dendy:
Neni to tak jednoduche. Prejst na DAW s HW nastrojmi znamena pre mna upustit od stylu prace ktory cloveku maximalne vyhovuje a preorientovat sa na nieco uplne odlisne. Nieco v com by som iba dlhy cas tapal, skusal, ucil sa, zvykal si...Styl prace ''one-click-save project'' ktory mi v reasone tak maximalne vyhovuje a bavi ma, tak neviem si predstavit ze od toho upustim a budem tvorit v nejakom DAW, kde je tisic novych funkcii ktorym ani nerozumiem, uplne odlisne prostredie a styl prace, atd... Proste nastavovat milion veci aby sa clovek dopracoval k tomu ze poskladas par stop melodii z roznych zdrojov (HW/SW), dbat na to aby sa presety na kazdom zdroji ulozili, praca s multitimbral u HW, renderovanie toho co ide zo syntaku do wav, aby som to nahodou nestratil, atd....alebo napr. mam rozrobeny song...teraz musim zapinat vsetky HW synthy, naloadovat tam v nich vsetky presety, alebo nie ?...
Druha vec, na to aby som vyuzil pri tvorbe aj HW synths, tak samozrejme musim upgradovat audio interface (nejaka karta s direct monitoring a viacerymi vstupmi) + dokupit nejaky MIDI merger aby som mohol cez MIDI klavesy ovladat vsetky synthy - da sa to vobec nejak ? Jak budem prepinat v DAW ktory HW prave ovladam ?..
Dalej, v reasone sa musi dat urobit aspon 3x tak lepsi zvuk ako sa mi podarilo, matucha pise ze je to vec mixu, takze v prvom rade je mi potrebne sa naucit miesat v reasone, urobit tam ako-tak solidny zvuk a az potom ma vyznam orientovat sa na inu platformu...co by som predsa mal z toho ze presedlam do DAW ked neviem este poriadne miesat

...ale podla mna ten DAW u mna raz prist musi....
Potom je tu malicky zadrhel v style - co skladat...absolutny vzor je pre mna Bomfunk Mc's... zvukovo a hudobne ma to strasne bavi, nenasiel som inu kapelu v tomto style ktora by ma tiez takto bavila....oni vlaste sa uz aj rozpadli, takze nie su

...no ale pri tvorbe sa nechcem opicit po nich, chcem tvorit presne to co oni, ale inac, originalne, da sa to vobec ? Clovek ma sice vzory, ale nemoze sa po nich opakovat....
A zistil som ze mi pri tvorbe chybaju vokaly, alebo nejake zive samplovane veci, aby to nebolo cisto len o syntakoch...
No a ciel mojej hudby, tak som ho nasiel...chcem robit nieco vesele a melodicke pre b-boyov