http://soundcloud.com/anonymous3/darrenbeat-communism
DarreNBeat - Communsm [dnb]
-
darrenbeat
Re: DarreNBeat - Communsm [dnb]
taka rychlovečka, dufam ze sa vam zapači 
-
darrenbeat
i ked po pravde je to shit 
Pohoda, nejak mi to pripomnelo dobu trackeru, casto se pouzivaly podobny postupy a atmosfera. Proc se to ale jmenuje komunismus? Jo a nak sem tu u sebe na Adam A7 neslysel basu, zrejme hraje proklate nizko 
-
darrenbeat
heh, no ja som ten track vyhrabal z playlistu, nevim ale hadam tam bol 60Hz boost 
-
eraser_svk
Na rýchlovečku dosť pohode !
Akurát, že som mal dojem, že po nábehu beatu (tj. cca. 45-65 sekunda) si hlavný synth s beatom rytmicky moc nerozumie... Keď som to dal znova, ten dojem sa vytratil... ale nič by si nepokazil, keby v tom úseku hlavný synth melodicky trochu zjednodušíš... a namiesto toho podporíš nejakými ďalšími synthami/samplami - harmóniami...
Čo sa týka zvuku, príde mi príliš svetlý a ostrý -> moc silná kompresia, prisilné výšky (hlavne na hajtkách), počuteľný, ale nevýrazný bass... a možno ešte tie spodky celkovo - kick mi príde oproti snaru dosť nevýrazný, skús sa s tým pohrať
Akurát, že som mal dojem, že po nábehu beatu (tj. cca. 45-65 sekunda) si hlavný synth s beatom rytmicky moc nerozumie... Keď som to dal znova, ten dojem sa vytratil... ale nič by si nepokazil, keby v tom úseku hlavný synth melodicky trochu zjednodušíš... a namiesto toho podporíš nejakými ďalšími synthami/samplami - harmóniami...
Čo sa týka zvuku, príde mi príliš svetlý a ostrý -> moc silná kompresia, prisilné výšky (hlavne na hajtkách), počuteľný, ale nevýrazný bass... a možno ešte tie spodky celkovo - kick mi príde oproti snaru dosť nevýrazný, skús sa s tým pohrať
-
darrenbeat
nj asi tak, musim si zvykať na sampling
, moc sa hram len s VST, ale to mi cpu nepridá, ba naopak..
-
darrenbeat
toto fajny track od matuša..
http://www.youtube.com/watch?v=xvpstHi9H1U
ked porovnam jeho a moj mastering, v mojom je citit viac vyšky, kdež tu len pekne spodky, to bude asi wideningom :/
http://www.youtube.com/watch?v=xvpstHi9H1U
ked porovnam jeho a moj mastering, v mojom je citit viac vyšky, kdež tu len pekne spodky, to bude asi wideningom :/
-
eraser_svk
...čiže súhlasíš s tým, čo som vravel
wideningom ?
ja by som skôr povedal, že len a jedine mixdownom...
wideningom ?
-
darrenbeat
samozrejme ze stereo WIDENINGom
, mal som to zpanute na ozone, a dosť to spraví s výškami, ale dosť spraví aj multiband,
proste v mixe mám eq tak ako ma byť, hi haty vyžšie snare podla defaultu, mix je ok
proste v mixe mám eq tak ako ma byť, hi haty vyžšie snare podla defaultu, mix je ok
-
eraser_svk
a to je ako ?darrenbeat píše:
proste v mixe mám eq tak ako ma byť
podľa defaultu čoho ?darrenbeat píše:
snare podla defaultu
pozri... nechcem podrývať, ale mix bude ok až vtedy, keď bude OK aj znieť
sú sample, ktoré sú príliš temné a potrebujú ekvalizérom zosvetliť, ale máš aj sample, čo sú už "od výroby" svetlé a potrebujú naopak, výšky stiahnuť... ku každému jednému zvuku, ktorý použiješ, musíš pristupovať individuálne - a tak aj jednotlivé EQ nastavovať (a o kompresoroch a ďalších efektoch už nehovoriac)... čiže, robiť podľa vlastného sluchu - nie podľa nejakých pred-definovaných šablón
čo sa týka wideningu, vedel som, čo si mal na mysli...a aj preto som sa čudoval
Takže - ak znejú hajtky prestrelené teraz, boli prestrelené aj vtedy > čo znamená, že mix ok rozhodne nebol.
Neber to ale ako zdrb či mudrovanie - píšem to preto, aby som ti (v rámci možností) pomohol - tak, ako pomohli a stále pomáhajú príspevky na e-zones mne