Amorphine - Na Vlnách

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Amorphine - Na Vlnách

Příspěvek od Amorph »

Návrat k mé oblíbené melancholicko-triphopové-osmdesátkové poloze i když možná pořád trochu míň patetické než dříve:) Vokál je zatím spíš taková zkouška rozhlasu, ještě přemýšlím co s tím a především řešim slova. Kdyby někoho něco napadlo, rád to tam zapracuju/nazpívám...

Amorphine - Na vlnách a nebo tady
http://soundcloud.com/amorphine/na-vlnach

roocza

Re: Amorphine - Na Vlnách

Příspěvek od roocza »

nějak se mi to nechce načíst

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

v nekterych prohlizecich moje ftp trochu blbne, zvlast kdyz ma clovek nainstalovanej quicktime, tak to natahne jen kus. Zkus explorer, tam to jede vzdycky v pohode.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

často žasnu nad formou tvých písní... ale protože to zkrátka píseň je, tak ta potřeba návratu z toho úplně sálá
jinak 02:17-02:20 super zásek!!!

to "padá - tadam - tam" alespoň zkus jinak melodicky, jako kontrapunkt, jinak to zní směšně imho

harmonicky se mi to líbí, příjemné

zvukově čoveče nevim, já bych ty bicí čekal hmotnější, širší, pruraznější... jako ony tam teď sedí, ale jsou takové tenké

jinak zvuky okolo výborné, ten fm7-like bell je reaktor?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Fractal: dik, no rikam, vokal je zatim nastrel, budu ted vymejslet neco poradnyho. Ted jsem si akorat zkusil, ze nejakej hlas tam bude urcite dobrej. Na tom konci je trochu problem, ze syntaky hrajou docela tu melodii docela vyraznou, takze me zatim neslo to tim vokalem doplnit a dal jsem to zatim radsi stejne. Bud to zkusim predelat a nebo se to mozna zlepsi, az tam budou slova. Co se tyce zvuku, tak to zatim vnimam jako slusnej kompromis, prave, ze mi to celkem vsechnos edi dohromady i kdyz nejakou tu tenkost tam vnimam. To snad jeste casem vymicham. Fm bell je z reaktoru. Je to nejakej user ensemble s nasamplovanym detskym piankem;)

delay

Příspěvek od delay »

Je to pěkný, až to poladíš a doufám prodloužíš, tak to bude další hodnotná věc. Trochu mi tam nesedí ten šepot, ale beru to jako nástřel s tím, že tam chceš dostat jinou emocionální rovinu, ale není to tak, že by mi to vadilo, spíš by bylo dobrý udělat to tak aby to tý skladbě v ten moment přidalo, jeslti mi rozumíš, jak to myslím... Ale zpěv se tam určitě hodí. Je tam kytara nebo to je nějakej podobnej či kytaru napodubující instrument? A ještě drobnost: tam, kde šeptáš "jak dopadaj okvětní lístky..." je basovej tón nějak mimo.

PS: Soundcloud tohle občas dělá. Zkoušel sem to sem hodit taky a nejde to.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mne osobne to prijde velice prijemne.
Co bych zmenil/upravil:
- zvuk kytary - bud ji poradne nahallil (pripadne dal delay), nebo ji nahradil spanelkou
- bici - prijdou mi hrozne strojovy, neprurazny a nezabavny (jak v nakym muzaku)
- bud to chce z "refrenu" oddelat ten syntak (pripadne dat jinej), nebo tam dat vyssi hlas (IMHO idealne zenskej :)), rozhodne bych se nebal ani vicehlasu, v takovych jednoduchych linkach to pak zni velmi dobre
- prodlouzit :) Hrozne by mi tam sedlo nejaky solo na saxofon nebo podobnej nastroj.

roocza

Příspěvek od roocza »

pěkný, myslím že hudebně moc fajn... zvukově je tam pár věcí, co mi tam neseděj... poladil bych bicí, esp. šroťák, přijde mi nemastnej neslanej, a tak nějak potichu :) ... ke konci offbeatu se ti tam kope basa, a ty zvonky nakonci mi rvou uši, myslím že by jim určitě bodlo kdybys je na konci ztlumil... jinak moc pěkná věc!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

delay: dik za poznamky. A je to zive hrana kytara - pichnuta do DI zvukovky a na to povesenej LeXTaC a par dalsich veci.

wohma: ok. No spanelku tam nedam, musel bych nejdriv koupit struny a jiste uznas, ze k tomu se clovek jen tak nedokope;) Bici jsou strojovy schvalne, aby nepoutaly pozornost, ale jen to tak drzely v tempu. Ale je pravda, ze jsou ted trochu neprurazny. S prodlouzenim jeste nevim, ted mi to prijde, ze to ma hlavu a patu, muselo by me napadnout neco fakt zajimavyho a hlavne bych to pak asi musel dobre zahrat:)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Mne to povidej, ja beru struny z eBaye, protoze u nas se Elixiry nedaji sehnat za rozumnou cenu :)
Kazdopadne k tomu zvuku kytary - pokud nechces davat spanelku, tak bych tam hodil nejaky prostornejsi zvuk (neco a la post-rockova kytara - nebal bych se ani extremu :))

c9000

Příspěvek od c9000 »

No je to tvoje typický dílko to je fakt. Mě to nic moc neříká, rozhodně né tolik co ta tvoje předposlední elektrotaneční věc. Ale to je daný tím že mi tenhle typ muziky (konkrétně tahle skaldba) příjde tak někde na půli cesty mezi tvoji vrozenou Osmdesátkovo-devadesátkovou náladovostí a tím že tam občas vylejzaj i zvuky tak nějak víc dnešní. Ale v konceptu to působí jako nějaký divný retro s krůčkem k Tata boys a takovejm těm uvolněnejm věcem (laLaLa atd). Ten název docela vypovídá o náladě tý písničky. Zvukově nevim poslouchám on Work.

Odpovědět