Zvukovka na poslech k notebooku

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
fova

Zvukovka na poslech k notebooku

Příspěvek od fova »

Koupil jsem domu novy notebook ( http://asus.mironet.cz/asus-f3kaap031-t ... t+dp79348/ ), ktery je urcen na hrani her, brouzdani po internetu, sledovani filmu a odpocinkovy poslech muziky. Pro posledni dva jmenovane ucely jsem k nemu pripojil Behringer Truthy vyrazene ze studia, ale zvuk integrovane zvukovky v notasu je proste priserny. Na vyskach je tam vyrazne ruseni, cvrlikani a praskani.

Premyslim o tom, koupit externi zvukovku, na kterou bych Truthy pripojil a nasel jsem tohle:

http://www.musiccenter.cz/Edirol-UA1EX- ... arty:10621

Znate to nekdo?

Emu ma produkt 0202, ale ten jede interne na 48kHz, takze pri poslechu CD to bude prevzorkovavat. Na tom Edirolu se da nastavit ruzna frekcence az do 96kHz.
Jeste jednou opakuji, ze to chci jen na poslech, nechci na tom delat zadnou muziku.
Ty RCA konektory na tom Edirolu by mi vyhovovaly, protoze propojovaci kabely uz mam take s RCA (jsou take vyrazene ze studia, ale jsou docela slusne).

Myslite si, ze ten Edirol je rozumna volba?
Je nejaka jina alternativa? (Do Sounblasteru se mi moc nechce jit)
Na notasu je jeste Express Card slot.
Nejradsi bych do toho dal tak 1500, max. 3000Kc.

fova

Příspěvek od fova »

Ve stolnim pocitaci pouzivam jak integrovanou zvukovku, tak Audiophile 192 pres ASIO drivery. Ta Edirolka jede take pres ASIO drivery. Da se to udelat tak, ze integrovanou zvukovku v notasu zakazu a Edirolka bude pres ASIO drivery pouzivana ve vsech aplikacich? Vim, ze ASIO podporuji hudebni softy, ale co takove softy jako Skype? Nikdy jsem neprovozoval jen jednu zvukovku pro cely pocitac, proto se ptam na mozna uskali.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

K tomu edirolu by snad hubert mohol nieco napisat .. Osobne som nikdy nemal nic take v rukach . Este sa dost k notebookom pouzivala ta taka mala zvukvka .. v nazve bolo DJ .. malo to tusim len 2 vystupy .. jaka firma to bola ? dakto napovie .. to bolo celkom lacne a chvalili to ..

fova

Příspěvek od fova »

Me dva vystupy staci. Nechci na to pripojovat zadne 5+1 bedny.

Myslim, ze bych nemusel byt pri vyberu te zvukovky moc narocny, protoze DA prevodnik u CD/DVD mechaniky, ktery bude prehravat cd, take nebude asi zadna slava. Ale rozhodne to cele neni urceno na kriticke poslechy, ale spise na relax.

Jenom doufam, ze prechodem na novou zvukovku to ruseni zmizi :-)

Ctirad

Re: Zvukovka na poslech k notebooku

Příspěvek od Ctirad »

Podle provedení tipuju na laciný USBaudio převodník.
Emu ma produkt 0202, ale ten jede interne na 48kHz, takze pri poslechu CD to bude prevzorkovavat.
Cože? Jak jsi na to přišel?

fova

Re: Zvukovka na poslech k notebooku

Příspěvek od fova »

Ctirad píše: Podle provedení tipuju na laciný USBaudio převodník.
Ale porad asi lepsi nez D/A v te cd/dvd mechanice v notebooku, ne?
Ctirad píše: Cože? Jak jsi na to přišel?
Sorry, spletl jsem si to s Behringerem U-CONTROL UCA 202, na ktery jsem se dnes take dival.

http://www.thomann.de/gb/behringer_ucontrol_uca_202.htm

Kazdopadne Emu 0202 je drazsi nez ten Edirol a pro me potreby zbytecne moc vybavena a dobra.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Rozdíl v ceně je asi pětikilo. To není moc za celkově kvalitnější a bytelnější provedení, pořádné konektory a MIC preamp navíc. Kdyby ten edirol stál tisícovku, tak neřeknu.

fova

Příspěvek od fova »

U Thomanna mi ten rozdil vychazi na 850Kc + budu muset kupovat nove kabely, takze jsem na rozdilu 1000Kc.
To mi prijde zbytecne ;-)

A jak vis, ze ta 0202 bude lepsi?

fova

Příspěvek od fova »

A co nejaka karta do toho express slotu. Nemate nekdo nejaky tip? Nebo usb je z nejakeho duvodu vyhodnejsi varianta?

cublay

Příspěvek od cublay »

Já jen k tomu rušení - párkrát jsem zažil, že to "cvrlikání" dělá IrDa. Obyčejně je po vypnutí pokoj, nicméně jasně že kvalitě to nepomůže.

pateson

Příspěvek od pateson »

fova píše:Ve stolnim pocitaci pouzivam jak integrovanou zvukovku, tak Audiophile 192 pres ASIO drivery. Ta Edirolka jede take pres ASIO drivery. Da se to udelat tak, ze integrovanou zvukovku v notasu zakazu a Edirolka bude pres ASIO drivery pouzivana ve vsech aplikacich? Vim, ze ASIO podporuji hudebni softy, ale co takove softy jako Skype? Nikdy jsem neprovozoval jen jednu zvukovku pro cely pocitac, proto se ptam na mozna uskali.
Mám k notebooku Thinkpad R61 připojenou Emu 0202USB. Nainstaloval jsem originální ovladač a nevypínal jsem integrovanou zvukovku. Funguje mi to ve všech aplikacích (Windows media player, cubase, sonar, VUplayer) tak, že když je Emu vypnutá, jede interní a když je zapnutá hraje vše přes ni. Myslím, že Emu používá Asio i WDM ovladač podle použité aplikace.
Ale jináč su Moravák

nooly

=)

Příspěvek od nooly »

Pytkin píše:Este sa dost k notebookom pouzivala ta taka mala zvukvka .. v nazve bolo DJ .. malo to tusim len 2 vystupy .. jaka firma to bola ? dakto napovie .. to bolo celkom lacne a chvalili to ..
jo presne tu jsem chtel doporucit, echo audio indigo 'dj' (nebo se jeste dela verze vstup+vystup, ta ma oznaceni 'io'.

mimo tyhle bych jeste zvazil behringer FCA202, narozdil od edirolu vypada bytelneji a jaksi "vazneji", ale osobni zkusenost nemam ani s ni, ani s tim edirolem. http://www.muzikmanie.cz/good.php?goodI ... er-FCA-202
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -25236.php

a jeste k ASIO - aplikace ASIO musi primo podporovat, pokud to tak neni, jede pres windowsi driver.

tempoautomatic

Příspěvek od tempoautomatic »

K notebooku používám už zhruba 3-4 roky kartu Echo Indigo IO (http://www.echoaudio.com/Products/CardB ... /index.php), o které je tady řeč, a je opravdu výborná (viz porovnání parametrů http://www.echoaudio.com/Products/Produ ... _Chart.php), naprosto bez problémů, lupanců či jakýchkoli jiných nedostatků, ale je to bohužel teda Cardbus, takže do express slotu jedině s adaptérem.

fova

Příspěvek od fova »

cublay píše:Já jen k tomu rušení - párkrát jsem zažil, že to "cvrlikání" dělá IrDa. Obyčejně je po vypnutí pokoj, nicméně jasně že kvalitě to nepomůže.
Infraport na tom notebooku neni a bluetooth mam vypnuty.

Na stolnim pocitaci mi to dela integrovana zvukovka take. Zkus si schvalne doma pripojit nejaka hodne dobra sluchatka nebo monitory na vystup integrovane zvukovky a uslysis to.
Male bedynky Genius nebo levna sluchatka Koss, ktera se obvykle k takove zvukovce pripojuji, tohle vubec neprehraji, takze to vypada, ze tam zadny problem neni. Frekvenci prenos tech bedynek a sluchatek zrejme konci pod urovni tech ruseni.
Na tom stolnim pocitaci to mam vyzkousene. Na levnych Koss UR20 jsem nic neslysel na Sennheiserech HD595 uz to bylo znat dost.

Truthy, ktere mam pripojene k tomu notasu uz jsou docela dobre bedny a tam je to slyset hodne a dost mi to vadi.
Naposledy upravil(a) fova dne 15 led 2008 10:53, celkem upraveno 1 x.

radek_p

Příspěvek od radek_p »

cublay píše:Já jen k tomu rušení - párkrát jsem zažil, že to "cvrlikání" dělá IrDa. Obyčejně je po vypnutí pokoj, nicméně jasně že kvalitě to nepomůže.
Taky me stvalo cvrdlikani a po vypnuti IR portu to prestalo - diky za radu.

Odpovědět