Ahoj co říkáte na tenhle můj pokus?

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
jsem.devka

Ahoj co říkáte na tenhle můj pokus?

Příspěvek od jsem.devka »

Zdravím ezone, potřebuju teď přes léto hrozně studovat teorii mixáže a podomácky dělanýho masteringu, vím. Prosím o hodnocení zvuku nahrávky, co tomu chybí, na čem bych měl nejvíc zapracovat? Jinak mastering chain mám multiband compresor, ekvalizér, uad compresor, vintage warmer, psp mixtreble, waves rbas, waves imager a sonnox oxford limiter. mám před sebou spousta práce, nebuďte prosím moc tvrdí :)

http://www.youtube.com/watch?v=-unX1i2p_-U

martinrx
Vybavení

Re: Ahoj co říkáte na tenhle můj pokus?

Příspěvek od martinrx »

hele, tomuto asi moc nerozumím - je to dost psycho.
jen mě napadá jestli by ses nemohl nejdřív zamyslet nad tím aby posluchač rozuměl tomu o co tam vlastně jde. :wink:

kexik

Příspěvek od kexik »

je to strasne sprodukovane, hlavne bicie. zvuk by som zatial vobec neriesil

jsem.devka

děkuju za názory, měl by někdo nějakou konkrétní radu? ty bicí sou rozdělený kopák a rozdělený snare, s vintage warmerem, a na ssl channelu ekvalizovaný a zkopresený..

ekral

Příspěvek od ekral »

jsem.devka píše:Zdravím ezone, potřebuju teď přes léto hrozně studovat teorii mixáže a podomácky dělanýho masteringu, vím. Prosím o hodnocení zvuku nahrávky, co tomu chybí, na čem bych měl nejvíc zapracovat? Jinak mastering chain mám multiband compresor, ekvalizér, uad compresor, vintage warmer, psp mixtreble, waves rbas, waves imager a sonnox oxford limiter. mám před sebou spousta práce, nebuďte prosím moc tvrdí :)

http://www.youtube.com/watch?v=-unX1i2p_-U
vzhledem ke stylu (možná EBM) se mně to líbí, ale zatím bych asi neřešil mastering, ale spíš mix a snažil bych se to vyřešit co nejlíp bez těch efektů. Večer to poslechnu na repracích, ale jako text i melodie se mi libí, je to dobré.

jsem.devka

děkuju!
potřebuju hodně študovat ten zvuk to vim moc dobře.....

James L.

Příspěvek od James L. »

čus, no hele, zvuk se dá těžko hodnotit z You Tube. Chyběj ti tam ale pořádné bassy, hučí to, vokálům není rozumět atd.

Zaměřil bych se hlavně na pečlivé vybírání nástrojů. Jak hajtek, tak synthů. Používáš fajn pluginy, tak si s tim pohraj a výsledek se určitě dostaví.

Já například řežu všechno krom bass a kopáků od 100-150 Hz většinou tak 24-36 dB HP cutem v equalizeru.
Když upravuješ zvuk v equalizeru, je lepší, když ubíráš a ořezáváš než když přidáváš.
Chain v masteringu bych změnil... první bych určitě dal Equalizer, pak nějaký amplifer nastavený s citem, multiband, za ním limiter (popř před ním ještě expander jelibo). Před chain s multi dynamikama můžeš dát ještě plugin pro úpravu sterea. Tady já osobně používám ještě Ozone4.

kexik

Příspěvek od kexik »

na takuto muziku je multiband zbytocny... to treba riesit po stopach a nie zachranovat master

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

posedlost "masterem" je nekonecna! nedaval bych na 2bus vubec nic a resil muziku s produkci.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no hlavne preco su tie bicie tak ticho ?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pytkin: tipnul bych, ze jsou potichu kvuli tomu vsemu, co je na masteru...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Amorph : aha .. az teraz som si to precital, co vsetko je na mastri .. no .. fajnove .. to je jak vystavka , co vsetko mame v pocitaci :)

kexik

Příspěvek od kexik »

no, oni bicie budu ticho pretoze maju vsetky sample pridlhe ocasy a su prekomprimovane, potom ked sa dali spravne nahlas, tak zaliezali syntaky. ale hlavne hraju tie bicie debiliny... tie prechody su hrozne naprogramovane
zacal by som celkom inym samplom kopaka, snare, potom prerobil vsetko okrem bum-cvach, potom podlozil aj snare na druhu dobu stisenym kopakom, potom sa pustil do prechodov, s tym, ze si pri ich programovani zakazes pouzivat stereobazu. a potom snad mix

Eye

Příspěvek od Eye »

JJ, jako "poučený posluchač" (tedy rozhodně ne profík/zvukař) bych se připojil k názoru, že bicí jsou asi největší slabina - vyměnil bych zvuky, trochu bych je "našťavil" a přidal...na druhou stranu takovej ten bzučivej synťák je zase podle mýho hrozně nahlas. Líbí se mi ta práce s vocoderem, ale přiznávám, že kdyby tam nebyl text, tak bych nepoznal, jakou je to řečí - no, nevim, jeslti jsem Ti přímo pomohl, ale snaha byla :)
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

zaujímavé, také raw elektro, lúbi sa mi to..
no čo sa týka masteru, tak imho pri takejto hudbe na master ani netreba nič dávat, okrem nejakého "jemného farbiva" (distortion+nejaký "neprirodzený" reverb napr), je dobre ked je citelný kontrast medzi nástrojmi a jednotlivými údermi, a nie len frekvenčný ale aj rozdielne reverby/efekty... ked na to potom náhádžeš všetky tie ohrievače a chladiče.. uff, no aspon v mojom prípade by to znamenalo len kopu problémov..

Odpovědět