Cold Black Clown - Save Your Souls

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
SadLuck

Cold Black Clown - Save Your Souls

Příspěvek od SadLuck »

Save Your Souls
první písnička v našem bandzone playlistu..

http://bandzone.cz/coldblackclown

Nová písnička na připravované demo pro UMG (viz novinky na bandzone)..

Vzhledem k důležitosti tohohle a následujících počinů (aneb tohle by mohla být ta "opportunity that comes once in a lifetime") budu asi potřebovat co nejodbornější :D rady... ale zajímá mě všechno. Zkrátka co s tím demem udělat, aby se z toho všichni v pozitivním slova smyslu sesypali :)

Díky!

Obrázek

wire

Příspěvek od wire »

hodne stesti...

me prijde ze oba hlasy jsou hodne vystrceny... jinak podle zvuku z bandzone nechci moc usuzovat...

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

díky :)

Usuzovat se myslím dá, bandzone nepřekódovává, pokud se nemýlím... takže tohle je 192kbps mp3ka...

Takže myslíš dát hudbu víc na úkor vokálů?

toxin

Příspěvek od toxin »

jako líbí se mi to jako všeobecně všecko co tam máte jen něják necítím energii z refrénu vokál je podle mého lepší než minule...odborné rady se ode mě určitě nedočkáš každopádně doufám že se z toho ve výsledku všichni opravdu po***** :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jo, dobrej popovej potencial tam podle me urcite je, mohli by ste bejt klidne hvezdy(cky), kdyz si vas nekdo vezme do parady :) Na me je to moc mekky, malo divoky, vic bych se odvazal, vic to natlacil, mozna i lehce zkreslil vokal a urcite ho trochu ztisil. Bici bych udelal pruraznejsi, vic nahlas, v refrenu se vylozene ztracej, mely by se valit a drtit mozek, zkusil bych paralelni kompresi. Na to, co mam na mysli, by mohl bejt dobrej PSP VintageWarmer, poradne vohulenej.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

toxin: heh, díky.. energie z refrénu.. tak tady nevím :D

cyril: měkký to je, ale to by se mohlo změnit s příchodem kytaristy :D .. bicí jsou všeobecně problém, při náporu vokálů skoro zmizí :) ... ono by to taky chtělo vokály nahrát jinak než na maximalizovanou mp3ku.. jenže to už pak umírám s výkonem compu, když to všechno vrazim do původního projektu - resp. je to nerealizovatelné.. možná zkusit vyrenderovat nějak aspoň na několik jednotlivých celků do wavu a u bicích trochu napálit transienty... a pak to zmixovat... náš způsob tvorby má nevýhody v náročnosti úprav původního tracku :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

SadLuck: tomu s tou mptrojkou nejak nerozumim...?

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

no, udělá se music, všechnos e to vyrenderuje do 320kbps mp3 a pak se na to nahrávaj vokály teprv :)

toxin

Příspěvek od toxin »

SadLuck píše:no, udělá se music, všechnos se to vyrenderuje do 320kbps mp3 a pak se na to nahrávaj vokály teprv :)
co proč MP3 ??? to mi nějak uniká ?

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Ale ne, to jen zmiňuju amatérskost našeho nahrávacího procesu :) .. vokály se nahrávaj až v druhé fázi tvorby a v jiném programu, do kterého se původní music přenese jako mp3ka :) .. nic chytrýho v tom neni, spíš je to blbost.. pohodlnost.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Cyril ma pravdu, bici jsou utopeny, cinely jsou celkem slyset, ale treba virbl je totalne utopenej. Asi tak od 2:30 bych zacal gradovat bici, a mozna tam jeste neco pridal (tamburina?), aby to trochu "vyrostlo".

A je fakt, ze vokaly jsou takove dost nevyrazne, zpevacka by se do toho mohla urcite vic oprit.

P.S.: Jak jsou nahravane kytary? Ty powerchordove pasaze mi zni jak export RSE z Guitar Pro :) Na zvuku kytar by se urcite dalo zapracovat, sice to neni nosny prvek, ale minimalne mne jako kytaristovi zni dost umele.

Jinak dobre, sice to neni muj salek caje, ale na to, v jakych podminkach tvorite (tos tady ani nemel zminovat :D) to zni celkem slusne. Alespon mne :)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Tak jsem tu tomu teď pár večerů přišíval koule a dával na vaše rady :) ... a z konkurzu na kytaristu mam nahraný konečně živý kytárky, takže kdo má ještě sílu, upravenej song najdete na stejném místě jako posledně.. opět předem díky za postřehy, ať to můžu dostat na nějakou solidní úroveň!

http://bandzone.cz/coldblackclown

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Rikam si, ze nejake pick slidy by to mohly jeste vice ozivit :) Pripadne nejake obcasne ambientni zadelayovane brnknuti hodne vysoko.
Stale mam problem s nevyraznym zpevem, ale to asi dodatecne neporesis.
Kolem 2:22 se tam aspon na mych sluchatkach trochu biji vyssi stredy nebo vysky, ale to muze byt spis tema sluchatkama, snad to okomentuje nekdo s lepsim poslechovym zarizenim :)
Jinak rozhodne vylepseni, jen tak dal!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Hm, me ty kytarky znej porad hodne umele. Ne ze by to v tomhle zanru moc vadilo. Ale asi bych jim pridal trochu stredy, asi neco okolo 1K. Kopak neni dobre. Prolejza z nej jen subbas, uple mu chybi telo a i tecka by mohla byt vic. Asi bych vybral uplne jinej sampl, nebo necim podlozil. Virbl jede celou dobu uplne stejne a asi bych taky zvolil nejakej jinej sampl, tohle je takovej spis mensi vyssi bubinek, dal bych tam o neco hlubsi mohutnejsi zvuk a rozhodne s vic vrstvama, ktery se budou menit ve sloce a refrenu. Ony vlastne cely bici jedou celou dobu stejne, bez dynamiky. Sice si moc nehrajes na zivy bici, ale asi by to chtelo odlisit groove sloky a refrenu a dat mezi ne nejakej gradujici prechod. Tvuj hlas je jako obvykle supr. S zenskym mam problem, ze jednak mi nesedi to jodlovani, jednak intonace obcas ujizdi (ale uz to neni nic hroznyho) a jednak mam pocit, ze zpevacka se pri tom bud hrozne nudila nebo stydela, kazdopadne pusobi hrozne nejiste a skolacky - mam pocit, ze se do neceho zkousi trefit, ne ze to mysli vazne. Predpokladam, zes ji nahraval doma. Zkus vzit minidisk, nebo notas a mikrofon do zkusebny nebo nekam, kde se bude moct uvolnit a dat do toho poradnou energii.

EDIT: a malem bych zapomnel, docela dobrej song;)

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

2wohma:

joo, jestli na to bude čas a nervy, pořešíme s kytaristou :) ...
Ten zpěv je problém, já s tou holkou nějak nevim - je to asi tak, že komu nevyhovoval hlas markéty (ta naše bejvalá - mistaken/infested), tomu se líbí sheavie... a vice versa. Problém je, že Markéta se vesměs líbila.. Hlavně se bojim labelu, protože tam jsme se do výběru dostali díky mistaken - tedy markétě..

2amorph:

Kolem 1K jsem přesně přidával (postprodukčně EQčkem) ael nakonec mi to moc nesedělo, zkusim s kytaristou vymkat nějaký lepší nastavení jeho Line 6 Spideru II .. anebo sehnat vybavení, naučit se to a majkovat jeho Mesu Rectifier, to byl asi ideál.. ale to na to demo nejspíš nestíháme.

Bicí jsou stejný - člověk je línej a udělá si jeden pattern, kterej jede dokola, no! :) .. Nabízí se otázka jestli teda na tyhle rádoby reálný bicí nezkusit nějaký Addictive Drums / EZ Drummer apod... možná yb to za to stálo, jenže já mám rád tuhle kontrolu nad jednotlivejma samplíkama.. S tim kickem souhlasim, to jsem taky nějak postřehl, ale byl jsem línej hledat lepší sampl, ale udělám to!

Nahráváno nejen doma, ale hlavně v minimístnosti, možná se to na projevu projevuje :)

A díky! :)

Jinak vokály jsem na zdejší radu dal nakonec míň, teď mi ale skoro přijdou moc málo - jak se zdají vám?

Odpovědět