Andels - Sun [Boreás 2012]
Andels - Sun [Boreás 2012]
Docela aktuální skladba, vzhledem k tomu, že toho slunka je málo. Trek je sou?ástí kompilace Boreás, kterou jsem si vydal sám.

Re: Andels - Sun [Boreás 2012]
V návaznosti na jeden z tvých minulých příspěvků... Je to důkaz, že jsi milovníkem dlouhých inter 
Jinak to samotné "intro" mě asi bavilo více, v druhé půlce se toho zase tolik zajímavýho neděje, ale zvukově super. Dobrá basa se spodní oktávnou!

Jinak to samotné "intro" mě asi bavilo více, v druhé půlce se toho zase tolik zajímavýho neděje, ale zvukově super. Dobrá basa se spodní oktávnou!
ahoj ta první pulka bez bicich se mi libí- okno , hrnek s horkym čajem a teplo domova .Ta druhá půlka mi pride dost nenapaditá a o ničem - nastoupí skopky s trivialní basou a pak se prida arpagio ..to me asi otravovalo nejvic , zda se mi že tam je moc dlouho ...ale nevim no, v tomdle žanru asi repetice nevadi , takže asi v pohodě.Ja spiš posloucham vetši podivnosti , takže asi nejsem ten uplne spravnej posluchač na tudle hudbu,tak se nezlob že sem byl krytickej.
Přitom ty portamenta ke konci jsou pro mě to nejzajímavější a taky se mi líbí jeho zvuk, ale málokdo to zkousne
Ta druhá půlka si libuje spíš v plošnosti padu, který nabíra na síle, a také to mělo znázorňovat sálající teplo a velikost slunce. Chápu, že pro někoho to může být nuda.

ja jsem bez vyhrad. kdyby to melo normalni beatovy outro, klidne bych to i soupnul na zacatek setu...
CCa 3:31 v klaviri dur,v pade moll,len ma tak pichlo...Zamer ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Cundo: Hudební teorii nemám, ani neumím noty (rodiče chtěli mít ze syna sportovce), takže nejsem schopen říct, jestli je to špatně nebo dobře. Mi se to ale zdá v pohodě. Podobný případ můžeš slyšet i kolem 4.53
Já myslím, že to v ojedinělých případech nemusí uchu vadit. Ona, ten rozdíl půltónu je hodně slyšet, ale neřekl bych že zrovna tady, spíš asi u zvuků s ostrým attackem. Krom toho myslím, že snad i Beatles jednou použli moll/dur přes sebe...
Za urcitych okolnosti moze vzniknut zaujimavy akord,napr. C7/9+,kde je rozporuplna tercia (es) "prehupnuta" o oktavu vyssie a je to vlastne ku zakladnemu tonu zvacsena nona(9+). Stavim sa, ze by sme pri analyze Beatles nasli analogicky pripad. V uvedenej ukazke ma to irituje.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
mne se to celkem libi, dela to takovy zajimavy napeti a zni to undergroundove
sam na tyhle veci nemivam dost odvahy 

-
- Profesionál
souhlasim, jsou docela zajimavy, tim jak jsou pomaly a zase tam vznikaji takovy momenty napeti, kdy behem toho slajdu chvili neladi. stejne jako ty jiny zmineny momenty. to je takova manyra, ktera to dela zajimavym, a duvod, proc casto skladby 'akademiku' sou... akademicky nudny. :]andels píše:Přitom ty portamenta ke konci jsou pro mě to nejzajímavější a taky se mi líbí jeho zvuk, ale málokdo to zkousneTa druhá půlka si libuje spíš v plošnosti padu, který nabíra na síle, a také to mělo znázorňovat sálající teplo a velikost slunce. Chápu, že pro někoho to může být nuda.
Samozřejmě respektuji lidi, kteří mají hudební teorii nastudovanou. Já ale cítím, že by mě to zbytečně svazovalo, kdybych z tvorby dělal racionálně řízenou věc. .) Proto ji nechávám tak, aby pracovala sama.