupu OUT šňůrou jack-jack se zvkovkou,a ozývá se mi elektrický brum,a až někde v pozadí slyším zvuk...
Přitom ze synthu žádný jiný výstup,který bych mohl zapojit do zvukovky,není.
Zvukovka je o.k.,se vším ostatním není problém.
Nerad bych něco odvařil,tak hledám radu.
Díky za pomoc
Petr

kexik

Příspěvek od kexik »

to bude najskor zemiaca slucka nebyvalych rozmerov. ma zdroj na rolande na sietovej vidlici dieru pre zemiaci kolik? napajas roland z rovnakej zasuvky ako pc?
ak ide roland napajat iba z usb (nie adapterom), skus ho pripojit k pc cez usb kabel (ciste koli napajaniu, pokial "zoberies" zem z pc, malo by to prestat brumet)

point break

Hm,bohužel se to napaji přes adaptér,a pc napajím z jiné zásuvky.A nikde žádná díra na kolík.A když dám synth jinam než do vstupu na zvukovce,tak se nic nestane.Tak já fakt nevím.

kexik

Příspěvek od kexik »

no to je prave chyba... ten adapter z ktoreho napajas synth musi byt v tej istej zasuvke ako pc. pouzi najlepsie predlzovacku s viacerymi zasuvkami (psa). ze neni diera na kolik je len dobre, tym padom netreba nic odzemnovat. skus to dat na jednu zasuvku cele a napis ako to dopadlo

point break

no,tak jsem to udělal,a vrčí dál,svině.Nechápu nic.Bere to Pody,kytary,DR3ku,mikráky...jen ten zkurvený Roland na mě vrčí...

kexik

Příspěvek od kexik »

a ked do rolanda prdnes sluchatka, tiez brumia?

point break

Právě že ne!I přes kombo to hraje bez problémů...akorát s tou zvukovkou blbne.Fuck.

kexik

Příspěvek od kexik »

ok, klud :)
tie moje otazky nie su len take vyzvedanie, ale postupne vylucuju rozne moznosti...
dobre, teraz mi presne popis kam a aky kabel strkas. mas obycajny mono (gitarovy) kabel jack-jack 6.3mm a strkas ho na klavese do diery L (mono) hned vedla sluchatkoveho vystupu a na zvukovke do toho inst vstupu na prednej strane?

point break

Jo,je to přesně jak říkáš.Na tom syntu jsou výstupy L/R,vyzkoušel jsem oba.Na zvukovce jsou taky IN/Line dva,taky jsem vyzkoušel oba.

kexik

Příspěvek od kexik »

tak este nasledovne: odpoj od zvukovky mmonitory, zapoj syntak a skontroluj ci brumia sluchatka zapojene do zvukovky. ak nebrumia, pomoze odzemnit monitory. ak brumia, budes musiet kupit di-box

kexik

Příspěvek od kexik »

jo este... ak mas doma multimeter nahodou, zmeraj na adapteri klavesu napajacie napatie, ci sedi, POZOR, prepni na striedavy AC rozsah a tiez zmeraj, ci nahodou nema napajanie striedavu zlozku. moze byt ze je naprd adapter (nepravdepodobne ale mozne)

point break

Byl to kurva adapter.Zapnul jsem tam 15 let starý univerzál,a hraje jak víno.Díky za radu:-)

tomik2610

Re: Zvukovka M-AUDIO MobilePre USB kontra Roland GW7

Příspěvek od tomik2610 »

mozem sa spytat,mam roland gw7.a mam taky problem ze ak si chcem hodit midi cez usb kabel, tak nechce mi ich hodit do klaves, v klavesach mi pise ze mam to prazdne tam, a v PC mi pise ze klavesy su plne...ze uz nemam pamät...neviete mi poradit kde moze byt chyba?

Odpovědět